2018-12-10 07:01


Un milionar oltean şi-a înfipt cuţitul în inimă. Omul de afaceri Constantin Şpak s-a sinucis în sediul firmei sale

 |  22:57
Un milionar oltean şi-a înfipt cuţitul în inimă. Omul de afaceri Constantin Şpak s-a sinucis în sediul firmei sale
Constantin Şpak,patronul Şpak Group, a fost găsit mort în sediul firmei din comuna Valea Mare,judeţul Olt. Acesta prezenta trei înţepături în zona inimii. Modul în care afost găsit, cât şi probele prelevate de la faţa locului, îi conduc peanchetatori către o singură ipoteză: sinucidere. Necropsia cadavrului a fostefectuată ieri şi a arătat că omul s-a sinucis. Constantin Şpak avea problemede sănătate şi probleme financiare, fiind dator la mai multe bănci. Surse din rândulcunoscuţilor au declarat că acesta avea datorii şi către cămătari, printre careşi Bercea Mondialu’.

Sâmbătă seară, în jurul orei 19.00, unbărbat a sunat la 112 şi a anunţat că, într-o anexă a societăţii condusă deomul de afaceri Constantin Şpak, în vârstă de 58 de ani, din comuna Valea Mare,judeţul Olt, a fost găsit într-o baltă de sânge patronul firmei. În scurt timp,la faţa locului a ajuns o ambulanţă şiun echipaj de poliţie, iar medicii au încercat să-i acorde primul ajutor. Eradeja prea târziu. Omul murise. Grupa operativă formată din criminalişti,ofiţeri ai serviciului judiciar compartimentul omoruri şi medicul legist,însoţiţi de un procuror criminalist, a demarat cercetările. În urma audieriimartorilor cât şi în urma analizării probelor s-a conturat ideea că omul deafaceri Constantin Şpak s-ar fi sinucis, aplicându-şi două lovituri de cuţit înzona inimii.

Audieri

Pe parcursul întregii nopţi poliţiştiii-au audiat pe cei care se aflau în firmă la acea oră, pe cunoscuţii luiConstantin Şpak, dar şi pe membrii familiei acestuia. Din declaraţiile acestoraa reieşit că omul de afaceri avea grave probleme de sănătate. În cursul anuluitrecut suferise o intervenţie chirurgicală de transplant de ficat, iar acummedicii îi găsiseră din nou probleme la ficat. Potrivit primarului dinPotcoava, Florin Mateiană, omul de afaceri avea probleme de sănătate, dar şiprobleme financiare. Într-adevăr, grupul de firme Şpak Group avea problemefinaciare, dar nu atât de grave încât să îl facă Constantin Şpak să îşi iazilele, a declarat avocatul acestuia.

"Ultima dată l-am văzut miercuri.Am fost pe la el pentru că mi s-a părut abătut. Suferise într-adevăr o operaţiede transplant, dar nu cred că acesta este motivul. Am auzit şi eu că lumea deaici susţine că ar fi avut probleme cu banii, că ar fi pierdut niştebani", a spus unul dintre prietenii lui Constantin Şpak.

Surse apropiate familiei au declaratcă Şpak avea credite la bănci în valoare de circa două milioane de euro, iardin cauza restanţelor, instituţiile de credit i-au pus sechestru pe uneledintre abatoarele companiei. Mai mult, spun aceleaşi surse, angajaţii firmeiconduse de Şpak nu îşi mai primiseră salariile din decembrie.

Necropsia

Ieri, medicii legişti au efectuatnecropsia cadavrului omului de afaceri. Acesta, spun surse apropiate anchetei,prezenta două lovituri de cuţit a treia fiind doar o plagă nepenetrantă. Pecorp nu au fost identificate urme de agresiune. Efectuând expertizatraseologică a loviturilor de cuţit criminaliştii au stabilit că este vorbadespre o sinucidere.

În vârstă de 58 de ani şi cu o avereestimată de revista „Capital” la 80 milioane de euro, Şpak avea două fabrici demezeluri în judeţul Olt, în localităţile Potcoava şi Valea Mare. Constantin Şpakavea trei copii - doi băieţi şi o fată. Fiul cel mare s-a însurat anul trecut,iar soţia lui e acum însărcinată. Cel mic, Traian, urma să se însoare înaceastă vară cu fosta membră a trupei Andre, Andreea Antonescu (şi ea gravidă),imediat după naşterea fetiţei lor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-07-02

Mai multe imagini:
Un milionar oltean şi-a înfipt cuţitul în inimă. Omul de afaceri Constantin Şpak s-a sinucis în sediul firmei sale
zoom
Un milionar oltean şi-a înfipt cuţitul în inimă. Omul de afaceri Constantin Şpak s-a sinucis în sediul firmei sale
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...