2018-12-14 14:26


Ungurii rămân fără facultate

 |  16:27
Ungurii rămân fără facultate

Curtea de Apel Târgu Mureş a suspendat, în sedinţa de astăzi, executarea Hotărârii de Guvern nr. 230/2012, referitoare la înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în limba maghiară, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş. Decizia instanţei prevede că până atunci Hotărârea de Guvern nu poate produce efecte, întrucât aplicarea acesteia este suspendată. Hotărârea Curţii de Apel Târgu Mureş este executorie, dar poate fi atacată cu recurs în 5 zile de la pronunţare.

Hotărârea Guvernului nr. 230/2012 privind înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în limba maghiară în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş - publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 208, din 29 martie 2012 - vizează înfiinţarea unei noi facultăţi cu patru specializări: asistenţă generală (în limbile română şi maghiară), medicină (maghiară), Medicină (engleză) şi Farmacie (maghiară).

Prin înfiinţarea acestei noi facultăţi, UMF Târgu Mureş nu a pierdut din structură nicio specializare acreditată, urmând să funcţioneze în continuare cu liniile de predare în limba română, maghiară şi engleză.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-05

TAGURI: unguri, facultate, umf
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ELENA
05 Mai 2012

ha!!!!
Random imageUltimele stiri


loading...