2017-01-22 05:45

EVENIMENT


UPDATE.Preşedintele CJ Argeş a fost luat cu targa din instanţă şi dus la ambulanţă

 |  20:02
UPDATE.Preşedintele CJ Argeş a fost luat cu targa din instanţă şi dus la ambulanţă

Directorul Serviciului Judeţean deAmbulanţă Argeş, Gabriel Popa, a declarat, vineri, că preşedintele ConsiliuluiJudeţean, Constantin Nicolescu, căruia i s-a făcut rău la scurt timp de laarestarea sa, că acesta nu a suferit un stop cardiac, ci a avut o "starede lipotimie".

Preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu, arestat, joi seară, i s-afăcut rău în momentul în care urma să fie scos din instanţă şi dus în arest,fiind luat cu o targă şi dus la o ambulanţă aflată în curtea TribunaluluiArgeş, iar la scurt timp a leşinat şi soţia acestuia, transmite Mediafax.

Preşedintele Consiliului JudeţeanArgeş, Constantin Nicolescu, şi soţia acestuia, cărora li s-a făcut rău laTribunalul Argeş, au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, iarulterior Nicolescu a fost dus la o clinică din apropierea spitalului pentru otomografie.

LuiNicolescu i s-a făcut rău în holul Tribunalului în momentul în care aştepta caduba Poliţiei să vină să îl preia pentru a-l duce în arest. La faţa locului aajuns o ambulanţă, al cărei echipaj i-a acordat primul ajutor.

"Dupăprimele simptome ar putea fi vorba despre un atac de cord şi urmează să îiacordăm îngrijiri medicale şi să vedem în continuare cum evoluează", aspus dr. Cristina Stocheci, de la Serviciul de Ambulanţă Argeş.

La scurt timp, şi soţiapreşedintelui CJ Argeş a leşinat în holul instanţei, fiindu-i acordată şiacesteia asistenţă medicală.

La oratransmiterii acestei ştiri, Nicolescu fusese urcat într-o ambulanţă şitransportat la Spitalul Judeţean din Piteşti, iar o altă ambulanţă aşteaptă săo preia pe soţia acestuia.

Preşedintele Consiliului JudeţeanArgeş, Constantin Nicolescu, reţinut de procurorii DNA Piteşti pentru luare demită şi trafic de influenţă, , au decis, joiseară, magistraţii Tribunalului Argeş.

Decizia dejoi seară a magistraţilor Tribunalului Argeş nu este definitivă, ea putând fiatacată cu recurs de către avocaţii lui Nicolescu, la Curtea de Apel Piteşti.

Liderul PSD Argeş, arestat pentru fapte din 2006. Constantin Nicolescu a fost liber pentru doar două ore, după expirarea ordonanţei de reţinere

PreşedinteleConsiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost arestat, joi seară,pentru 29 de zile de magistraţii Tribunalului Argeş, la aproximativ două oredupă expirarea ordonanţei de reţinere emise de procurorii Direcţiei NaţionaleAnticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti. Decizia va fi atacată cu recurs.

Dupăce a coborât din duba poliţiei, fără cătuşe la mâini, dar escortat de agenţi, ConstantinNicolescu a fost aclamat la intrarea în sediul Tribunalului Argeş de cei pesteo sută de susţinători, care au strigat "Jos Guvernul", "JosBăsescu", "Să plece Andrei (senatorul PDL de Argeş şi lideruldemocrat-liberalilor din acest judeţ Mircea Andrei - n.r.) din judeţ" şi"Libertate!". Liderul PSD Argeş, Constantin Nicolescu, nu a făcutnici o declaraţie, însă a ţinut mâna la inimă când a trecut prin faţa susţinătorilor,arătând că le mulţumeşte celor care au venit să îl susţină.

Bucuria libertăţii

Pesteo sută de persoane, printre care primari PSD şi salariaţi ai ConsiliuluiJudeţean Argeş, au venit, ieri, la una dintre porţile Tribunalului Argeş. Printresusţinători se aflau reprezentanţi ai PSD, actuali parlamentari, precum FilipGeorgescu, Mircea Drăghici şi Constantin Tamaga, fostul prefect Marcel Proca,dar şi edili PSD din localităţi argeşene, salariaţi ai Consiliului JudeţeanArgeş şi ai instituţiilor subordonate acesteia, respectiv Spitalul Judeţean deUrgenţă din Piteşti şi Teatrul "Alexandru Davila". Aceştia nu auscandat şi nu s-au manifestat gălăgios.

Înmomentul aflării veştii că ordonanţa de reţinere emisă pentru 24 de ore deprocurorii DNA Piteşti expirase, astfel că liderul PSD Argeş era liber, susţinătoriiau izbucnit într-un cor de aclamaţii.

Acuzaţiileprocurorilor

ConstantinNicolescu este cercetat de procurorii anticorupţie pentru folosire sauprezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având carezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al ComunităţilorEuropene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cuconsecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual şi uz defals, în legătură directă cu infracţiunea împotriva intereselor financiare aleComunităţilor Europene, luare de mită în formă continuată şi instigare la abuzîn serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii pentru altul a unuiavantaj patrimonial, se arată într-un comunicat de miercuri al DNA.

DinOrdonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori rezultăcă, în 8 iunie 2006, Consiliul Judeţean Argeş a accesat un program de finanţarenerambursabilă de tip Phare în sumă de 880.249,95 euro, "având ca obiectivefectuarea de lucrări de reabilitare sau reconstrucţie a patru unităţi şcolaredin Argeş, pretins afectate de inundaţiile din anul 2005". "Accesareaacelor fonduri s-a făcut prin menţionarea, în cererea de finanţare întocmită deConsiliul Judeţean Argeş, a unui document care nu exista în realitate(respectiv raportul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş), precumşi a unor împrejurări nereale sau inexacte privind situaţia celor patru unităţide învăţământ, raportată la inundaţiile din anul 2005", notează procuroriiDNA.

Potrivitacestora, contractele au fost derulate în perioada 2006-2008, toate lucrărilede reabilitare fiind realizate de o singură firmă, care a încasat integralsumele aferente "atât pentru lucrări executate, cât şi pentru lucrărineexecutate, iar acea firmă se afla în relaţii contractuale şi în raporturijuridice cu familia inculpatului".

Nicolescumai este acuzat şi că, în perioada 2006-2008, a primit mită de la patronulfirmei Pic, Cornel Penescu, 66.588,15 lei şi produse, pentru a dispuneachiziţionarea de către CJ Argeş a unor produse alimentare şi nealimentare dela această societate, fără a organiza pentru aceasta o licitaţie publică.

Procurororiianticorupţie îl mai acuză pe preşedintele CJ Argeş şi că, în cursul lunii iunie2009, folosindu-se de funcţia sa, a instigat primarul unei comune din Argeş"să nu îndeplinească anumite acte de serviciu", respectiv să nuaplice unei persoane o amendă de 10.000 de lei într-un caz privind oautorizaţie de construcţie.

Procuroriianchetează şi alte persoane în acest dosar instrumenta în colaborare cu ofiţeridin Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă. (ANDREI TUDOR)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-07-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image