2018-12-19 07:52


Vadim, judecat pentru ultraj. Liderul PRM a fost trimis în judecată pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti, după ce s-a opus evacuării sediului partidului

 |  19:45
Vadim, judecat pentru ultraj. Liderul PRM a fost trimis în judecată pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti, după ce s-a opus evacuării sediului partidului
Corneliu Vadim Tudor s-a folosit de presă pentru a crea opresiune mediatică şi pentru a susţine că evacuarea este ilegală, arată înrechizitoriu procurorul de caz, Daniela Anton, de la Parchetul General. Tot înactul de sesizare a instanţei procurorul notează că actele şi gesturileeuroparlamentarului, cuvintele jignitoare proferate şi ameninţările „au fost denatură să aducă atingere bunelor moravuri, să creeze indignare şi dezaprobare”.„Publicul are dreptul să fie ocrotit de fapte antisociale, iar amploareafaptelor comise de învinuit contravine normelor morale şi sociale”, noteazăprocurorul de caz în rechizitoriu. Cu toate acestea, europarlamentarul spune cădecizia de trimitere în judecată „e de râs” şi „e mai rău ca în procesele de pevremea lui Stalin”. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fixat pentru 21 iunieprimul termen de judecată.

Corneliu Vadim Tudor a fost trimis în judecată pentrunerespectarea unei hotărâri judecătoreşti, două fapte de ultraj, ultraj contrabunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, după ce s-a opus,în 4 ianuarie, evacuării din sediul PRM. Europarlamentarul afirmă că deciziaprocurorilor de a-l trimite în judecată „e de râs” şi că probatoriul e „foartesubţire”. „E de râs, n-am ce să... Dacă cineva crede că eu mă sperii că m-atrimis cineva în judecată sub acuzaţia gravă de smulgere a hârtiilor din mână, cepot să comentez la asemenea aberaţie? De ce le-au trebuit trei luni dupăsesizarea Laurei Codruţa Kovesi? Că şi-au dat seama că e foarte subţireprobatoriul. Ce e straniu aici nu mi s-a acceptat nici un martor, nici o probă,e mai rău ca în Procesul lui Kafka, mai rău ca în procesele şi epurările ca pevremea lui Stalin. Cum domn’e, avem şi noi o casetă filmată cu vicepreşedintaorganizaţiei de femei căreia i-au sucit mâna la spate, au bruscat-o”, a declaratCorneliu Vadim Tudor.

Ameninţări la adresa executorului judecătoresc

Procurorul a arătat că liderul PRM l-a înjurat şi l-aameninţat pe executorul judecătoresc, apoi i-a aruncat în faţă un pahar cu apă.„Învinuitul Corneliu Vadim Tudor s-a împotrivit executării prin proferarea înmod agresiv de cuvinte şi expresii jignitoare la adresa executoruluijudecătoresc, pe care l-a ameninţat cu exercitarea unor acte de violenţă, carede altfel s-au şi concretizat prin aruncarea peste faţa executorului judecătoresca conţinutului unui pahar apă”, se arată în rechizitoriu.

„Corneliu Vadim Tudor: Cine eşti tu fă proasto, ministrulJustiţiei? Eu am făcut legi în ţara asta!

Executorul judecătoresc (n.n. – Paula Şomâldoc): Vă rog să părăsiţi sala!

Corneliu Vadim Tudor: Nu dai tu afară presa. Ieşi tuafară. Nu pleacă presa. E sala conferinţei de presă şi biroul meu deparlamentar… Foloseşti forţa în biroul meu?...Taci … din gură… vită încălţată!Faci tu ordine în partidul meu? Dai presa afară? Nu pleacă nimeni! …

(apoi se adresează poliţiştilor – nota procurorului)

Corneliu Vadim Tudor: Sunt demnitar european… Arestaţi-măpe mine... Trimite o căţea turbată la furat cu şapte haidamaci după ea …Imbecililor, folosiţi Poliţia la furat…Poliţia, arestaţi hoaţa…!”

I-a smuls documentele din mână şi le-a aruncat

În rechizitoriul întocmit procurorul a arătat că în urmaacestui incident executorul judecătoresc s-a îndreptat spre ieşirea din imobil,însoţită de organele de poliţie, fiind urmată de Corneliu Vadim Tudor, „carecontinua să profereze injurii şi ameninţări la adresa sa şi să soliciteinsistent jurnaliştilor şi celorlalte persoane care se îndreptau spre ieşire sănu părăsească sala de conferinţe, deoarece ar aparţine biroului său deeuroparlamentar”. Ajuns în curtea imobilului, executorul judecătoresc a dispusorganelor de poliţie să nu mai permită accesul în clădire, scop în carepoliţiştii s-au postat în dreptul uşii de acces în imobil. „Şi în acest locexecutorul judecătoresc a încercat să-l determine pe învinuitul Corneliu VadimTudor să permită executarea hotărârii judecătoreşti. Cu toate acestea,învinuitul Corneliu Vadim Tudor s-a împotrivit neechivoc la executareahotărârii judecătoreşti, continuând proferarea agresivă a unor injurii şismulgând din mâna executorului judecătoresc documentele legale de executare, pecare sfidător le-a aruncat prin curtea imobilului”, se arată în documentulcitat.

Liderul PRM a agresat poliţiştii

După ce i-a smuls documentele şi le-a aruncat în curteaimobilului, atenţia lui Vadim Tudor s-a mutat spre poliţişti. „Deşi cunoştea căpoliţiştii se află în exercitarea atribuţiilor de serviciu, fiind prevăzut înlege că aceştia asigură punerea în executare a hotărârilor judecătoreşti,sfidarea învinuitului s-a îndreptat şi asupra poliţiştilor aflaţi în faţa uşiiimobilului. Astfel, învinuitul l-a agresat fizic pe agentul de poliţie D.M.,căruia i-a smuls cascheta de pe cap şi pe comisarul de poliţie V.M., pe carel-a prins de umăr şi l-a tras, încercând să-l îndepărteze din faţa uşii”, aratăprocurorul de caz Daniela Anton.

„Corneliu Vadim Tudor se adresează agenţilor de poliţiepostaţi în faţa uşii de acces: Eşti prost sau faci pe prostul! Lasă, mă, presasă intre, idiotule!...

Apoi se îndreaptă spre agentul de poliţie D.M. şi îl apucăviolent de braţ întrebându-l: Cine eşti tu, idiotule? … Tâmpitule !… Sunteţigolani! Huliganilor! După care cu un gest violent îi smulge cascheta de pe cap şi,încercând să deschidă uşa, îl prinde de umăr pe poliţistul V.M., îl îmbrânceşte şi îl ameninţă că arede-a face cu un general al armatei române”

Procurorul îl acuză pe europarlamentar de „comportamentantisocial”, susţinând că limbajul său „aduce atingere bunelor moravuri”,creând „indignare şi dezaprobare”. „Comportamentul antisocial al învinuituluiCorneliu Vadim Tudor a fost transmis prin mijloacele de comunicare publică,presa prezentă realizând transmisii în direct pe durata actelor de opoziţie laexecutarea silită. Astfel, actele şi gesturile, cuvintele jignitoare proferateşi ameninţările au fost de natură să aducă atingere bunelor moravuri, să creezeindignare şi dezaprobare”, acuză procurorul în rechizitoriu. „Dovadă că acestefapte antisociale au ajuns la cunoştinţa publicului este faptul că mai multepersoane au formulat denunţuri penale şi s-au arătat indignaţi de fapteleînvinuitului. Publicul are dreptul să fie ocrotit de fapte antisociale, iaramploarea faptelor comise de învinuit contravine normelor morale şi sociale.Trebuie precizat că învinuitul a invitat presa cu scopul de a realiza opresiune mediatică şi pentru a putea susţine că evacuarea este ilegală”, mai reţinemagistratul.

''E derâs, n-am ce să... Dacă cineva crede că eu mă sperii că m-a trimiscinevaîn judecată sub acuzaţia gravă de smulgere a hârtiilor din mână, cepot săcomentez la asemenea aberaţie? De ce le-au trebuit trei luni dupăsesizarea Laurei Codruţa Kovesi? Că şi-au dat seama că e foarte subţireprobatoriul. Ce e straniu aici, nu mi s-a acceptat nici un martor, nici oprobă, e mai rău ca în Procesul lui Kafka, mai rău ca în procesele şi epurărilede pe vremea lui Stalin. Cum domn’e, avem şi noi o casetă filmată cuvicepreşedinta organizaţiei de femei căreia i-au sucit mâna la spate, aubruscat-o'' CorneliuVadim Tudor preşedintePRM

PRM evacuat din sediu de un urmaş al celebrului inginerinterbelic Nicolae Caranfil

Andrew George Caranfil, urmaşul inginerului interbelicNicolae Caranfil, a obţinut în instanţă evacuarea PRM din sediul din stradaEmile Zola, pe calea unei ordonanţe prezidenţiale, judecătorii reţinând cădestinaţia imobilului a fost schimbată, iar proprietarul plăteşte impozite marila stat. „Acest gen de hotărâre este definitivă şi executorie, nefiind însăirevocabilă. Din acest motiv, ea poate fi atacată cu recurs şi a şi fost. Noispunem doar că este executorie, am învestit-o cu titlul executoriu şi am apelatla forţa legii pentru a o pune în practică”, a declarat avocatul Marin Petre,reprezentantul lui Andrew George Caranfil. În hotărârea judecătorească din 30septembrie 2010 se arată că reprezentanţii lui Andrew George Caranfil ausolicitat instanţei să dispună pe calea ordonanţei prezidenţiale evacuarea PRMdin sediul din strada Emile Zola, având în vedere faptul că, deşi esteproprietar, reclamantul nu a putut să intre în posesia bunului său “o perioadăfoarte lungă de timp”. Avocaţii reclamantului au mai arătat că din primăvaraanului trecut, de când i-a fost constatat dreptul de proprietate asupraimobilului şi l-a intabulat în Cartea Funciară, Andrew George Caranfil plăteştetaxe şi impozite “foarte mari la stat”, fără însă a putea folosi în vreun felimobilul. Un alt motiv pentru care PRM ar trebui evacuat de urgenţă ar fi şi“prevenirea unei pagube iminente care nu s-ar putea repara”. “Imobilul sedegradează, fiind folosit în mod impropriu ca adăpost pentru câinii vagabonzişi pentru diverse întruniri, reclamantul fiind împiedicat să-l renoveze,consolideze şi să-l pună în valoare”, reţine instanţa. Urmaşul lui NicolaeCaranfil acuză totodată şi faptul că PRM “a schimbat destinaţia imobilului”, oparte din spaţiu fiind folosită “pentru activităţi de tipărire de cărţi şiziare”. Un alt motiv pentru care PRM a pierdut procesul cu urmaşii ingineruluiCaranfil îl reprezintă restanţele la plata curentului electric pentru sediuldin strada Emile Zola, lucru pe care instanţa îl consideră un “aspect de naturăsă justifice urgenţa măsurii solicitate de proprietar”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-28

Mai multe imagini:
Vadim, judecat pentru ultraj. Liderul PRM a fost trimis în judecată pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti, după ce s-a opus evacuării sediului partidului
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CATA
07 Apr 2011

pai atunci si uguvernul trebuie trimis in judecata pt ca nu pune in executare sentintele definitive date in favoarea cadrelor didactice! axact acelasi lucru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
REVOLUTIONAR
07 Apr 2011

CAT MAI MULTA PARNAIE PENTRU W.C.TUDOR ...PUPINCURIST DECLARAT AL VECHIULUI REGIM...
Random imageUltimele stiri


loading...