2018-12-11 09:49


Uraganul Irene a devenit „furtună tropicală”

 |  21:00
Uraganul Irene a devenit „furtună tropicală”

După ce a afectat coasta de est a Statelor Unite şi a Canadei, uraganul Irene a fost retrogradat de meteorologi la nivelul de furtună tropicală, potrivit The Telegraph.

Potrivit Centrului Naţional pentru Uragane, uraganul cu viteze ale vântului de 100 km/h a afectat oraşele Washington D.C. şi New York. Patru milioane de locuinţe au fost afectate de întreruperi ale distribuţiei de energie electrică, în timp ce sute de mii de persoane au fost evacuate din calea uraganului.

Precipitaţiile abundente au provocat ieşirea din matcă a râului Hudson, care a inundat zonele estice din New York. Districtul Meatpacking a fost de asemenea inundat după ce sistemul de canalizare a refulat, iar străzile s-au transformat în adevărate fluvii urbane. Mai multe drumuri au fost închise circulaţiei, însă autorităţile au precizat că aeroporturile de pe coasta de est a SUA funcţionează normal.

Vânturile puternice şi inundaţiile grave au provocat moartea a cel puţin nouă persoane, iar preşedintele Barack Obama a decretat starea de urgenţă în şapte state afectate de uraganul Irene. Potrivit guvernatorului din New Jersey, Chris Christie, pagubele provocate de trecerea uraganului peste teritoriul Statelor Unite se ridică la „zeci de miliarde de dolari”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-10-10
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MIRCEA
30 Aug 2011

ar fi utile informatii despre zonele afectate in canada
Random imageUltimele stiri


loading...