2018-12-10 02:01


UPDATE Sebastian Lăzăroiu, eliberat din funcţia de consilier prezidenţial. Lăzăroiu doreşte să se dedice analizei politice, iar activitatea să nu fie asociată Preşedinţiei

 |  19:21
UPDATE Sebastian Lăzăroiu, eliberat din funcţia de consilier prezidenţial. Lăzăroiu doreşte să se dedice analizei politice, iar activitatea să nu fie asociată Preşedinţiei

Sebastian Lăzăroiu nuva mai fi consilier prezidenţial, începând cu 1 mai. Decretul de eliberare dinfuncţie a fost semnat pe preşedintele Traian Băsescu. Potrivit AdministraţieiPrezidenţiale, despărţirea s-a făcut cu acordul părţilor, transmite Realitatea.net.

Imaginea 1/1

"Începând cu data de01 mai 2011 vor înceta, prin acordul părţilor, raporturile de muncă aledomnului Sebastian-Laurenţiu Lăzăroiu cu Administraţia Prezidenţială.Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat joi, 28 aprilie a.c., decretulde eliberare din funcţia de consilier prezidenţial a domnuluiSebastian-Laurenţiu Lăzăroiu", informează Preşedinţia.

La începutulsăptămânii, Lăzăroiu făcea o serie de declaraţii cel puţin nepotrivite, încondiţiile în care veneau din partea unui consilier prezidenţial.

Astfel,Aşa cum era de aşteptat, aprecierile consilierului nu i-au fost pe placfostului lider al UDMR Marko Bela, care a declarat:

În martie 2007,directorul CURS Sebastian Lăzăroiu surprindea pe toată lumea şi renunţa lafuncţie pentru a se muta la Cotroceni, consilier prezidenţial.

Lăzăroiu, care dinpostura de sociolog, lucrase cu toate partidele politice, alegea să devinăprincipalul strateg politic al lui Traian Băsescu. Şi nu pentru bani, având învedere că, potrivit declaraţiei de avere de atunci, Lăzăroiu era destul debogat.

De când s-a instalatla Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu a fost părăsit pe rând detoţi consilierii săi. Startul demisiilor a fost dat de Andrei Pleşu, la doarcâteva luni de la instalarea în funcţie.Primul plecat de la Cotroceni a fost şi cel mai sonor nume din galeria deconsilieri ai preşedintelui. Pe 3 mai 2005, Andrei Pleşu a anunţat că renunţăla funcţie, din motive de sănătate.A urmat, nici două luni mai târziu, la 24 iunie 2005, Stana Anghelache, demisăde Traian Băsescu pentru că ar fi intervenit la Fisc în favoarea soţului ei,Florian Anghelache, cercetat într-un dosar de evaziune fiscală de peste ojumătate de milion de euro.A urmat o altă demisie: la 24 octombrie 2005, Elena Udrea, şefa Cancelarieiprezidenţiale, care a părăsit Palatul Cotroceni în urma unei campanii de presădespre afacerile soţului ei, Dorin Cocoş, cu Primăria Capitalei sau cuGuvernul.Două luni mai târziu, la 30 decembrie 2005, Renate Weber se retrage din funcţiade consilier. La fel ca şi Pleşu, Weber a invocat motive de sănătate.Pe 15 şi 16 ianuarie, au plecat Viorel Bârloiu, secretarul CSAT, şi consilierulde stat de la Departamentul Politic, Valeria Dorneanu. A urmat o perioadă derelativ calm.Pe 5 octombrie 2006, Claudiu Săftoiu a renunţat la mandatul de consilierprezidenţial pentru a prelua Serviciul de Informaţii externe.Pe 16 octombrie 2006, Theodor Stolojan a demisionat. La scurt timp, a părăsitşi PNL, pentru a forma PLD.La 3 ianuarie 2006, a urmat fostul antrenor al lotului naţional de gimnastică,Octavian Belu, care timp de câteva luni a fost şeful Agenţiei Naţionale pentruSport.Pe 15 martie 2006, penultimul om care a părăsit echipa a fost consilierulprezidenţial pe securitate, Sergiu Medar, invocând motive medicale.

Lăzăroiu vrea să se dedice analizei politice, activitatea sănu fie asociată Preşedinţiei

Sebastian Lăzăroiu precizează, într-o declaraţie remisă MEDIAFAX, că doreşte să se dedice analizeipolitice şi că nu vrea ca analizele sale politice să fie asociate instituţieiprezidenţiale.

"Aşa cumapare şi în comunicat, a fost o încetare a raporturilor de muncă cu acordulpărţilor", explică Lăzăroiu.

El spune că a decis să se dedice "pe maideparte" analizei politice.

"Sunt conştient că existăanumite constrângeri instituţionale fireşti în formularea publică a unoranalize politice din poziţia de consilier prezidenţial. Nu vreau ca analizelepolitice pe care le fac să fie asociate instituţiei prezidenţiale", maispune Lăzăroiu.

El precizează totodată că a fost o onoare să lucrezecu preşedintele.

"Am avut o colaborare foarte bună", conchideLăzăroiu.

Preşedintele Traian Băsescu asemnat, joi, decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial a luiSebastian Lăzăroiu, raporturile de muncă ale acestuia cu AdministraţiaPrezidenţială urmând să înceteze, începând cu data de 1 mai, prin acordul părţilor, potrivitunui comunicat al Preşedinţiei.

Sebastian Lăzăroiu ocupa poziţia de consilier prezidenţial,la Departamentul de Planificare şi Analiză Politică al AdministraţiaPrezidenţială, din 2007.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-02-06
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...