2019-01-24 15:48


UPDATE Tribunalul Bucureşti a decis cercetarea în libertate a mijlocaşului dinamovist Andrei Mărgăritescu - acuzat de tăinuire într-un dosar de furt de maşini

 |  19:03
UPDATE Tribunalul Bucureşti a decis cercetarea în libertate a mijlocaşului dinamovist Andrei Mărgăritescu - acuzat de tăinuire într-un dosar de furt de maşini

Tribunalul Bucureştia decis ca mijlocaşul dinamovist Andrei Mărgăritescu să fie cercetat înlibertate pentru tăinuire în dosarul privind furtul unor maşini de lux, iar încazul celorlalţi şase reţinuţi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile,decizia putând fi contestată la Curtea de Apel, transmite Mediafax.

, marţi, de procurorii Parchetului Capitalei, după ce au fostaudiaţi la Serviciul Furturi Auto,în dosarul privind furtul unor maşini de lux.

Procurorii au cerut Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă pentru 29de zileîn cazul celor şapte reţinuţi.

Instanţa a respins propunerea procurorilor de arestare preventivăîn cazul lui Andrei Mărgăritescu, dispunând ca fotbalistul dinamovist să fiecercetat în libertate, cu interdicţie de a părăsi ţara.

În cazul celorlalte şase persoane reţinute în acest cazinstanţa a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Decizia poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti atât decătre procurori, în cazul lui Mărgăritescu, cât şi de cei şase pentru careinstanţa a dispus arestarea preventivă.

Andrei Mărgăritescu ar urma să fie eliberat miercuri, dupăce îi expiră ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore emisă marţi de procuroriiParchetului Tribunalului Bucureşti.

În cazul furtului unor maşini de lux, procurorii ParchetuluiCapitalei au început urmărirea penală pe numele a nouă persoane, printre carese află mijlocaşul dinamovist Andrei Mărgăritescu şi fostul portar al echipeide fotbal Dinamo Cristi Munteanu, pentru înşelăciune, fals în declaraţii,instigare la fals intelectual şi tăinuire.

Şapte din cele nouă persoane au primit, marţi, ordonanţe dereţinere pentru 24 de ore, între acestea aflându-se şi Andrei Mărgăritescu. Încazul altor două persoane, între care şi Cristi Munteanu, procurorii au dispuscrcetarea în libertate, cu interdicţie de a părăsi localitatea.

Procurorii îi acuză pe Andrei Mărgăritescu şi pe Cristi Muneanu că sunt"dobânditori de drept ai unei maşini furate", despre care "aveauîn mod clar cunoştinţă că face obiectul unei infracţiunui de furt",potrivit unor surse judiciare.

Printre cei reţinuţi de procurori în acest caz este şiAlexandru Magherescu, patronul Clinicii Medicale "Doris", fostulproprietar al autoturismului Audi A8 care figura ca fiind furat în actelepoliţiei, folosit de Andrei Mărgăritescu şi de Cristi Munteanu, au declarat,marţi seară, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Conform surselor citate, Magherescu este acuzat că i-a datmaşina Audi A8, în urmă cu aproximativ doi ani, fostului portar dinamovistCristi Munteanu, pentru aproximativ 10.000 de euro. Ulterior, omul de afaceri adeclarat maşina furată, pentru a încasa asigurarea pe ea.

Surse judiciare au mai spus că, după ce a ţinut o perioadămaşina Audi A8 luată de la Magherescu, Cristi Munteanu a reuşit, cucomplicitatea unora dintre inculpaţii din acest doar, să întocmească acte"în regulă" ale maşinii. La începutul anului 2011, Munteanu i-avândut maşina colegului său de la Dinamo, Andrei Mărgăritescu.

Marţi dimineaţă, 11 persoane au fost duse la audieri, la ServiciulFurturi Auto din Poliţia Capitalei, în urma a opt percheziţii vizânddestructurarea unei reţele specializate în furturi de maşini de lux.

Mărgăritescu, pentru că nu a fost găsit de anchetatori ladescinderile făcute în acest caz, a fost ridicat de pe Aeroportul Internaţional"Henri Coandă", în jurul orei 17.15, unde urma să se îmbarce cucoechipierii într-o cursă către Cluj-Napoca.

Modul în care a fost procurat autoturismul Audi A8 carefigura ca fiind furat în actele poliţiei, similar cu alte cazuri înregistrate,a condus la identificarea unei reţele de furturi de maşini de lux. În ceea cepriveşte modul de operare a membrilor reţelei, aceştia furau maşinile dinstrăinătate şi le vindeau în România sau declarau fals că maşina luată înleasing le-a fost furată, obţineau asigurarea şi revindeau autoturismul.

Preşedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea, a criticatmodul în care mijlocaşul Andrei Mărgăritescu a fost ridicat de pe AeroportulOtopeni şi dus la audieri de către poliţişti, susţinând că acţiuneaautorităţilor reprezintă "o gafă, un show mediatic", care lezează şiimaginea clubului.

El a explicat că imaginea clubului Dinamo a fost afectatăprin faptul că jucătorul era în echipamentul oficial al echipei în momentul încare a fost ridicat de pe Aeroportul Internaţional Otopeni. "Andrei era întreningul oficial al echipei. Până la urmă imaginea aparţine clubului, este oviolare indirectă a dreptului de imagine instituţională", a subliniatBadea.

Acţionarul majoritar al Clinicii Doris, implicat într-o reţea de hoţi de maşini

O grupare de hoţi de maşini de lux afost săltată ieri-dimineaţă de trupele de intervenţie rapidă ale poliţiei. Cei10 membri ai grupării sunt acuzaţi că au furat fie din străinătate, fie dinRomânia maşini de lux cărora le erau modificate seriile şi actele şi apoi erauvândute la jumătate de preţ amatorilor de chilipiruri. Printre cei vizaţi senumără şi preşedintele consiliului de administraţie al Clinicii Medicale Doris,revoluţionarul Mircea Cristian Alexandru Magherescu.

Dis-de-dimineaţă, importante forţe dincadrul Serviciului Furturi de Autovehicule din Poliţia Capitalei, ofiţeri aicompartimentului judiciar, sprijiniţi de echipe din cadrul Serviciului de Poliţiepentru Intervenţie Rapidă, coordonaţi de un procuror din cadrul Parchetului depe lângă Tribunalul Bucureşti, în baza autorizaţiilor de percheziţie eliberatede judecători au efectuat mai multe descinderi imobiliare la domiciliile unorsuspecţi de furturi de autoturisme de lux. Percheziţiile au avut loc însectoarele 2 şi 3 şi în judeţul Ilfov. În urma acestora, la sediul ServiciuluiFurturi de Autovehicule au ajuns 11 suspecţi. Anchetatorii spun că aceştia aufurat de pe teritoriul mai multor state din Uniunea Europeană autoturisme delux prin mai multe metode. Una era de a încheia contracte de leasing cusocietăţi din străinătate. Apoi, maşinilor le erau falsificate seriile şi erauvândute la jumătate din preţul pieţii. Ulterior, autoturismele erau declaratefurate. O altă metodă era prin furtul maşiniilor după ce victimele erauurmărite în trafic. Când se producea furtul, spun anchetatorii, maşinilor dejale erau pregătite actele cu serii modificate. “Maşinile nustăteau mai mult de 12 până la 24 de ore în vistieria lor”, spune unul dintreanchetatori.

Cercetat pentru înşelăciune

Printre cei săltaţiieri se numără şi preşedintele consiliului de administraţie şi totodatăacţionarul majoritar al Clinicii Medicale Doris din Capitală. MirceaCristian Alexandru Magherescu este acuzat de înşelăciune. În speţă, spunanchetatorii, la începutul anului acesta şi-a vândut autoturismul de lux învaloare de 120.000 de euro unei alte persoane. Maşina a fost vândută maideparte prin alte persoane. La începutul lunii aprilie, Mircea CristianAlexandru Magherescu s-a prezentat la Serviciul Furturi de Autovehicule şi areclamat faptul că maşina (n.red - pe care o vânduse) i-a fost furată. A urmato anchetă, iar poliţiştii au găsit autoturismul la o persoană din Constanţa,cumăpărător de bună-credinţă. Mergând pe firul invers al lucrurilor s-a ajunsla vânzătorul principal, în speţă acţionarul majoritar, cu 66,66% din acţiunilefirmei SC Siluten Doris Company SA, care deţine Clinica Medicală Doris.

Remarcatîn Revoluţie la vârsta de 13 ani

Mircea Cristian Alexandru Magherescu,în vârstă de 34 de ani, este deţinătorul unui certificat de Revoluţionar.Conform datelor din Monitorul Oficial numărul 8.038, acesta are calitatea deremarcat în Revoluţia din anul 1989. Mircea Cristian Alexandru Magherescu afost în anul 2008, inspectorul şef al Autorităţii de Sănătate Publică aMunicipiului Bucureşti. Conform declaraţiei de avere depuse pe site-ulinstituţiei acesta deţinea patru terenuri, din care trei moştenite şi unulcumpărat, în localităţile: Tărtăşeşti – forestier 4.500 mp, Snagov - două terenuri agricole de câte 1.000 mp şi înBengeşti-Gorj un teren intravilan de 5.000 mp. Deţinea patru apartamentemoştenite, dintre care trei în Bucureşti şi o casă de vacanţă în Bengeştijudeţul Gorj. De asemenea, mai avea două autoutilitare Mecedes şi o motocicletăPiagio. El contractase şi două credite de nevoi personale în valoare de 30.000de euro. La categoria venituri, acesta nu a declarat nimic.(Lazăr Nae)

FotbaliştiiMărgăritescu şi Munteanu, printre audiaţi

Mijlocaşullui Dinamo, Andrei Mărgăritescu, şi fostul portar Cristi Munteanu se numărăprintre persoanele audiate de oamenii legii în acest caz. Se pare că actualulfotbalist al roş-albilor era proprietarul unui autoturism Audi suspectat deanchetatori că ar fi furat şi la bordului căruia a fost găsit Cristi Munteanu.De altfel, Mărgăritescu a fost săltat de autorităţi chiar de pe AeroportulOtopeni, unde lotul lui Andone se îmbarca pentru a ajunge la Bistriţa, undeDinamo va juca azi în Cupa României. (AlinHuiu)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-10-25

Mai multe imagini:
UPDATE Tribunalul Bucureşti a decis cercetarea în libertate a mijlocaşului dinamovist Andrei Mărgăritescu - acuzat de tăinuire într-un dosar de furt de maşini
zoom
UPDATE Tribunalul Bucureşti a decis cercetarea în libertate a mijlocaşului dinamovist Andrei Mărgăritescu - acuzat de tăinuire într-un dosar de furt de maşini
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...