2017-01-19 15:20

EVENIMENT


Reţeta UNPR: Dosar penal şi carnet de partid

 |  21:00
Reţeta UNPR: Dosar penal şi carnet de partid

Deşi nu a participat la alegerile din 2008, UNPR are 31 de parlamentari, racolaţi de la PSD şi PNL. Scopul: să ofere PDL „soldaţii” de care are nevoie pentru a-şi  asigura majoritatea parlamentară. Opoziţia a acuzat în repetate rânduri că migratorii au fost „convinşi” să treacă în tabăra Puterii după ce li s-au fluturat pe dinainte dosarele penale sau afacerile cu statul. Vă prezentăm azi lista senatorilor UNPR care au avut probleme cu legea, dar şi contracte pe bani publici.

Şerban Mihăilescu, zis şi Miki Şpagă, ex-PSD, fost secretar general al Guvernului în timpul lui Adrian Năstase, senator de Teleorman, liderul grupului UNPR- A fost trimis în judecată în 2006 într-un dosar în care era acuzat că a primit de la consilierul său, Fănel Păvălache, 9 arme de vânătoare, în valoare de 260 milioane de lei vechi. Dosarul, încă nefinalizat, a avut un traseu foarte complicat. În mai 2007, avocaţii săi au cerut amânarea procesului invocând o excepţie de neconstituţionalitate. În aprilie 2008, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus definitiv restituirea la Parchet a cauzei pentru refacerea urmăririi penale. În iulie 2008, procurorul general a solicitat Parlamentului declanşarea procedurilor pentru începerea urmăririi penale, iar un an mai târziu Senatul şi-a dat acordul.

Potrivit declaraţiei de avere, Şerban Mihăilescu "nu are contracte directe cu statul", dar, potrivit romaniacurata.ro, soţia sa deţine 20% din firma SC Hanex SRL România (unde este director general adjunct), companie care a încheiat în perioada februarie-mai 2011 şase contracte cu societăţi comerciale având capital de stat, pentru livrarea de elemente de asamblare şi electrozi de sudură: Întreţinere Mecanizată a Căii Ferate SA (17.429 de lei), RATB (65.000 de lei, electrozi pentru sudură), Complexul Energetic Turceni SA (furnizare electrozi de sudură, 4.500 de lei), Compania Naţională a Huilei (două contracte de 90.000 de lei, respectiv 92.000 de lei) şi CFR IRV Constanţa (189.290 de lei).

Sorin Serioja Chivu, ex-PSD, senator de Prahova, vicelider al grupului UNPR  - Senatorul de Prahova este acţionar majoritar la societatea Mecca Plast Service, ce desfăşoară, din 2008, un contract de service cu Poliţia Locală, încheiat printr-o licitaţie deschisă, desfăşurată pe vremea când Chivu încă era consilier municipal. Contractul nu apare în declaraţia de interese. Primii trei ani de contract i-au adus senatorului peste 138.000 de lei. În declaraţia de interese, senatorul a menţionat un contract de închiriere atribuit în 2003 de Consiliul Local din Ploieşti, ce a fost reînnoit anual şi are o valoare de 11.500 lei/lună. Soţia sa, Elena Sonia Chivu, a primit în martie 2011 de la Sanatoriul Balnear şi de Recuparare Techirghiol, prin intermediul SC Ela Inter Consulting SRL, un contract de prestări servicii, cu o valoare de 78.988 lei. Contractul se încheie în decembrie 2011.

Cezar Măgureanu, ex-PNL, ex-PDL, senator de Giurgiu, vicelider al grupului senatorial al UNPR  - După ce baschetbalistul american Chauncey Hardy a murit în urma unei lovituri aplicate de un apropiat al clanului "Butoane" din Giurgiu, a ieşit la iveală legătura dintre senatorul independent şi şeful clanului, Octavian Grecu. Senatorul a recunoscut că se cunoaşte cu "Butoane" din copilărie, dar a negat că ar avea alte legături cu acesta. Numai că Octavian Grecu, cunoscut sub numele de "Butoane", a garantat cu trei dintre vilele sale pentru un credit contractat de firma Danubius Food Trading, deţinută de Sorin Găzdac, soţul fiicei senatorului Măgureanu.

Constantin Cibu, ex-PNL, senator de Brăila, secretarul grupului UNPR -  În 2006, Cibu, pe atunci primarul municipiului Brăila, a fost cercetat pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că ar fi restituit în natură o parte dintr-o piaţă agroalimentară din Brăila, teren cu regim de utilitate publică. Din acest motiv, restituirea nu ar fi fost legală, dar soluţia dată a fost aceea de NUP. În 2006, Cibu a admis că a colaborat cu Securitatea, dar a susţinut că activitatea sa nu a fost poliţie politică. Potrivit presei locale, Cibu s-ar fi ales cu dosar penal după ce a încercat să concesioneze ilegal Portul Brăila. În timpul mandatului său de primar, Uniunea Europeană a solicitat returnarea a milioane de euro, alocați prin Programul PHARE pentru dezvoltarea Zonei Libere, dar nefolosiți.

Liviu Câmpanu, ex-PNL, senator de Botoşani - În 2006, Câmpanu a primit un verdict de poliţie politică din partea CNSAS. Senatorul (deputat la acea vreme) a negat că angajamentul de colaborare, existent la dosar, i-ar fi aparţinut şi a susţinut că documentul a fost, probabil, contrafãcut de un ofiţer zelos. Câmpanu a fost absolvit de acuzaţie tot de CNSAS, în urma unei contestaţii. După ce a trecut la independenţi, Câmpanu l-a sprijint pe liberalul Daniel Moruzi pentru instalarea în funcţia de subprefect de Botoşani. Cei doi sunt acţionari în aceleaşi firme, iar soţia lui Câmpanu este asociată într-o firmă cu o cumnată a lui Moruzi, după cum a declarat subprefectul într-un interviu.

Laurenţiu Chirvăsuţă, ex-PSD, senator de Galaţi - În 2007, Chirvăsuţă a fost nevoit să renunţe la mandatul de consilier judeţean după ce presa a dezvăluit că Mistral SA Tecuci, firma de construcţii a familiei Chirvăsuţă, primise lucrări finanţate de la bugetul Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi. Mistral SA încheiase cu regia Drumuri şi Poduri a CJ Galaţi un contract pentru repararea unui pod în comuna Valea Mărului. Mistral SA avea  în 2008 o cifră de afaceri de aproape 40 de milioane de lei şi un profit brut de jumătate de milion de euro în anii în care contrac­tele cu autorităţile publice îi asi­gurau lucrări suficiente. Între timp, Chirvăsuţă a trecut firma pe numele rudelor, iar afacerea nu a mai prosperat. Firma avea în septembrie 2009 datorii către stat de aproximativ 200.000 de lei.

Cristian Diaconescu, ex-PSD, senator de Bucureşti- Presa a scris despre presupusele sale afaceri amoroase: relaţiile cu una dintre consiliere şi cu o prezentatoare de ştiri. Fostul ministru de externe a ţinut prima pagină şi anul trecut, înaintea alegerilor pentru şefia PSD. Jurnalista Floriana Jucan a declarat atunci că a primit un dosar referitor la Diaconescu: acesta ar fost urmărit şi filmat timp de zece zile înaintea Congresului PSD, iar imaginile l-ar fi arătat în  ipostaze compromiţătoare.

Ion Vasile, ex-PSD, senator de Buzău - Senatorul este acuzat că, alături de primarul PSD al municipiului, Constantin Boşcodeală, ar fi împiedicat retrocedarea unui teren de 24 hectare. Pe acea suprafaţă a apărut în schimb un cartier de vile pentru potentaţii din judeţ. La începutul anului, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să redeschidă dosarul penal în care cei doi politicieni au fost anchetaţi de DNA. Ion Vasile este controversat şi pentru că în timpul mandatului său de prefect (2001-2004), 33 de hectare de teren revendicat, aflat la marginea Buzăului, ar fi trecut din proprietatea unei staţiuni legumicole în proprietatea Consiliului Local, iar apoi ar fi fost vândute sau oferite sub formă de asociere diverselor firme locale. Tot pe vremea când Ion Vasile reprezenta Guvernul în Buzău, celebrul Omar Hayssam a cumpărat SC Foresta Nehoiu, firma care deținea toate resursele de lemn din zonă. Elena Udrea a declarat în 2010 că „senatorul Ion Vasile era în foarte bune relaţii cu Omar Hayssam”.

Vasile Nedelcu, ex-PNL, senator de  Călăraşi- Preţul dezertării din tabăra liberalilor şi afilierea la grupul independenţilor ar fi fost funcţia de subprefect al judeţului Călăraşi, primită de ginerele său, Nicolae Miu, fost ofiţer SRI. Foştii colegi de partid ai lui Nedelcu l-ar fi acuzat şi că a primit  30.000 de euro, precum şi sprijin pentru lanţul de farmacii din judeţ pe care îl patronează.

Ion Toma, ex-PSD, senator de Olt - Firma controlată de Ion Toma, SCADT SA, a obţinut contracte de milioane de euro de la autorităţile centrale şi locale în perioada în care acesta era în conducerea PSD.Volumul afacerilor cu statul derulate de firma senatorului a scăzut însă odată cu pierderea influenţei sale în PSD şi cu excluderea din partid.

SURSE: „Jurnalul Naţional“, „Financiarul“, romaniacurata.ro, activewatch.ro, presa locală


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-13

TAGURI: UNPR, dosare, santajComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GEORGETA
07 Noi 2011

dar marian sarbu? este curat ca lacrima de crocodil? nu ati scris despre el si ne-ar interesa.
SILE
07 Noi 2011

dar ontanu? eeeeeeeeeeeeeeeeee dosare grele. grele. daca s-ar scormoni un pic ....
MISTOC
07 Noi 2011

Cei care au ales UNPR, au ales sa sustina asa precum spun mereu, stabilitatea politica si echilibrul social si economic al Romaniei in aceasta perioada.
SANDU
07 Noi 2011

Daca scriati de toti cei care au dosare, era un articol bun dar daca va luati numai de actualii UNPR-isti arata ca nu sunteti impartiali plus ca ceea ce nu este dovedit si e pe surse e cam asa sa amestecam c...... fara sa demonstram nimic imporatant.
ION
07 Noi 2011

Am ras cand am citit pentru ce e "santajat" Diaconescu, pentru "afaceri amoroase". HA, HA, HA. PS. Sa fim seriosi.
MINCU
07 Noi 2011

Opozitia poate ca ar fi trebuit sa aminteasca in ce fel i-a determinat pe multi sa plece din partide. PSD-ul poate ar trebui sa specifice clar ce anume l-a determinat pe Oprea sa renunte la tot si sa o ia de la zero. Nu cumva mafia si comenzile politice impuse i-a determinat pe acesti oameni sa se reorienteze politic??? Afirmativ!
PARVU
07 Noi 2011

Se pare ca ascensiunea UNPR-ului atrage dupa sine si reactii care mai de care mai agresive. Se simte cumva USL-ul atat de amenintat de acest partid incat recurge la obisnuitele sale campanii de denigrare? Cam asa se pare doar ca acest lucru nu va avea efectul scontat. Romanii au incredere in acest partid care le apara interesele.
FARMERX
08 Noi 2011

UNPR a demonstrat că este un partid al consecvenţei şi seriozităţii, un partid al dialogului. Romania are nevoie de schimbarea mentalitatilor invechite ale partidelor dinozaur, e nevoie de o stanga progresista cu viziuni noi.
COSTIN TANASESCU
16 Dec 2011

Dar despre tatal hotilor, Gabriel Oprea, n-aveti nimic?! Nu se poate!!!

Adauga un comentariu

Random image