2017-01-19 02:31

EVENIMENT


UPDATE Fostul director al Termoelectrica Ioan Ungureanu a fost arestat preventiv

 |  20:15
UPDATE Fostul director al Termoelectrica Ioan Ungureanu a fost arestat preventiv
Curtea de ApelBucureşti a decis, miercuri, arestarea preventivă pentru 29 de zile a fostuluidirector al Termoelectrica Ioan Ungureanu, a executorului judecătoresc şi acelor doi avocaţi acuzaţi de înşelăciune în legătură cu mai multe cesiuni decreanţă privind companii de stat, transmite Mediafax.

Fostuldirector al Termoelectrica Ioan Ungureanu, executorul judecătoresc Dragoş PaulRocoşanu şi avocaţii Ovidiu Benone Voicu şi Ioan Daniel Ionaş, ultimul fiindstagiar, au fost reţinuţi, marţi, de procurorii anticorupţie, care au propusCurţii de Apel Bucureşti arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.

Instanţa Curţii deApel Bucureşti a admis, miercuri, propunerea procurorilor anticorupţie şi aemis pe numele celor patru mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.Decizia poate fi contestată la instanţa supremă.

Fostul director alTermoelectrica Ioan Ungureanu este acuzat de abuz în serviciu contraintereselor persoanelor, dacă s-au obţinut avantaje patrimoniale pentru sinesau pentru altul, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, precumşi de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, potrivit DirecţieiNaţionale Anticorupţie.

1.03.2011. Fostul directorgeneral al Termoelectrica S.A, Ioan Ungureanu, a fost reținut, de procurorii DNA într-un dosarprivind un prejudiciu de câteva milioane de euro. Alături de Ungureanu, a maifst reținut avocatul Benone Ovidiu Voicu, din cadrul Baroul Bucureşti, Dragoş Paul Rocoşanu, executor judecătoresc și Ioan Daniel Ionaş, avocatstagiar.

Potrivit procurorilor, în cursul lunii august 2007, S.C.TERMOELECTRICA S.A. a chemat în judecată pe S.C. ELECTRICA S.A., pentru odatorie pe care aceasta din urmă o avea de achitat. Ulterior, S.C.TERMOELECTRICA S.A., prin directorul general Ungureanu Ioan, a cesionat în modilegal, dreptul litigios de creanţă avocatului Voicu Benone Ovidiu, după care aîncheiat cu acelaşi avocat un contract de asistenţă juridică în litigiulrespectiv. La 30 martie 2009, instanţa a obligat S.C. ELECTRICA S.A. să achiteCabinetului avocatului Voicu Benone Ovidiu suma totală de 31.557.229,06 lei (7470 000 euro), sumă incluzând datoria iniţiala, penalităţi de întârziere şicheltuieli de judecată). În perioada aprilie/august 2009, prin manevrefrauduloase desfăşurate în cadrul procedurii de executare silită, executoruljudecătoresc Rocoşanu Dragoş Paul împreună cu avocaţii Voicu Benone Ovidiu şiIonaş Ioan Daniel au încărcat, în mod nejustificat, nota de plată pe care S.C.ELECTRICA S.A urma să o achite ca urmare a executării silite, până la valoareade 78.654.057,04 lei (18.621.381 euro). Prin aceleaşi manevre, sumamenţionată, executată silit de la S.C. ELECTRICA S.A. a revenit în totalitatesocietăţii comerciale RECOVERY BEST SOLUTION S.R.L. (al cărei reprezentant uniceste Ionaş Ioan Daniel) şi Cabinetului de avocat Voicu Benone Ovidiu.Aceasta, în condiţiile în care, în zilele de 29.05.2009 şi16.06.2009 S.C. ELECTRICA S.A plătise la S.C. TERMOELECTRICA S.A. suma totalăde 31.539.229,06 lei, în conformitate cu sentinţa instanţei de judecată.Pe de altă parte, şi S.C. TERMOELECTRICA S.A. a fost executatăsilit de Biroul Executorului Judecătoresc Rocoşanu Dragoş Paul până laconcurenţa sumei de 7.812.650 lei (1.851.338 euro). La această executares-a ajuns urmare a faptului că inculpatul avocat Voicu Benone Ovidiu afalsificat contractul de asistenţă juridică ce fusese semnat cu S.C.TERMOELECTRICA S.A (în sensul înscrierii unui onorariu de 5.000.000 lei, încondiţiile în care iniţial nu fusese înscrisă nicio sumă) la care s-au adăugatonorariul de executare silita şi diferite taxe.Printr-un mod de operare similar care a presupus manevrefrauduloase (inexistenţa titlului executoriu şi stabilirea unor cheltuieli deexecutare supraevaluate) cei trei inculpaţi au determinat executarea silită aS.C. Asirom Teleorman S.A. până la concurenţa sumei de 10.000.000 lei (2.370.000euro).De asemenea, Rocoşanu Dragoş Paul, în calitate de executorjudecătoresc, a executat silit un imobil situat în Bucureşti, cu încălcareadrepturilor de creanţă a părţii vătămate , în favoarea unui alt creditor,neîndreptăţit.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-01-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image