2017-01-19 06:43

EVENIMENT


Vaccinarea antigripală, oprită

 |  17:34
Vaccinarea antigripală, oprită

Ministerul Sănătăţii a decis să sisteze, timp de şapte până la zece zile, activitatea de vaccinare antigripală. Reprezentanţii ministerului au anunţat deja Direcţiile de Sănătate Publică să nu mai livreze doze de vaccin.

Decizia a fost luată de Ministerul Sănătăţii pe fondul scăderii numărului de cazuri de infecţii respiratorii. Mai mult, ministrul sănătăţii, Ritli Ladislau, a cerut, ieri, de urgenţă o informare scrisă Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino cu privire la conformitatea din punct de vedere al imunogenităţii vaccinului gripal sezonier“, precizând însă că până în prezent nu au fost semnalate cazuri care să prezinte probleme de sănătate în urma imunizării. Vaccinurile deja achiziţionate vor fi păstrate în depozite până la finalizarea tuturor analizelor.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Teleorman a depozitat aproximativ 9.000 de doze de vaccin. Reprezentanţii DSP au anunţat deja că nu se vor mai elibera vaccinuri antigripale, „avându-se în vedere evoluţia favorabilă a virozelor respiratorii şi a gripei din ultimele săptămâni”.

Totuşi, persoanele care doresc să se vaccineze în această perioadă trebuie să obţină o recomandare de la medicul de familie şi îşi pot achiziţiona vaccinul antigripal de la orice farmacie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-18

TAGURI: vaccin, antigripal, sistare, minister, decizie, farmacie, imunizareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image