2017-01-24 13:14


Un spărgător de maşini din Urziceni a fost împuşcat în cap de poliţiştii care îl urmăreau

 |  20:28
Un spărgător de maşini din Urziceni a fost împuşcat în cap de poliţiştii care îl urmăreau
Untânăr de 24 de ani din Urziceni a ajuns în comă la Spitalul Floreasca după ce afost împuşcat în cap de poliţiştii care îl urmăreau după ce l-au prins înflagrant alături de alţi patru complici spărgeau o maşină parcată în faţa uneipensiuni din Ilfov. Cu toate somaţiile poliţiştilor, patru dintre infractori aureuşit să dispară. Cauza a fost preluată de Parchetul General Secţia de UrmărirePenală şi Criminalistică pentru că există pericolul tulburării ordinii şiliniştii publice. Surse judiciare susţin că hoţii au scăpat zilele trecute caprin urechile acului de poliţiştii din Otopeni, care îi urmăreau după ce auîncercat să spargă o casă în Moara Vlăsiei.

Ieri,în jurul orei 13.30, un echipaj de ordine publică din comuna Afumaţi dinjudeţul Ilfov aflat în patrulare prin comună a observat un autoturism Opel Vectracu numărul F 8689 VC 74 parcat în apropierea unei pensiuni. Au trecut maideparte şi l-a întoarcere au observat patru inşi care spărgeau o maşină de undeau furat un laptop. La vederea oamenilor legii, patru indivizi s-au urcat înOpel şi au demarat în trombă. Poliţiştii au pornit sirena şi girofarurile şi s-auangajat în urmărirea maşinii, solicitând totodată şi sprijin de la celelalteechipaje din judeţ. Poliţiştii au cerut imperativ, prin portavoce, şoferuluifugar să oprească maşina. Mai mult, când poliţiştii au încercat să acroşeze autoturismul,individul a încercat să intre în maşina poliţiştilor. Atunci, oamenii legii auscos pistoalele şi au efectuat somaţiile prin portavoce şi apoi au tras maimulte focuri de armă în aer. Conştienţii fiind de faptul că poliţiştii vortrage asupra lor, după 10 kilometri de urmărire infractorii au încercat săscape de oamenii legii intrând pe o străduţă laterală. Aici poliţiştii au trasmai multe focuri de armă asupra cauciucurilor maşinii urmărite. În total 16focuri, spun surse judiciare. La un moment dat, maşina fugarilor a oprit brusc,iar poliţiştii au intrat din spate în ea. Din autoturismul urmărit au fugitpatru persoane. Unul dintre poliţişti a rămas lângă maşina infractorilor,şoferul acesteia fiind împuşcat în cap. Ceilalţi patru au fost urmăriţi de unpoliţist. L-a un moment dat grupul celor patru s-a spart în două. După o cursăde aproximativ doi kilometri, ultimii doi fugari au intrat într-o casă înconstrucţie. Se pare că de aici indivizii au ieşit prin partea din spate şi audispărut.

Anchetaa fost preluată de Parchetul General

Poliţistulaflat lângă maşina infractorilor a solicitat de urgenţă un echipaj SMURD,fiindcă hoţul era împuşcat în cap. Medicii ajunşi la faţa locului au preluatvictima şi au transportat-o la Spitalul de Urgenţă Floreasca în comă profundă.Medicul de gardă de la unitatea medicală a declarat că victima prezintă o plagăîmpuşcată occipitală cu retenţie de corp străin în masa cerebrală. “La examenul tomograf a fost văzut un singur glonţ în craniu”, a spusacesta. Prognosticul este foarte rezervat în privinţa şanselor desupravieţuire.

Iniţial, ancheta a fost condusă de un procuror dincadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. În jurul orei 16.00,printr-un comunicat de presă, Parchetul General a anunţat că a preluat anchetaprinvind evenimentul de la Afumaţi fiindcă, spun surse judiciare, existăpericolul tulburării ordinii şi liniştii publice. Surse judiciare au precizat căîn urma cercetărilor a reieşit că unul din proiectilele trase de polişişti aricoşat din caroseria maşinii, lovindu-l pe şofer în ceafă.

Aceleaşisurse afirmă că aceeaşi maşină a fost urmărită joia trecută de poliţiştii dincomuna Otopeni, după ce mai mulţi oameni din Moara Vlăsiei au reclamat faptulcă ocupaţii acestei maşini au încercat să spargă o casă. Fiind văzuţi de vecini,indivizii s-au urcat în maşină şi au fugit. Aceleaşi surse afirmă că indiviziifac parte dintr-un clan de ţigani din Urziceni, judeţul Ialomiţa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-02-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image