2017-01-21 10:40

EVENIMENT


Vadim Tudor acuzat că fură

 |  19:33
Vadim Tudor acuzat că fură
Unfost asistent al eurodeputatului Corneliu Vadim Tudor, Cezar Cătălin Marin,susţine că liderul PRM nu l-a plătit din 2009 până în prezent, dar că şi-ar fiînsuşit 40.000 de euro plătiţi de PE pentru salariul său. El anunţă că a depusplângere penală împotriva lui C.V. Tudor pentru fals material în înscrisurioficiale şi uz de fals.

Într-odeclaraţie de presă, fostul consilier al preşedintelui PRM acuză şi că i-a fostfalsificată semnătura pe contractele de muncă. „La scurt timp după ce a fostales în Parlamentul European, Corneliu Vadim Tudor m-a solicitat pentruocuparea funcţiei de asistent local în cadrul cabinetului său deeuroparlamentar. Mizând pe buna sa credinţă, nu l-am presat cu semnareacontractului de muncă, mai ales că am primit de la Direcţia Generală Finanţe,Drepturile Financiare şi sociale ale deputaţilor, Unitatea de asistenţăparlamentară şi cheltuieli generale ale deputaţilor din cadrul ParlamentuluiEuropean, o adresă, prin care eram informat că numele meu va fi publicat pepagina de internet a instituţiei, alături de numele deputatului pentru carelucrez. În ceea ce priveşte remuneraţia care mi se cuvenea, în nenumăraterânduri, Vadim Tudor m-a rugat să înţeleg că partidul trece printr-o situaţiefinanciară dificilă, urmând să fiu plătit «în cel mai scurt timp»”, arată CezarCătălin Marin.

Acestapovesteşte cum recent a aflat că defapt liderul PRM a depus contracte demuncă cu semnăturile sale falsificate şi că încercând să afle care îi estesituaţia, a dus o corespondenţă cu oficiali ai PE, care l-au informat că înhârtiile Parlamentului apare că a fost plătit cu 40.000 de euro. Suma n-a ajunsde fapt niciodată la el, susţine Marin. „Surpriza neplăcută am avut-o lunatrecută când, solicitând documentele necesare contractării unui credit de nevoipersonale, am primit patru contracte individuale de muncă şi fişele fiscalepentru 2009 şi 2010, după cum urmează:Contract individual de muncă peperioadă nedeterminată, de la 1 august 2009 - semnatura mea fiindfalsificată,Contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, de la2 august 2010 - semnătura mea fiind falsificată,Contract individual demuncă pe perioadă nedeterminată, de la 1 octombrie 2010 - semnătura mea fiindfalsificată,Contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, de la3 martie a.c. - singurul contract semnat abia la data de 21 iunie a.c., când amsolicitat obţinerea adeverinţei de venit pentru credit”, mai spune Cezar Marin.„Din cele două fişe fiscale reiese că am încasat salariul aferent funcţieimele, din august 2009 până în iunie 2011, mai puţin în decembrie 2009 şiseptembrie 2010, ca urmare a desfacerii Contractului individual de muncă – sumatotală, de aproximativ 40.000 euro, reprezentând salariul cuvenit în perioada 1august 2009 - iunie 2011, în mod clar a fost încasată de europarlamentarulVadim Tudor, neajungând în posesia mea”, acuză fostul consilier. „Realizândfalsul grosolan pe care l-a făcut în acte Vadim Tudor, prin falsificareasemnăturii mele nu numai pe contractele de muncă, dar şi pe statele de plată,însuşindu-şi astfel şi veniturile lunare ce mi se cuveneau, mi-am depus demisiafără preaviz în data de 28 iunie a.c. şi l-am notificat pentru neplatadrepturilor salariale. Totodată, am informat şi Direcţia Generală Finanţe,Drepturile Financiare şi sociale ale deputaţilor, Unitatea de asistenţăparlamentară şi cheltuieli generale ale deputaţilor din cadrul ParlamentuluiEuropean, căreia i-am solicitat documentele în baza cărora Vadim Tudor a făcutdovada angajării mele în funcţia de asistent local şi desfacerea contractuluide muncă pentru lunile decembrie 2009, septembrie 2010. În data de 1 iuliea.c., am depus şi plângere penală la Parchetul General pentru fals material înînscrisuri oficiale şi uz de fals”,a conchis Cezar Cătălin Marin. El aataşat declaraţiei sale de presă corespondenţa pe care a avut-o cu direcţiilede specialitate ale PE.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-11-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CLAUS
05 Iul 2011

Vadime, ce ai fost si ce ai ajuns!

Adauga un comentariu

Random image