2017-01-22 01:54

EVENIMENT


Un ofițer DGA la 260 de cadre

 |  21:00
Un ofițer DGA la 260 de cadre

Ministrul administraţiei şi internelor, Traian Igaş, a apreciat drept pozitiv bilanţul Direcției Generale Anticorupție în materie de combatere a fenomenului corupţiei, comparându-l, însă, cu întreg sistemul corupt din România.

Poate cel mai interesant şi important aspect de reţinut la acest bilanţ îl reprezintă faptul că DGA combate, prin cei aproximativ 500 de angajaţi răspândiţi în toată ţara, fenomenul corupţiei din întreaga structură a MAI, în condiţiile în care aceasta numără nu mai puţin de 131.000 de cadre. Ceea ce înseamnă că un singur ofiţer luptă împotriva a 260 de oameni.

„Şase! Vine ministrul!”

La intrarea în sala unde urma să îşi ţină speech-ul, Traian Igaş a fost aşteptat cu un „atenţie, vine!”. Şi a fost primul care a rupt tăcerea. „Consider că ar fi necesar ca şi celelalte instituţii şi ministere să deţină un DGA al lor”, a declarat Igaş, la începutul întâlnirii de ieri. Pe scurt, analiza principalelor activităţi desfăşurate şi a rezultatelor obţinute de Direcţia Generală Anticorupţie în anul 2011 se prezintă cam aşa: 62 de inculpaţi, dintre care 57 lucrători de poliţie la Poliţia de Frontieră Siret şi alţi 4 de la Vama din localitate. Tot în luna februarie a lui 2011 ofiţerii DGA au mai pus sub învinuire alte 151 de persoane, majoritatea poliţişti de frontieră plus 48 de agenţi de frontieră şi 5 ofiţeri - şeful PTF Albiţa, fostul şef IJPF Vaslui, dar şi trei şefi de tură. De altfel, aceste trei acţiuni care au avut loc la început de an reprezintă unele dintre cele mai ample anchete întreprinse de ofiţerii DGA în combaterea şi demascarea fenomenului corupţiei.

Igaş a transmis un mesaj clar tuturor funcţionarilor, dar şi cetăţenilor care „negociază legea”, îndemnând ofiţerii DGA să îşi facă treaba „cu fermitate şi fără nici o reţinere”.

Corupţia, testată prin prevenire

Şeful DGA, chestorul de poliţie Jănică Arion Ţigănaşu, consideră că instituţia pe care o conduce din 23 noiembrie 2010 „s-a maturizat foarte mult”, acesta aducând în discuţie şi „producerea unor mutaţii semnificative la toate nivelurile MAI” în ceea ce priveşte fenomenul de corupţie. Arion este ferm convins că a „identificat zonele vulnerabile din MAI”, lăsând să se înţeleagă că urmează, cât de curând, să auzim de alte acţiuni în forţă ale ofiţerilor DGA şi rezultatul lor. Bilanţul s-a încheiat într-o notă metaforică a lui Igaş către toţi funcţionarii MAI: „Dumnezeu nu bate cu bâta, ci doar umblă cu ea!”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-17

TAGURI: ofiter dga, cadreComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TICU
01 Feb 2012

Nene Răzvan DURLAN, dă-i matale un miel șefului DNA că nu-l cheamă Țigănuș, ci ȚIGĂNAȘU.

Adauga un comentariu

Random image