2019-01-24 04:27


Un interlop constănţean a fost ciuruit în propria maşină

 |  19:44
Un interlop constănţean a fost ciuruit în propria maşină
Un bărbat, cunoscut ca membru al lumiiinterlope din Constanţa, a fost împuşcat în noaptea de sâmbătă spre duminică,în parcarea unui supermarket din zona Trocadero din Constanţa. Medicii aureuşit să-l stabilizeze şi l-au trimis cu un elicopter SMURD la Spitalul deUrgenţă Floreasca din Capitală. Individul a refuzat să ofere poliţiştilor vreopistă, spunând că el nu are duşmani.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 0.30, o persoană asunat la 112 şi a spus că în parcarea magazinului Mega Image din zona Trocaderoa fost împuşcată o persoană. La faţa locului s-a deplasat grupa operativă dincadrul IPJ Constanţa formată din ofiţeri din cadrul Serviciului de InvestigaţiiCriminale, specialişti criminalişti şi un procuror din cadrul Parchetului de pelângă Tribunalul Constanţa.

Surse din rândul anchetatorilor spun că Giolacai Arsen, în vârstă de 31 deani, membru al grupării interlope numită „Pitbull”, specializată în comitereade infracţiuni cu violenţă, a ieşit dintr-un bloc în care se pare că are oiubită şi s-a îndreptat către maşină. S-a urcat într-un Opel Astra model 1994, iardin spatele maşinii s-a apropiat o persoană care, atunci când a ajuns în dreptulgeamului de la şofer, a scos un pistol şi a tras două focuri în mai puţin de osecundă. Individul a fugit imediat printre blocuri. Giolacai Arsen a reuşit săcoboare din autoturismul său, iar o persoană care trecea prin zonă l-atransportat cu o maşină la spital. Purtătorul de cuvânt al Spitalului ClinicJudeţean de Urgenţă Constanţa, Florian Stoian, a declarat că în corpul bărbatuluiar fi fost găsite două gloanţe de calibru diferit, unul dintre acestea intrândîntre trahee şi esofag, iar celălalt în artera subclavie stângă. Se excludeaceastă ipoteză din moment ce, la faţa locului au fost găsite două tuburiidentice calibrul 9 mm, anchetatorii precizând că s-ar fi tras cu un pistolcalibrul 9 mm, posibil Glock. Analiza balistică urmează să stabilească cuexactitate arma folosită în cazul împuşcării lui Giolacai Arsen. De asemenea, primelecercetări arată că individul care ar fi tras ar fi din anturajul victimei. Poliţiştiiau reuşit să discute cu Giolacai Arsen, dar acesta nu a vrut să ofere nici unindiciu anchetatorilor, spunând doar că a venit din spatele maşinii şi avea oglugă pe cap. Nici imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la MegaImage nu le sunt de mare ajutor anchetatorilor. Pe ele se observă un individ careîşi face apariţia din spatele maşinii şi care trage două focuri după care fuge.Imaginile filmate de la distanţă sunt de rezoluţie mică. Anchetatorii audeschis dosar penal pentru tentativă de omor.

Reglărilede conturi cuprind încet toată România

Ultimul incident de acest fel în urma căruiaa fost ucis un membru al lumii interlope a avut loc marţi seară, la Galaţi,unde un bărbat a fost atacat într-un restaurant din centrul oraşului. Victima,Maricel Nicolau, zis Chiaburu, a fost lovit cu un scaun în cap, dar şi cu uncuţit, de către doi tineri care s-ar fi răzbunat pentru un conflict mai vechi.

Incidentul a avut loc la o lună de laasasinatul petrecut într-o cafenea din Piatra Neamţ, unde Gheorghiţă Mararu (32ani), cunoscut membru al lumii interlope locale, a fost împuşcat de un bărbat. Ulterior,presa locală a relatat că şeful Poliţiei Neamţ, Aurelian Şoric, ar avealegături cu gruparea Mararu şi ar pactiza cu lumea interlopă, iar Corpul decontrol al MAI a declanşat verificări la Inspectoratul de Poliţie al JudeţuluiNeamţ. Comisarul Aurelian Şoric este judecat de Consiliul Superior deDisciplină, la solicitarea ministrului de interne, pentru afirmaţiile şicomportamentul avute în urma asasinatului din 14 noiembrie şi pentru modul încare a condus IPJ Neamţ.

Preocupărilegrupării „Pitbull”: bătăile, şantajul şi taxele de protecţie

Giolacai Arsen este cunoscut ca făcând partedin clanul „Pitbull” şi a fost cercetat şi condamnat pentru înşelăciune în anul1999, dar fapta s-a prescris şi nu a făcut nici o zi de închisoare. Presalocală a relatat despre implicarea lui Giolacai Arsen în bătăi şi scandaluri,prima dată numele acestuia fiind pomenit în 2004. În perioada 3 iunie - 11iulie 2004, în mai multe localuri din oraşul Constanţa şi staţiunea Mamaia auavut loc adevărate lupte de stradă, de o amploare deosebită, între două grupăririvale, scandalurile soldându-se cu vătămări corporale de ambele părţi. Conflictulîntre cele două grupuri ar fi avut la bază un proces în care Giolacai Arsen şiAlexandru Mirea aveau calitatea de inculpaţi pentru săvârşirea unei vătămăricorporale, cu doi ani înainte, cel lovit atunci fiind Cătălin Victor Mirea. Conformpresei locale, primul scandal de mare amploare a avut loc în 3 iunie, pe terasabarului Beta din Constanţa, cel bătut fiind, din nou, Cătălin Victor Mirea,căruia Giolacai Arsen şi Gheorghe Moraru i-ar fi cerut să-şi retragă plângereadin dosarul aflat pe rolul instanţei. Scandalul a degenerat o oră mai târziu lalocuinţa lui Giolacai Arsen, unde acestaîl chemase pe Mirea. O lună mai târziu, membrii celor două grupări, între careşi Giolacai Arsen, au fost implicaţi, într-o singură noapte, în două noiscandaluri cu bâte, săbii şi cuţite, în discoteca Club XXI din Mamaia şi în restaurantulAfter Hours din aceeaşi staţiune, unde aproximativ 20 de persoane, înarmate cusăbii, bâte, cuţite şi alte arme albe, l-au luat la bătaie pe Eldis Nasurla,agent de pază al localului.

A doua zi, respectiv în 11 iulie, cei dingrupul lui Mirea au hotărât să se răzbune şi au mers cu mai multe maşini laterasa Beta, înarmaţi cu bâte, săbii şi cuţite. Acolo i-au găsit pe Giolacai Arsen,Arthur Dragoş Cărbune şi Marius Aurel Mihai, care s-au refugiat în bucătăria şiîn vestiarul localului până la sosirea poliţiştilor.

În urma acestor scandaluri, 26 de persoane aufost cercetate pentru lovire sau alte violenţe, ultraj contra bunelor moravuri,precum şi pentru vătămare corporală. După aproape doi ani de cercetări,procurorii i-au trimis în faţa instanţei pe Giolacai Arsen, pentru lovire saualte violenţe, şi pe Nicolae Paniţă, dar nici unul dintre ei nu a fostcondamnat. De asemenea, numele lui Giolacai a mai fost vehiculat în presalocală după ce acesta ar fi încercat intimidarea unei jurnaliste şi a familieiacesteia, în urma publicării unui articol în care era precizat şi numele său.El a fost atunci arestat preventiv pentru 20 de zile, pentru şantaj şi ultrajcontra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, fiind apoieliberat şi pus sub supraveghere judiciară.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-04-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...