2017-01-23 12:28


UPDATE. Directorul RATB: “Erau autobuze de noapte care transportau un singur angajat acasă. Şoferii nu vor să renunţe la cursele de serviciu”

 |  16:28
UPDATE. Directorul RATB: “Erau autobuze de noapte care transportau un singur angajat acasă. Şoferii nu vor să renunţe la cursele de serviciu”

Şoferii RATB au protestat astăzi,deoarece nu mai au la dispoziţie autobuze pe care să le folosească drept maşinipersonale, susţine conducerea Regiei. “Până acum câteva zile existau cursele denoapte, care deserveau şoferii RATB. Foloseau autobuzele pentru a ajungefiecare la casa lui. Acum, am decis introducerea unor linii de noapte pentrubucureşteni, eliminându-le pe cele de serviciu. Şoferii au protestat pentru cănu au vrut să rămână fără autobuze de serviciu”, ne-a declarat directorul RATB, AdrianCriţ. Potrivit acestuia existau autobuze ce transportau un singur şofer alRegiei acasă, la sfârşitul turei de noapte. “În contractul de muncă nu existăaceastă prevedere (n.r. existenţa autobuzelor care să transporte şoferii lapropriile locuinţe). A fost o înţelegere încetăţenită. Aveam trasee pe caremergea un singur şofer. Era o cheltuială mare şi inutilă. Şoferii pot să meargăcu ceilalţi călători, cu noile linii de noapte”, ne-a mai explicat şeful RATB.

În altă ordine de idei, pe o parte dintre liniile de transport public s-a reluat traficul. În schimb, 200 de şoferi protestează în continuare faţă de decizia luată de şefii Regiei.

Câteva sute de angajaţi ai RATB au declanşat unmiting spontan în faţa sediului regiei din cauza introducerii serviciului denoapte. Conform unor surse, toate autobuzele aflate pe traseu urmează să fieretrase la depouri în semn de protest faţă de decizia conducerii.

De asemenea, mai multe autobuze şi tramvaie suntblocate în acest moment la capătul liniilor, şoferii şi vatmanii refuzând sămai pornească în cursă. Doar la capătul liniei tramvaiului 41 se află peste 100de oameni, surprinşi de refuzul vatmanilor. La ora publicării acestei ştiri,nici pe ruta autobuzului 102 şi a tramvaiului 32 nu se mai circula.

"Ceea ce fac ei estetotal ilegal. Vom lua măsurile legale", a spus Adrian Criţ,directorul RATB, la sediul regiei. El susţine că sindicaliştii au cerut să lise asigure transportul până la locuinţă după încheierea programului de noapte.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti a anunţat,miercuri, că va înfiinţa, la solicitarea publicului călător, începând cuaceastă noapte, 23 de trasee cu autobuze, astfel că transportul urban dinBucureşti ar fi non-stop. Sindicaliştii susţin că nu au fost consultaţi înlegătură cu această decizie, acesta fiind şi motivul principal pentrudeclanşarea protestului. "Noi nu suntem împotriva deciziei de a introduceserviciul de noapte, dar considerăm că trebuie asigurat transportul şoferilorla locul de muncă. Ni s-a spus că bucureştenii au solicitat în masă apariţiaacestui serviciu, însă acest lucru rămâne să îl vedem pe parcurs, dacă va fisau nu rentabil", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, preşedinteleSindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB), Mircea Ionescu.

Sindicaliştii au solicitat oîntâlnire cu directorul general al Regiei, aceasta fiind stabilită pentruvineri, la ora 12.00.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-03-12

Mai multe imagini:
UPDATE. Directorul RATB: “Erau autobuze de noapte care transportau un singur angajat acasă. Şoferii nu vor să renunţe la cursele de serviciu”
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GEORGEL
15 Iul 2011

Bah! cine e ma Musoiu asta? Fratilor... invatati-l dracu limba romana inainte sa ii publicati materialele... Sau dati-l afara! Scurt si la obiect. Cate greseli poti gasi intr-o singura propozitie? Raspuns: "?oferii pot s? merag? cu ceilal?i c?l?zori, cu noile linii de nopate".
URAGANU
17 Iul 2011

se vede ca s-a intors Topala la Puterea, ca iar e pupat ratb-ul. Mai bine spus e pupat in spate ala cu nume de betiv, care ne este director la RATB, Crit. de unde l-au gasit si pe asta? Tatucul lu Topala asta al vostru
SOFERUL CARE STIE MULTE
17 Iul 2011

Critaaaaaaaaaaaaaaaa, da-ti ba demisia. Pleaca odata cu astia de la Puterea, pe care ii platsesti sa te pupe. N-aveti pic de bun simt ba. Pleaca Topalaaaaaaa
TEODOR
17 Iul 2011

Apoi,cum nu!Sorin Oprescu si municipalitatea subventioneaza RATB-ul pentru buna functionare a orasului,nu pentru ca unii sa aiba taxiuri gratuite la dispozitie!
Random image