2017-01-16 23:50

EVENIMENT


UPDATE Viorel Hrebenciuc, audiat la DNA Piteşti în dosarul de corupţie al lui Constantin Nicolescu. Întrebat dacă i s-a schimbat calitatea de martor în dosar, el a răspuns: Eu ştiu?

 |  11:11
UPDATE Viorel Hrebenciuc, audiat la DNA Piteşti în dosarul de corupţie al lui Constantin Nicolescu. Întrebat dacă i s-a schimbat calitatea de martor în dosar, el a răspuns: Eu ştiu?

Deputatul PSD ViorelHrebenciuc a afirmat, miercuri, la ieşirea din sediul DNA Piteşti, unde a fostaudiat timp de aproximativ o oră, că a fost chemat de procurori pentru a dadeclaraţii în calitate de martor într-un dosar în care este cercetat preşedinteleCJ Argeş, Constantin Nicolescu.

DeputatulPSD a ieşit de la audieri în jurul orei 11.00.

"Am fost chematîntr-un dosar al domnului Nicolescu. Mai multe nu pot să vă spun, e oanchetă", a declarat Hrebenciuc, care imediat s-a urcat în maşină şi aplecat.

Întrebat de jurnaliştidacă va mai fi chemat la audieri, Hrebenciuc a spus că nu crede.

"Era mult preasimplă problema ca să nu mă lămuresc", a afirmat Hrebenciuc, întrebat dacăsituaţia a fost clarificată atât de repede.

Întrebat, de asemenea,dacă i s-a schimbat calitatea de martor în dosar, el a răspuns: "Euştiu?".

Jurnaliştii prezenţila DNA Piteşti i-au pus lui Hrebenciuc mai multe întrebări legate dedeclaraţiile date de el procurorilor DNA, de tema dosarului în care a fost audiat,dar şi de o eventuală audiere a lui Cătălin Voicu. La toate aceste întrebări,Hrebenciuc a răspuns că nu poate da mai multe detalii.

Deputatulsocial-democrat Viorel Hrebenciuc s-a prezentat, miercuri, la ServiciulTeritorial Piteşti al DNA, unde va fi audiat în dosarul în care preşedinteleConsiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, lider al PSD Argeş, estecercetat pentru fapte de corupţie.

Potrivitunor surse judiciare, Viorel Hrebencius este audiat în acest dosar în calitatede martor.

Conform surselorcitate, în acelaşi dosar ar urma să fie audiat şi senatorul PSD Cătălin Voicu,în prezent arestat preventiv.

Sursele citate spun căaudierea celor doi ar putea avea legătură cu extinderea cercetărilor în dosarullui Constantin Nicolescu, existând suspiciunea că Nicolescu ar fi încercat săinfluenţeze modul în care funcţionează justiţia prin promovarea unui magistratde la Curtea de Apel Piteşti într-o funcţie de conducere.

În 18 februarie,preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost externatdin Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, unde a ajuns imediat dupăarestarea sa şi a fost operat pe cord.

PreşedinteleConsiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost internat la Spitalulde Urgenţă Floreasca din Capitală în 27 ianuarie, după ce i s-a făcut rău laTribunalul Argeş la aflarea deciziei instanţei de arestare preventivă îndosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie.

Nicolescu a fosttransportat atunci cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti,după care a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, unde a fostsupus unei intervenţii chirurgicale pe cord deschis.

, în baza unei decizii din 3februarie a Curţii de Apel Piteşti, care a admis recursul apărătorilor săi lamăsura arestării preventive, dispunând punerea de îndată în libertate cuobligarea de a nu părăsi ţara.

PreşedinteleConsiliului Judeţean Argeş este acuzat că a luat fonduri Phare de aproape900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte falsepotrivit cărora acestea ar fi fost afectate de inundaţiile din 2005 şi aatribuit contractul de reabilitare unei firme a familiei.

Potrivit procurorilorDNA, contractele au fost derulate în perioada 2006-2008, toate lucrările dereabilitare fiind realizate de o singură firmă, care a încasat integral sumeleaferente "atât pentru lucrări executate, cât şi pentru lucrărineexecutate, iar acea firmă se afla în relaţii contractuale şi în raporturijuridice cu familia inculpatului".

Nicolescu mai esteacuzat şi că, în perioada 2006 - 2008, a primit mită de la patronul firmei Pic,Cornel Penescu, 66.588,15 lei şi produse, pentru a dispune achiziţionarea decătre CJ Argeş a unor produse alimentare şi nealimentare de la aceastăsocietate, fără a organiza pentru aceasta o licitaţie publică.

Procuroriianticorupţie îl mai acuză pe preşedintele CJ Argeş şi că, în cursul lunii iunie2009, folosindu-se de funcţia sa, l-a instigat pe primarul comunei argeşeneStâlpeni "să nu îndeplinească anumite acte de serviciu", respectiv sănu dea unei persoane o amendă de 10.000 de lei într-un caz privind oautorizaţie de construcţie.

Constantin Nicolescuare 65 de ani şi se află la conducerea CJ Argeş din anul 2004, după ce înperioada 2000-2004 a fost senator de Argeş. Este inginer şi doctor în economie,iar intrarea lui în politică a avut loc în 1995, când s-a înscris în PDSR,fiind prim-vicepreşedinte, iar ulterior preşedinte executiv al PSD Argeş. Dinanul 2005 este preşedinte al PSD Argeş.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-02-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image