2017-01-17 19:41

EVENIMENT


UPDATE CCJ: Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea. Liderul conservator susţine că se va adresa CEDO

 |  13:01
UPDATE CCJ: Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea. Liderul conservator susţine că se va adresa CEDO

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decisirevocabil, joi, că liderul conservatorilor Dan Voiculescu este fostcolaborator al fostei Securităţi, cu numele conspirativ "Felix" .

Astfel,ICCJ confirmă decizia Curţii de ApelBucureşti.

Într-o postare peblogul său din 1 martie,DanVoiculescu scria că în cei cinci ani de proces, puterea politică i-a fostpermanent ostilă, dar că a reuşit să demonteze toate acuzaţiileformulate împotriva sa.

"Faptul că surse arondate puterii cunoşteau deluni, 28 februarie, verdictul pe care instanţa ar trebui să îl pronunţe joi, 3martie, ar trebui să mă îngrijoreze.Ar fi un indiciu că decizia afost luată la alt nivel. Şi, totuşi, nu mă îngrijorează", scrie Voiculescucare adaugă că ştie că "se fac presiuni uriaşe".

Voiculescu spunea că dacă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va rezistapresiunilor, va da un verdict corect.

"Dacă presiuneaputerii politice va învinge, voi continua imediat procesul la CEDO şi mă voiasigura că toţi cei care au greşit în acest dosar vor plăti", mai spuneVoiculescu, el adăugând că în ambele cazuri va câştiga şi că este decis sărecuperez "imensul prejudiciu moral" suferit.

Instanţa supremă aîncheiat, în 17 februarie, dezbaterile în procesul în care Dan Voiculescu acontestat decizia Curţii de Apel Bucureşti, potrivit căreia acesta a avutcalitatea de colaborator al fostei Securităţi. ICCJ a amânat luarea uneihotărâri pentru 10 martie.

În 5 februarie 2010,instanţa Curţii de Apel Bucureşti a constatat că, iar acesta a contestat decizia lainstanţa supremă.

Voiculescu, despre decizia ICCJ: E un verdictabsolut incorect. Acest dosar se va tranşa la CEDO

Senatorul PC Dan Voiculescu declară că decizia ICCJ în cazul său este"un verdict absolut incorect, care reflectă imensele presiuni exercitateasupra magistraţilor" şi precizează că procesul va continua la CEDO.

"Este un verdict absolutincorect, care reflectă imensele presiuni exercitate asupra magistraţilor.Procesul va continua la CEDO! Decizia ICCJ îmi oferă posibilitatea de aprezenta acest dosar în faţa unei instanţe europene, absolut independente, carese plasează în afara oricărei suspiciuni", spune Dan Voiculescu, citatîntr-un comunicat transmis joi.

Senatorul PC susţine că, prin confirmarea deciziei Curţii de Apel,Înalta Curte a respins practic toate acuzaţiile formulate la adresa sa, maipuţin faptul că i-a comunicat directorului întreprinderii de comerţ exterior,al cărei angajat era, că un cetăţean austriac îl presa să fugă din ţară.

"Atât a mai rămas din «mitul colaborării», din uriaşul balon desăpun umflat propagandistic în ultimii 5 ani: refuzul meu de a fugi din ţară. Acest episod nu are, în mod evident, nicio legăturăcu Securitatea. Toate celelalte acuzaţii au fost considerate nefondate deJustiţie, iar cine le va mai invoca va raspunde civil şi penal!", maispune Voiculescu. (…)Demersurile juridice sunt deja pregătite. Opinia publicăva avea permanent acces la acest proces", a adăugat el.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-05-11Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SINUE
10 Mar 2011

Nu sunt un sustinator al Dlui Voiculescu!Nu am mot ive, nu dezvolt aici! Che stia cu securitatea pana in 1990 este o arma pentr u reglari de conturi si r afuieli politice!Pentru e chilibru sa se dea o lege cu securistii cei noi pr odusi de Magureanu dupa 9 0, de zece ori mai multi decat cei pana in 90 si c u un arsenal tehnologic s tate of the art! De ei ci ne ne scapa ? Cum poate f i evitat raul facut de ac est Big Brother modern pe strada, in casa, la serv iciu (cine are) ?
MENATWORK
10 Mar 2011

"sustine" ca se va adresa la CEDO...ca si cum s-ar putea sa nu-l credem dar el insista. Se va adresa , dar deocamdata aliatii lui au o problema. Nu ca n-ar fi numerosi romanii idioti si lenesi care nu sunt convinsi cu probe si argumente, ci cred ce le place sa auda, si lor ADR EVARUL li-l spune Ciuvica . Problema e ca arhanghel ii dreptatii si bunastari i, Crin si Ponta, vor tre bui sa respunda si intreb arilor jurnalistilor nepl atiti de penali. Si situa tia nu va fi placuta.

Adauga un comentariu

Random image