2019-01-24 10:47


Valer Dorneanu a plecat în vizită în RUSIA, deşi Ministerul de Externe i-a recomandat să NU facă DEPLASAREA

 |  15:03
Valer Dorneanu a plecat în vizită în RUSIA, deşi Ministerul de Externe i-a recomandat să NU facă DEPLASAREA

Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituţionale a României, se află zilele acestea în Rusia, unde a fost invitat să participe la Forumul Juridic Internaţional de la Sankt Peresburg. Ministerul de Externe a recomandat ca vizita să nu se facă, potrivit Digi24.ro, însă recomandarea nu a fost urmată.

Valer Dorneanu, preşedintele CCR, a recunoscut existenţa unei recomandări a Ministerului de Externe, în care i s-a transmis să nu se deplaseze în Rusia. Şeful CCR susţine însă că poziţia MAE a venit după ce vizita fusese aranjată, iar biletele de avion cumpărate. Deplasarea lui Dorneanu la un eveniment organizat cu sprijinul Kremlinului are loc într-un moment delicat, deciziile CCR din perioada următoare fiind cruciale pentru stabilitatea politică şi a sistemului de justiţie.

"Vizita în Rusia are loc la invitația Curţii Constituţionale a Federaţiei Ruse cu prilejul aniversării a 25 de ani de la înființare și a Forumului Juridic Internațional de la Sankt Petersburg", a transmis Valer Dorneanu pentru Digi24.ro, adăugând că omologul său "a participat anul trecut la aniversarea similară a CCR".

Totuşi, potrivit surselor Digi24.ro, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti i-a recomandat şefului CCR să nu meargă în Rusia, fapt recunoscut, pentru Digi24.ro, şi de Valer Dorneanu. "Când s-a primit recomandarea MAE vizita era deja perfectată și biletele de avion cumpărate.” Dorneanu a mai adăugat că ”după primirea acestei recomandări m-am consultat cu MAE și problemele au fost lămurite". Însă potrivit surselor Digi24.ro, "problema nu a fost lămurită" nici ulterior şi nu a existat un acord final care să contrazică recomandarea iniţială.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-05-17

TAGURI: Valer Dorneanu, vizită în Rusia, Ministerul de Externe,
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


ANONIM
17 Mai 2018

Cum e posibil ca destinele unui popor sa fie decise de niste descreerati ai neamului ....???
TRADATORI DE TARA
17 Mai 2018

TARA LUI PAPURA VODA .
CCR
18 Mai 2018

Ccr desfiintata si judecatorii de la iccj prin tagere la sorti sa judece probleme de constitutie.sunt inst ale mafiei :anre cnair cnir asf cncd ccr cons conc cna ..toate trebuiesc desfiintate.paraziti ordinari care jefuies bugetul tarii de peste 100 mil de euro.dorneanu un dement procuror comunist ce sa-i ceri lui si lui toader doua slugi ale infractorului dragnea.
LEVST.
18 Mai 2018

dornean se va intoarce intruchipat intr-un porumbel alb, cu o frunza de maslin in cioc, iar sub aripioara chip-ul cu instructiunile " cum sa desavarsim revolutia socialista , la sate si orase..."
LEVST.
18 Mai 2018

...sau macar un chip( -cirip!) cu, " cum sa castigam alegerile!"...
LEVST.
18 Mai 2018

Chisinaul, pe muchie de cutit. Pregatiri de fraude masive Alegerile anticipate de la Chisinau si Balti de duminica pregatesc terenul pentru alegerile parlamentare din toamna si pare ca binomul Dodon-Plahotniuc pune la cale fraude masive,..."___----___"dornean, ce umbla dupa bulau,/ Vrand alegeri ca-n Chisinau"...
Random image



Ultimele stiri





loading...