2017-01-21 12:51

EVENIMENT


Ungaria, vizată de procedura de infringement

 |  19:57
Ungaria, vizată de procedura de infringement

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a anunţat că a fost lansată procedura de încălcare a prevederilor tratatelor UE contra Ungariei, scrie „France Presse”. Procedura, cunoscută drept şi „infringement”, vizează aspectele legate de statutul băncii centrale şi procesul de selecţie a judecătorilor, care contravin dreptului comunitar.

Guvernul de la Budapesta urmează să fie notificat printr-o scrisoare oficială, fapt care reprezintă prima etapă a procedurii de infringement. „Ungaria, ca orice alt stat membru al Uniunii, este obligată de tratate să garanteze independenţa băncii sale centrale, a autorităţii responsabile cu protecţia datelor şi a judecătorilor'”, a declarat Barroso. Guvernul condus de premierul Viktor Orban se află sub o presiune crescută din partea oficialilor europeni, care au cerut modificarea reformelor constituţionale care privesc independenţa băncii centrale, statutul magistraţilor şi al autorităţii maghiare din domeniul protecţiei datelor.

Totodată, Executivul condus de Orban se pregăteşte pentru încheierea unui acord cu Fondul Monetar Internaţional pentru a evita escaladarea crizei financiare cu care Ungaria se confruntă. Budapesta încearcă să obţină o asistenţă financiară din partea UE şi FMI de circa 15-20 miliarde de euro, pentru a evita alternativa de împrumut la rate ale dobânzii extrem de mari de pe pieţele financiare. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-18

TAGURI: infrigement Ungaria, declansare infrigement, reforma Ungaria, constitutie Ungaria, Barroso infrigement, guvern OrbanComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image