2017-01-20 03:50

EVENIMENT


Un lider la Gărzii secuieşti l-a „spânzurat” pe Avram Iancu la Miercurea Ciuc în faţa unor copii VEZI IMAGNI

 |  21:35
Un lider la Gărzii secuieşti l-a „spânzurat” pe Avram Iancu la Miercurea Ciuc în faţa unor copii VEZI IMAGNI

Locuitoriimunicipiului Miercurea Ciuc au fost martorii unui “spectacol” neobişnuit lunidupă-amiază, în centrul municipiului Miercurea Ciuc. În cadrul “spectacolului”oferit de Csibi Barna, Avram Iancu a fost judecat şi condamnat la moarte prinspânzurare de către un tribunal, el fiind acuzat de crimă împotriva umanităţiişi genocide, transmite Realitatea.net.

Luni după-amiază a avut loc, în centrul municipiului Miercurea Ciuc, “oacţiune cu caracter de informare” privind evenimentele istorice legate derevoluţia 1848 - 1849, petrecute în Transilvania. Organizatorul principal alacţiunii de informare este nimeni altul decât Csibi Barna, care a devenitcunoscut în media ca şi unul dintre liderii Gărzii Secuieşti. Potrivit textului,pozelor şi filmuleţului postat pe blogul său personal, Csibi a intenţionat,prin această acţiune, să facă cunoscute faptele “moţilor conduşi de AvramIancu, Petru Dobra, Axente Sever şi alţii”, comise cu “o cruzime animalicească”împotriva maghiarilor. (…) “Dumnezeu să fie milostiv cu sufletul lui. Aşa păţesc toţi care greşescîmpotriva naţiunii maghiare şi al secuilor”, a precizat, la final, Csibi Barna.(…)Inspectorul şef al IJJ Harghita a subliniat că, probabil, instituţia se vaadresa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cuprivire la faptul că “spânzurarea s-a petrecut în prezenţa copiilor”. DanIamandi a mai afirmat că se vor lua măsuri împotriva lui Csibi Barna şi pe bazaLegea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice,“având în vedere că a denaturat scopul menţionat în cererea înaintată Primăriei.A solicitat autorizaţie pentru comemorarea unui eveniment istoric şi a făcutspectaculul cu spânzurătoarea”, a spus Dan Iamandi.“Deocamdată trebuie să vedem exact unde a fost greşeala pentru că trebuie săavem grijă să nu fim interpretaţi greşit”, a spus inspectorul şef Iamndi.Csibi Barna este funcţionar public în cadrul Direcţiei Generale a FinanţelorPublice Harghita şi totodată, membru marcant al Asociaţiei de Cultură şiTradiţii Garda Secuiască, neînregistrată juridic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

YUAN
16 Mar 2011

E FOARTE BINE ,SUNTEM UN POPOR DE RAHAT...NU E NIMENI DIN ZONA SA-L TARASCA PUTIN PE CSIBI AGATAT DE BARA DIN SPATE A MASINII ,ASA UN TUR AL TINUTULUI SECUIESC...

Adauga un comentariu

Random image