2019-02-19 23:47


USR a depus plângeri împotriva lui Darius Vâlcov

 |  12:54
USR a depus plângeri împotriva lui Darius Vâlcov

Uniunea Salvaţi România (USR) a transmis marţi că a depus plângeri la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) şi la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), după ce consilierul premierului, Darius Vâlcov, a postat pe pagina sa de Facebook fişa medicală a unui protestatar. De asemenea, formaţiunea cere demisia ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, acuzând faptul că documentul medical a plecat din instituţia condusă de ea.

"USR, prin deputatul Adrian Prisnel, a făcut plângeri către Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) şi către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Deputatul USR a solicitat ANSPDCP să se autosesizeze şi să identifice care este instituţia care i-a transmis documentul lui Darius Vâlcov, cu încălcarea legii privind prelucrarea datelor personale, precum şi sancţionarea atât a instituţiei vinovate cât şi a consilierului prim-ministrului României. În plângerea adresată CNCD, Adrian Prisnel a cerut constatarea şi sancţionarea încălcării dreptului la demnitatea personală de către Darius Vâlcov", se artă într-un comunicat de presă transmis de USR.

Preşedintele formaţiunii, Dan Barna, crede că gestul lui Vâlcov este o formă de violenţă.

”Gestul lui Vâlcov este o formă de violenţă, e adevărat, simbolică, dar care vine după un şir de violenţe comise de PSD: agresarea parlamentarilor USR, îmbrâncirea şi jignirea jurnaliştilor în Parlament, gazarea şi lovirea protestatarilor paşnici din 10 august. Aceste violenţe nu pot rămâne nepedepsite şi USR va acţiona pentru pedepsirea celor responsabili”, a declarat Dan Barna.

În sursa citată se menţionează faptul că publicarea datelor medicale în scop politic este "un act de intimidare politică înfăptuit cu încălcarea flagrantă a drepturilor omului şi demnităţii pacientului, precum şi a reglementărilor în vigoare privind prelucrarea datelor cu caracter personal".

De asemenea, USR cere şi demisia Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, afirmând că ea conduce instituţia din care a plecat documentul, iar în loc să ceară o anchetă privind modul în care acesta a ajuns public, ministrul a trecut la ameninţări împotriva victimei.

Consilierul premierului, Darius Vâcov, a postat duminică pe pagina sa de Facebook o fotografie cu fişa medicală a unui protestatar. Postarea lui Vâlcov a dispărut la scurt timp, iar consilierul a scris pe reţeaua de socializare că i-a fost ştearsă.

"#antifacontraromaniei #AntifaesteRezist. Postarea prin care arătam că un lider #rezist este sandilău cu acte mi-a fost ştearsă”, a scris Vâlcov pe Facebook.

El a ataşat mesajului şi un clip video cu imagini care sugerează ca #rezist şi Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizaţii naziste. În montaj apare şi o fotografie cu preşedintele Iohannis, pe care îl aseamănă cu Hitler.

Protestatarul a cărui fişă medicală a fost făcută publică a anunţat că îl dă în judecată pe Vâlcov.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-09-04

TAGURI: usr, darius valcov, plangeri,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
04 Sep 2018

Ce cauta in libertate niste borfasi ca draknea si valcov ? Aceasta este marea dilema.
@ ANONIM
04 Sep 2018

mai du-te tu in pizda ma-ti de imbecil laolalta cu barna si prasnel aparatorii nebunului SANDI AVRAM ORICINE POATE AFLA DE LA EL INSUSI SAU DIN PRESA CA OMUL NU-I CU TOATE TIGLELE PE CASA........ A LUCRAT 5 ANI iar la varsta de 32 de ani in 2006 i s-a pensionat cu diognosticul;; TAHICARDIE''' TULBURARE POLIMORFA DE PERSONALITATE' PREDOMINANT IRITABIL IMPULSIVA CU DECOMPENSARE DEPRESIVO REACTIVA DECI TE POTI ASTEPTA DE LA EL LA ORICE SE POATE CITI IN PRESA NU VA MAI STROFOCATI DIAGNOSTICUL I-A FOST FACUT CUNOSCUT PUBLIC DUPA CE L-A BATUT PE BATRAN...........IN CEEA CE-L PRIVESTE PE IOHANIS IN TAMPENIA SA EL A DECLARAT CA FORUMUL.... ESTE CONTINUATORUL GRUPULI ETNIC GERMAN CARE A FOST ORGANIZATIE NAZISTA.. INTRE ANII1940-1944-FINANTATA DE HITLER. TOTUL E LIMPEDE CONTINUIND O IDEOLOGIE NAZISTA ESTI SI TU NAZIST DECI IOHANIS CI AI SAI SUNT SI LA ORA ACTUALA NAZISTI ACEST LUCRU A FOST MENTIONAT SI DE ISRAELIENI CAND L-A ACUZAT IDIOTUL. PE DRAGNEA CA A FACUT INTELEGERI CU ;;;EVREII;; ADICA CU ,,JIDOVII;; NU MAI STITI SCURSURILOR CE PRETEXTE PENTRU SCANDAL SA MAI CAUTATI ;; LOVI-V-AR PESTA'
ERATA
04 Sep 2018

''CONTINUATORUL GRUPULUI ETNIC GERMAM'' '' IOHANIS SI AI SAI'''
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...