2017-01-20 17:59

EVENIMENT


UPDATE: 17 răniţi în urma a două explozii la Sighetul Marmaţiei ! Cauza producerii celei de-a doua explozii: electricitatea şi gazele nu au fost oprite !

 |  11:33
UPDATE: 17 răniţi în urma a două explozii la Sighetul Marmaţiei ! Cauza producerii celei de-a doua explozii: electricitatea şi gazele nu au fost oprite !

UPDATE 15:30: Inspectori de la ITM Maramureş fac verificări privind producerea exploziilor din clubul din Sighetu Marmaţiei. Din primele cercetări rezultă că lumina şi gazul nu ar fi fost întrerupte, deşi aceasta era o regulă elementară.

Inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Dantes Nicolae Bratu a precizat că echipa de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Maramureş, care s-a deplasat la locul incidentului, este coordonată de inspectorul şef al instituţiei, Delia Târlea, inspectorii de muncă încercând să determine cauzele producerii incidentului de muncă. Dantes Nicolae Bratu a precizat că cea de-a doua explozie s-a produs deasupra clubului, unde era un cabinet notarial nefuncţional, organele de ordine care au intrat acolo pentru a face cercetări aprinzând lumina şi astfel s-a produs cea de-a doua deflagraţie, considerată accident de muncă.

"O primă constatare este că nu s-ar fi întrerupt curentul şi gazele, deşi aceasta era o regulă elementară. Acest lucru urmează să fie stabilit cu certitudine până la sfârşitul anchetei", a explicat inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii. Şeful IM a mai explicat că echipa de inspectori de muncă ia declaraţii la faţa locului şi înceaercă să stabilească cauzele şi împrejurările în care s-a produs incidental, potrivit Mediafax.

UPDATE 13:00: Directorul companiei BERG SISTEM GAZ se află în stare gravă în spital, după ce a fost rănit în urma celei de-a doua deflagraţii, produsă  în clubul de noapte din Sighetu Marmaţiei, a precizat duminică primarul municipiului, Eugenia Godja.

''Discutând cu specialiştii firmei BERG SISTEM GAZ, firma care distribuie gazele naturale în municipiul Sighetu Marmaţiei, aceştia presupun că în toaleta aflată în subsolul clubului s-ar fi produs o acumulare de gaze care a refulat. Localul nu era racordat la reţeaua de gaze naturale. Directorul companiei BERG SISTEM GAZ se află în stare gravă în spital în urma celei de-a doua explozii produse', a declarat Eugenia Godja.

Echipa SMURD, împreună cu dr. Raed Arafat, vor merge din nou, duminică, la Baia Mare, pentru a prelua din victimele celei de a doua deflagraţii. Raed Arafat a explicat că avionul este pregătit pentru a prelua zece persoane pe targă. 'Acum, în cel mai scurt timp, vom decola cu aeronava aprobată de ministrul Apărării şi cu o echipă SMURD de la Bucureşti. O să plecăm din nou către Baia Mare pentru a prelua din păcate victimele din cea de a doua explozie. Nu ştim dacă toate de azi necesită transferul, dar avionul cu care plecăm este pregătit pentru a prelua zece persoane pe targă în stare critică. Avem o echipă cu mai mulţi medici şi asistente de la SMURD', a explicat Arafat.

În stare mai gravă se află cel puţin patru persoane surprinse de explozia de duminică. Spitalul Floreasca poate prelua alţi răniţi grav, în condiţiile în care Spitalul de Arşi din Bucureşti mai poate primi cel puţin trei pacienţi la Terapie Intensivă, a adăugat dr. Raed Arafat, potrivit Agerpres.

UPDATE 11:00: Opt persoane rănite, după cea de-a doua explozie produsă într-un club din Sighetu Marmaţiei, vor fi aduse la Bucureşti. În urma celei de a doua deflagraţii, care a avut loc duminică dimineaţa, au fost rănite nouă persoane - poliţişti, pompieri şi oameni de la firma de gaz din localitate, după ce în noaptea de sâmbătă spre duminică un băiat şi şase fete au căzut victime într-o primă explozie, în acelaşi club.

Dintre primele victime ale exploziei, şase au fost aduse la Spitalul de Arşi din Capitală cu o aeronavă militară. 'Echipa medicală va pleca, pleacă din nou, cu aprobare de la Ministerul Apărării Naţionale, pentru a aduce alte opt victime din explozia produsă duminică dimineaţa în acelaşi club', a declarat, dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Potrivit dr. Vasile Ştefanca, directorul Spitalului Municipal, printre cele nouă victime se află 3 poliţişti, 2 pompieri şi mai mulţi angajaţi ai firmei de gaz din localitate, care au fost transportaţi la spital şi se află sub îngrijiri medicale, aflându-se în stare destul de gravă.

Cea de-a doua deflagraţie a afectat şi un cabinet de avocatură aflat deasupra clubului, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Cornel Băbuţ.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în clubul ''Eufobia' din municipiul Sighetu Marmaţiei a fost răniţi un băiat şi şase fete. Aceştia au fost transportaţi iniţial la Spitalul orăşenesc din Sighetu Marmaţiei, după care s-a luat legătura cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Maramureş, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-14

TAGURI: Sighetu_Marmaţiei, expozie, victimeComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CHA
20 Feb 2012

Costin Berevoianu este consilierul primarului Oprescu in problema privatizarii sistemului de distributie a energiei termice (apa calda si caldura). Conform dorintei arzatoare a Conducerii Primariei (si a altora mai sus-pusi) de a mai darui ceva scumpei noastre Frante, RADET Bucuresti va fi concesionat dupa modelul Apa Nova catre Dalkia -Divizia Energie a firmei Veolia (fosta Vivendi, fosta Compagnie Generale des Eaux). Bucurestenii asteapta cu nerabdare o noua privatizare de succes.

Adauga un comentariu

Random image