2017-01-20 16:05

EVENIMENT


Uz de armă la 12 ani sub supravegherea mamei. Un copil şi-a împuşcat din greşeală prietenul

 |  19:23
Uz de armă la 12 ani sub supravegherea mamei. Un copil şi-a împuşcat din greşeală prietenul
Unincident incredibil a pus capăt vieţii unui copil de 12 ani din Braşov. Chiarprietenul lui cel mai bun l-a împuşcat în cap cu o puşca de vânătoare. Culmea,tocmai mama lui i-a pus-o în mână şi i-a supravegheat pe copii în timp ce sejucau cu arma. Nu aveau priceperea să o mânuiască însă şi a fost de-ajuns omişcare greşită pentru ca arma să se descarce în direcţia unuia dintre ei.

Declaraţiaşocantă a venit abia după câteva ore de audieri. Femeia a povestit că îi avea înmaşină pe cei doi băieţi şi a oprit pe un câmp, ca să-i lase să tragă la ţintă,în două sticle aflate pe câmp. Copilul ei a executat un prim foc către sticlă,după care a încercat să-i dea arma prietenului său. Din cauza unei greşeli demanevrare a apăsat pe trăgaci şi şi-a împuşcat prietenul în cap. Dat fiindfaptul că nu are decât 12 ani, la fel ca şi copilul împuşcat, nu poate răspundepenal pentru ucidere din culpă. Rămâne ca instanţa să stabilescă dacă va luavreo măsură împotriva lui.

ProcurorulMarţian Aldea din cadrul Parchetului pentru Minori şi Familie Braşov a declaratcă va fi trasă la răspundere persoana care a transportat acea armă în maşină,dacă se va constata că nu era îndreptăţită să folosească acea armă, dar şiposesorul acesteia.

Certăeste doar acuzaţia îndreptată împotriva femeii care le-a permis băieţilor să sejoace cu arma de vânătoare pe care ea o avea în maşina. Ea răspunde acum pentrunerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi riscă până la 8 ani de închisoare.

Soţulei, care este proprietarul armei, a primit o amenda de 5.000 de lei pentruneasigurarea corespunzătoare a puştii şi i s-a suspendat dreptul de a deţine şifolosi o armă. El spune că nu ştie cum a ajuns arma în maşină din moment ce ela lăsat-o încuiată în seif.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image