2017-01-18 12:01

EVENIMENT


UPDATE Senatorul PDL Mircea Banias, cercetat oficial pentru trafic de influenţă. Ce avere are secretarul general al MAI Laurenţiu Mironescu

 |  08:14
UPDATE Senatorul PDL Mircea Banias, cercetat oficial pentru trafic de influenţă. Ce avere are secretarul general al MAI Laurenţiu Mironescu

Senatorul PDL MirceaBanias a declarat, luni, la ieşirea de la DNA, că a fost pus sub urmărirepenală de procurorii anticorupţie, pentru trafic de influenţă.

MirceaBanias a declarat jurnaliştilor că nu înţelege de ce a fost pus sub urmărirepenală, susţinând că nu a discutat niciun moment cu lucrători ai PortuluiConstanţa şi nu cunoaşte absolut nimic despre transportul cu produse din China.

Întrebat dacă îlcunoaşte pe Laurenţiu Mironescu, senatorul a spus că e prieten cu acesta, iardin anul 2005 deţin împreună părţi sociale la o societate cu specific maritim.

În ce priveştelegătură cu Emil Banias, senatorul a arătat că fratele său şi el au înfiinţat ofundaţie tot cu specific maritim din care parlamentarul s-ar fi retras în urmăcu doi ani.

Senatorul Banias afost adus de poliţişti luni, la ora 9.00, la Direcţia Naţională Anticorupţie,unde i s-au prezentat acuzaţiile care i se aduc, parlamentarul ieşind de laaudiere în jurul orei 11.50.

Secţia I de combaterea corupţiei din cadrul Direcţiei Naţională Anticorupţie (DNA) face investigaţiicu privire la senatorul PDL de Constanţa Mircea Banias şi secretarul general alMAI, Laurenţiu Mironescu, parlamentarul fiind adus, luni, pentru a fi audiat lasediul DNA - Structura Centrală.

Mircea Banias şi LaurenţiuMironescu sunt suspectaţi într-un caz de evaziune fiscală cu produse petrolieraduse în Portul Constanţa, cercetarea fiind începută de Parchetul Capitalei şideclinată DNA din cauza prejudiciului, care în două luni a atins un milion deeuro, potrivit unor surse judiciare.

Dosarul privindtransporturile ilegale de mărfuri de contrabandă venite din China, în care , ar fi pornit de la o anchetă preluată în lucru, iniţiat, decătre Parchetul Tribunalului Bucureşti, au declarat, luni, pentru MEDIAFAXsurse judiciare.

Sursele citate auprecizat că zeci de vase cu ţiţei au fost aduse în Portul Constanţa, unde nu aufost verificate corespunzător ca urmare a presupuselor intervenţii făcute desenatorul PDL de Constanţa Mircea Banias şi secretarul general al MAI, LurenţiuMironescu, precum şi de alţi lucrători vamali.

În ce priveşte modulde operare, sursele judiciare au arătat că persoane interesate, prinintermediul unor firme fantomă, aduceau produse petroliere categoria"motorină" care fie nu erau vămuite, fie erau vămuite la o altăcategorie, ce nu presupunea accizarea, iar ulterior acestea erau vândute pepiaţa neagră.

Descinderi la casele senatorului PDL Mircea Banias şi secretarului general al MAI

Zeci de percheziţiiau loc, luni dimineaţă, în Bucureşti şi Constanţa, fiind vizată şi casasenatorului PDL de Constanţa Mircea Banias, precum şi locuinţa secretaruluigeneral al Ministerului Administraţiei şi Internelor Laurenţiu Mironescu.

La descinderi participă poliţişti defrontieră coordonaţi de procurori DNA, acţiunea începând la ora 6.00.

Reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră au declarat pentruMEDIAFAX că aproximativ 50 de percheziţii au locîn Constanţa şi în Capitală, într-un dosar de evaziune fiscală şi contrabandăinstrumentat de Poliţia de Frontieră în octombrie 2010.

Percheziţiile - 25 în Constanţaşi 25 în Bucureşti - vizează aducerea la audieri, la sediul DNA, a mai multor persoane, printre care senatorul PDLMircea Banias, fost director al Administraţiei Porturilor Constanţa, şisecretarul general al MAI Laurenţiu Mironescu, au declarat surse judiciare.

Senatorul PDL Mircea Banias a fost învinuit pentru favorizareainfractorului în dosarul privind vânzarea unor motoare industriale de la UCM Reşiţafirmei lui Said Baaklini, achiziţie ce a condus la o restituire de TVA învaloare de 60 milioane euro.

Mircea Banias a fost cercetat în acest dosar alături de SaidBaaklini, Adrian Chebuţiu, Coriolan Adrian Preda şi Eugen Bogatu.

La începutul acestui an, procurorii DNA au decis scoatereade sub urmărire penală a lui Banias.

Mircea Banias este fostul director al AdministraţieiPorturilor Constanţa, devenit apoi senator.

Said Baaklini este cercetat deDirecţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru restituiri ilegale de TVA de 60 demilioane euro, după ce UCM Reşiţa i-a vândut patru motoare nefuncţionale,aflate pe stocde peste 20 de ani, la un preţ de 50 de ori mai mare.

Baaklini, asociat unic şi administrator al SC Libarom AgriSRL Bucureşti, este acuzat de evaziune fiscală, evaziune fiscală în formatentativei şi asociere în vederea săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală,potrivit DNA.

În aceeaşi cauză se fac cercetări şi faţă de AdrianChebuţiu, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al SCUCM Reşiţa SA, şi Adrian Preda Coriolan, director executiv al aceleiaşisocietăţi, pentru evaziune fiscală, asociere în vederea săvârşirii infracţiuniide evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi două infracţiuni defals intelectual.

Ceavere are secretarul general al MAI Laurenţiu Mironescu, cercetat de DNA

Secretarul general alMAI Laurenţiu Mironescu, fost deputat PDL în perioada 2004-2008, cu o carierăîndelungată în transporturi navale, are cinci terenuri, la Constanţa, Eforie,Ovidiu şi în judeţul Prahova, precum şi un apartament în Bucureşti şi patrucase în Constanţa şi Prahova.

Dinseptembrie 1999 şi până în martie 2001, Mironescu a fost director executiv şipreşedinte al Consiliului de Administraţie la Administraţia Porturilor MaritimeConstanţa.

În 2003, Mironescu adevenit membru al Partidului Democrat în organizaţia municipală Constanţa. În 2004, el afost ales consilier local la Constanţa,din partea PD, iar la alegerile generale din 2004 a devenit deputat PD, postdeţinut până în 2008.

În 2005 a fost alespreşedinte al organizaţiei municipale Constanţaa PD, iar în 2007 a devenit liderul filialei PDL, pe care a condus-o până în2008.

În perioada ianuarie 2009- ianuarie 2010 a fost director coordonator de programe la Centrul dePerfecţionare al Marinei Civile al Ministerului Transporturilor (CERONAV).

În 15 mai 2010, el afost ales preşedinte al Ligii Navale Române.

În 5 ianuarie 2011,Laurenţiu Mironescu, care în prezent este simplu membru al PDL, a fost numitsecretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Laurenţiu Mironescu(43 de ani) are o carieră îndelungată în transporturi navale, el fiind ofiţermaritim, apoi comandant de cursă lungă şi, ulterior, inspector de specialitate.

El a absolvitInstitutul de Marină "Mircea cel Bătrân" la Constanţa, având un masterat în management maritimşi portuar la Universitatea Antwerp din Belgia.

Conform declaraţiei deavere din februarie 2011, Laurenţiu Mironescu deţine cinci terenuriintravilane, dintre care două în Constanţa, unul în Eforie Sud, unul în Ovidiuşi unul în comuna Adunaţi din judeţul Prahova. De asemenea, el are unapartament în Bucureşti, o casă în Eforie Sud care ar fi fost primită cadonaţie, o casă în Ovidiu moştenită împreună cu soţia sa şi două case devacanţă în Constanţa şi Adunaţi, de asemenea moştenite.

El are şi un autoturismLand Rover Defender, cumpărat în 2007, trei conturi în bancă de aproape 55.000de euro şi un cont de 6.700 de lei.

Mironescu a investit30.000 de euro la Euro River Transport SRL şi 10.000 de lei la Euro ShippingServices SRL.

Secretarul general alMAI are o datorie de 320.000 de euro, la o persoană fizică, scadentă în 2020.

Ca director al CeronavConstanţa, el a avut un salariu anual de aproape 79.000 de lei.

Laurenţiu Mironescueste acţionar unic la o firmă de consultanţă din Eforie Sud şi acţionar lacinci firme, printre care Euro Shipping Services, Quadro Civil ConstructConstanţa şi Safe Port Constanţa.

El este şi preşedinteal Consiliului Naţional Director al Ligii Navale Române.

Secţia de combatere acorupţiei din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) ,parlamentarul fiind adus, luni, pentru a fi audiat la sediul DNA - StructuraCentrală.

Mircea Banias, carefusese citat pentru a fi audiat, luni, la DNA, a fost adus, în cursuldimineţii, la Structura Centrală a Direcţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-02-08

Mai multe imagini:
UPDATE Senatorul PDL Mircea Banias, cercetat oficial pentru trafic de influenţă. Ce avere are secretarul general al MAI Laurenţiu Mironescu
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image