2017-01-17 13:14

EVENIMENT


Un şef din cadrul Vămii Cluj a fost reţinut pentru o şpagă de 4.000 de euro

 |  18:28
Un şef din cadrul Vămii Cluj a fost reţinut pentru o şpagă de 4.000 de euro
ProcuroriiDNA - Serviciul Teritorial Cluj i-au reţinut pe Alain Florin Modrea, şefserviciu la Vama Cluj, şi pe un cetăţean israelian, administratorul unei firme,după ce funcţionarul a fost prins în flagrant delict primind 4.000 de euromită, informează DNA.

AlainFlorin Modrea,şef la Serviciul Inspecţie Fiscală şi Control Ulterior dincadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj, estecercetat de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Cluj pentruluare demită, iar Mosche Zur, cetăţean israelian, administrator la SC LAURA MODEL SRL,este cercetat pentru trafic de influenţă şi dare de mită.

Dinordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori areieşit că, în cursul zilei de miercuri,cetăţeanul israelianaprimit de la un denunţător, administrator al unei societăţi comerciale dinCluj, suma de 12.000 de euro pentru a o remite lui Modrea, şef serviciu încadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Cluj, cuscopul ca acesta să intervinăpe lângă funcţionarii publici din subordineasapentru întocmirea unui act de control favorabil.

Încursul lunii februarie 2011, echipa de control din cadrul DRAOV îi comunicasedenunţătorului că au fost descoperite probleme grave şi că vor fi calculateretroactiv accize, taxe vamale şi accesorii pentru mărfuri importate de firmasa în decursul a cinci ani.

Astfel,pentru a-i determina pe subordonaţii săi să aplice denunţătorului o amendă maimică, Modrea a primit miercuri de la omul de afaceri israelian suma de 4.000 deeuro cu titlu de mită, fiind prins în flagrant delict de procuroriianticorupţie.

Ceidoi au fost reţinuţi, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Serviciul Teritorial Cluj, prin emiterea unei ordonanţe pe o perioadă 24 deore, şi au fost prezentaţi Tribunalului Cluj cu propunere de arestarepreventivă pentru 29 de zile sub acuzaţiile de luare de mită, respectiv traficde influenţă şi dare de mită.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image