2019-02-20 19:47


UPDATE. Emil Boc i-a «furat» onorurile militare lui Mircea Geoană la parada de 1 Decembrie, dar a fost şi huiduit. Ilie Sârbu: Voi propune ca PSD să ceară demisia ministrului Apărării

 |  12:46
UPDATE. Emil Boc i-a «furat» onorurile militare lui Mircea Geoană la parada de 1 Decembrie, dar a fost şi huiduit. Ilie Sârbu: Voi propune ca PSD să ceară demisia ministrului Apărării

EXCLUSIV.

Vicepreşedintele PSD, Ilie Sârbu a declarat în exclusivitate pentru „Puterea” că va propune conducerii partidului să ceară demisia ministrului apărării, Gabriel Oprea, pentru incidentele de la Ziua Naţională a României, unde premierul a primit onorurile militare în locul preşedintelui Senatului, Mircea Geoană. „Nu mai există nici un respect pentru Constituţie, nu mai există respect pentru Ziua Naţională. Voi propune ca PSD să ceară demisia ministrului apărării, Gabriel Oprea, deoarece el este responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat. În Constituţie, sunt prevăzute ierarhiile, iar premierul Emil Boc se află pe locul patru, după preşedintele Traian Băsescu şi conducerea Parlamentului. Domnul Emil Boc, deşi este mic, a sărit două trepte mari faţă de ierarhia constituţională. Evenimentele de astăzi arată o desconsiderare faţă de Legea Fundamentală a statului. Ierarhia nu o stabilim după bunul plac, ci este trecută în Constituţie”, a precizat vicepreşedintele social-democrat. El a adăugat că preşedintele Traian Băsescu trebuia să fie în ţară cu ocazia Zilei Naţionale şi că putea fi înlocuit la Summitul OSCE de preşedintele Senatului, Mircea Geoană, sau de ministrul de externe, Teodor Baconschi. Primul-ministru a primit astăzi onorurile militare la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naţionale la Arcul de Triumf, deşi la eveniment era prezent şi al doilea om în stat, preşedintele Senatului, Mircea Geoană. (CRISTIAN ANDREI)

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, întrebat în legătură cu faptul căel a fost cel care a primit onorul în absenţa şefului statului, deşi preşedinteleSenatului este al doilea om în stat, că "protocolul este cel care astabilit" şi că preşedintele l-a desemnat în acest sens, transmite Mediafax.

Întrebat dacă nu i se părea normal ca,la începutul paradei militare de Ziua Naţională onorul să-i fie dat lui MirceaGeoană, în calitate de preşedinte al Senatului şi al doilea om în stat,premierul Emil Boc a spus: "Protocolul este cel care a stabilit şidumneavoastă aţi văzut ce s-a întâmplat".

Emil Boc a spus că a aflat de marţi că lui îi vor fi prezentate onorurile."Preşedintele m-a desemnat în acest sens", a spus el.

La sfârşitul paradei, premierul, întrebat în legătură cu ZiuaNaţională, a spus: "Este un miracol că acest popor a reuşit în decursulistoriei să facă faţă la toate provocările pe care le-a avut, că a fost vorbade imperiile care au încercat să ne cucerească - noi am rezistat".

"Asta este o mare mândrie pentru fiecare român, pentrufiecare dintre noi că am reuşit ca în ciuda vitregiilor vremii am reuşit sărămânem un popor unit şi să avem în 1 Decembrie un simbol al unităţiinaţionale", a mai spus Boc.

Emil Boc a asistat timp de o oră la parada organizată cu ocazia ZileiNaţionale. El a fost salutat de garda de onoare. Preşedintele Traian Băsescu nuse află în ţară, fiind la Astana, unde participă la summitul OSCE.

Boc a fost huiduit la plecarea de la parada militară organizată la Arculde Triumf.

Vadim: "Ce i-au făcut, mă, lui Boc!"

După câteva minute de la plecarea lui Boc huiduit de mulţime, prin acelaşiloc a trecut liderul PRM Corneliu Vadim Tudor, transmite MEDIAFAX, care a datmâna cu câteva persoane adunate în dreptul gardurilor de protecţie instalate dejandarmi. Vadim Tudor a comentat râzând către SPP-işti: "Ce i-au făcut,mă, lui Boc!".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-09-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ZIGZAG
01 Dec 2010

lui geoana i se va da onorul dupa ce va declara public ce a cautat anul trecut in vizite secrete la moscova.ilie sarbu sa ceara explicatii de la mircea geoana.onorul nu se da indivizilor dubiosi care viziteaza kgb isti la moscova
BASICA
01 Dec 2010

mai zigzag, esti tare prost! hahahha...
ZIGZAG
01 Dec 2010

@basica:fii tu destept si da i onorul lui geoana..poate primesti ceva "papa prin batista".ps :ia ti bilet spre moscow doar dus.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...