2017-01-18 14:06

EVENIMENT


Sorin Oprescu sparge USL

 |  21:00
Sorin Oprescu sparge USL

Zi istorică pentru Opoziţie. Fix în ziua în care este anunţată, oficial, susţinerea candidaturii independentului Sorin Oprescu pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, Uniunea Social Liberală cunoaşte prima mare schismă: Partidul Conservator anunţă că va candida pe liste proprii la alegerile locale de anul viitor.

Sorin Oprescu, actualul primar al Capitalei, va candida la alegerile din 2012 pentru un nou mandat, ca independent, în parteneriat cu Uniunea Social Liberală. Mai exact, cu Uniunea PSD-PNL, fiindcă Partidul Conservator a anunţat ieri că se desprinde de alianţa pentru care tocmai a semnat un protocol de colaborare. Daniel Constantin a anunţat ieri că formaţiunea sa va participa pe liste proprii în alegerile locale de anul viitor. Decizia PC este cu atât mai dificilă cu cât în Registrul Partidelor Politice USL este înregistrat ca alianţă de trei partide - PSD, PNL şi PC - ceea ce ar presupune o eventuală reînregistrare a Uniunii la Tribunal.

Anunţul conservatorilor a fost făcut la scurt timp după conferinţa de presă organizată de Victor Ponta, Crin Antonescu şi Sorin Oprescu în care s-a anunţat parteneriatul dintre USL şi actualul primar al Capitalei. „PC a decis şi va candida pe liste separate la alegerile locale în toata ţara, cu excepţia locurilor unde lucrurile au fost deja negociate cu USL”, a declarat ieri Daniel Constantin, care a anunţat că partidul său va dori să-l arunce în cursa pentru Capitală pe Cristian Popescu Piedone, actualul primar al sectorului 4.

Constantin a criticat decizia USL de a-l susţine pe independentul Oprescu. "Decizia de azi, intenţia anunţată de dl Ponta nu e statutară şi nu e conformă cu protocolul USL", a declarat liderul PC, adăugând că aşteaptă o discuţie pe această temă în viitoarea şedinţă a USL în conditiile în care, potrivit statutului uniunii, "deciziile trebuiesc luate prin consens".

Ponta: Oprescu va fi viitorul primar

Victor Ponta şi Crin Antonescu au ţinut ieri o conferinţă de presă la Parlament, acolo unde a fost invitat şi Sorin Oprescu. Cei trei au anunţat un “parteneriat” pentru alegerile locale din 2012. Mai exact, e vorba de sprijinul pe care USL îl va acorda pentru o nouă candidatură a actualului primar al Capitalei.De la această conferinţă de presă a lipsit preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin. "Vă anunţ intenţia noastră de a construi acest parteneriat pentru Bucureşti şi pentru bucureşteni, împreună cu primarul general în funcţie şi, sunt convins, viitorul primar general Sorin Oprescu", a declarat Victor Ponta.El a mai spus că "viitorul guvern al USL va sprijini bucureştenii, pe primarul Sorin Oprescu şi viitorul CGMB".

La rândul său, Sorin Oprescua declarat că îşi va depune candidatura în calitate de independent, "sprijinit de USL şi de toţi bucureştenii”. La fel ca în alegerile din 2008, Oprescu şi-a exprimat convingerea că “bucureştenii nu mai au timp şi răbdare să aştepte explicaţii, după 20 de ani de promisiuni", acesta fiind de altfel argumentul candidaturii sale şi pentru alegerile din 2012.     USL şi Oprescu nu au semnat nimic

Primarul Sorin Oprescu a recunoscut ieri că deocamdată nu s-a semnat nici un document privind parteneriatul dintre el şi USL. În opinia sa, acest lucru se va întâmpla când va hotarî conducerea Uniunii. "Semnarea unui protocol este la îndemâna USL, atunci când dânşii vor dori să facă afirmaţia definitivă atunci mergem pe semnătura morală, a unui parteneriat pentru Bucureşti. Asta este la îndemâna conducerii USL, când dânşii vor hotărî sprijinul acesta oficializat aşa va fi... De fapt e un parteneriat în trei, Oprescu, bucureştenii, USL", a declarat primarul Capitalei. Poziţia sa poate avea legătură cu refuzul celor de la PC de a-l sprijini în cursa electorală, o decizie a conservatorilor de a merge pe liste proprii putând genera nevoia reînscrierii USL la Tribunal ca alianţă politică.

Candidaţii PSD care au pierdut alegerile la Bucureşti

1992 - Cazimir Ionescu (înfrânt de Crin Halaicu)

1996 - Ilie Năstase (înfrânt de Victor Ciorbea)

1998 - Sorin Oprescu (înfrânt de Viorel Lis)

2000 - Sorin Oprescu (înfrânt de Traian Băsescu)

2004 - Mircea Geoană (înfrânt de Traian Băsescu)

2005 - Marian Vanghelie (înfrânt de Adrian Videanu)

2008 - Cristian Diaconescu (înfrânt de Sorin Oprescu)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-08-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

HANIBAL
20 Sep 2011

Partidul Conservator nu s tie pe ce lume e!Cred ca mai bine ar fi pentru PSD si PNL sa renunte la ace sta si implicit la goarna antenelor(in subsidiar l a Voiculescu) si sa-si co nstruiasca un program pro piru fara ciolanari in pl us(asta in conditiile in care sunt destui in ograz ile lor propii).
TEODOR
20 Sep 2011

Si cam cum ar reusi Sorin Oprescu sa sparga USL-ul ?Cu ciocanul,dalta sau oa resce scule folosite in d omeniul chirurgical?Asta- i titlu pentru o tema cat se poate de serioasa?

Adauga un comentariu

Random image