2018-12-13 20:50


UPDATE Un militar şi-a împuşcat mortal soţia cu arma din dotare, apoi s-a sinucis VEZI IMAGINI

 |  08:38
UPDATE Un militar şi-a împuşcat mortal soţia cu arma din dotare, apoi s-a sinucis VEZI IMAGINI

Un militar în vârstăde 34 de ani şi-a împuşcat mortal soţia cu arma din dotare, iar apoi s-asinucis, incidentul având loc într-o benzinărie din Buzău în noaptea de lunispre marţi. Potrivit anchetatorilor, cele două cadavre au fost descoperite,luni noapte, în jurul orei 01.40, de un tânăr de 17 ani care intrase într-obenzinărie din Buzău cu gândul de a-şi cumpăra ţigări.

Speriat,adolescentul a cărui mamă îl aştepta afară şi-a anunţat părintele că douăcadavre se aflau pe podea, moment în care în zonă au ajuns şi angajaţii firmeide pază. Aceştia au anunţat Poliţia, în urma cercetărilor oamenii legiiidentificând cele două cadavre, precum şi arma cu care s-a tras, un pistolmilitar de tip Carpaţi, fiind folosite trei gloanţe.

"Fusesem să o iaupe mama de la lucru, de la un bar din apropiere şi în drum spre casă am intratsă-mi cumpăr ţigări. În spatele tejghelei, am observat cele două cadavre plinede sânge şi am ieşit afară să o strig pe mama. Atunci au apărut doi agenţi dela firma de pază care au anunţat imediat Poliţia", a declarat tânărul carea descoperit cadavrele.

Ancheta a stabilit căarma îi aparţine lui Ion Aniţoiu de 34 de ani, sergent major la UnitateaMilitară 01654 din Mărăcineni, judeţul Buzău.

Incidentul a fostînregistrat pe camerele de supraveghere din incinta benzinăriei. Astfel, bărbatulşi-a ucis soţia cu două focuri de armă, apoi s-a sinucis.

Anchetatorii austabilit că puţin după miezul nopţii, bărbatul care se pare că era de serviciua fugit din post cu arma din dotare şi a venit la benzinărie, unde soţia sa erade serviciu.

Potrivit unuicomunicat al Ministerului Apărării Naţionale, sergentul major Ionel Aniţoiu,aflat în serviciu la Unitatea Militară 01654 Buzău a părăsit fără aprobare unitatea, avândasupra sa un pistol de calibru 7,65 milimetri şi muniţia aferentă.

Bărbatul a venit cumaşina personală, a parcat-o într-un loc ferit, s-a schimbat de hainelemilitare care au fost găsite în autoturism, după care a mers la benzinăria undelucra soţia sa.

Camerele desupraveghere au arătat că cei doi s-au certat câteva minute, după caremilitarul a scos pistolul pe care îl avea la piept şi a împuşcat-o pe femeie dedouă ori în cap. La câteva secunde, bărbatul a îndreptat arma înspre el şi s-aîmpuşcat, cele două cadavre fiind descoperite unul lângă altul.

Potrivit procuroruluicriminalist de caz, Iulian Mocanu, cei doi soşi erau în proces de divorţ.

"Potrivitcercetărilor, evenimentul petrecut între cei doi soţi aflaţi în proces dedivorţ a avut loc pe fondul unui conflict spontan după ce bărbatul a intrat înbenzinărie şi au avut un scurt schimb de replici. Femeia a apăsat butonul depanică, iar soţul s-a descheiat la geacă, a scos pistolul, a tras două gloanţeîn soţia sa după care, la foarte scut timp, si-a pus capăt zilelor",a spusMocanu.

Cei doi soţi aveaucopii gemeni, un băiat şi o fată de 11 ani care de când soţii se aflau îndivorţ locuiau separat, fiecare la unul dintre părinţi.

Militarul de 34 de anise întorsese în septembrie 2010 dintr-o misiune în Afganistan.

Potrivit unuicomunicat al MApN, Parchetul Militar şi o comisie din cadrul UM 01654cercetează circumstanţele producerii evenimentului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-01-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...