2019-05-25 20:10


Vântu rămâne cu interdicţia de a părăsi ţara

 |  15:56
Vântu rămâne cu interdicţia de a părăsi ţara

Oameniide afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan rămân cu interdicţia de apărăsi ţara, a decis definitiv Curtea de Apel Bucureşti (CAB), care a respinsvineri contestaţiile celor doi împotriva interdicţiilor impuse de TribunalulBucureşti, la termenul din 8 noiembrie al procesului.

Curteade Apel Bucureşti a respins, vineri, contestaţiile celor doi, pe care le-ajudecat marţi, însă completul de judecată a dispus amânarea pronunţării.

TribunalulBucureşti a decis, pe 8 noiembrie, la primul termen al procesului în care SorinOvidiu Vîntu, Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoian au fost trimişi în judecatăpentru favorizarea lui Nicolae Popa, că cei trei au interdicţia de a părăsiţara pe durata judecării cauzei. Totodată, instanţa le-a impus celor trei şialte interdicţii, printre care să nu ia legătura cu alte părţi din dosar.Următorul termen pe fond în acest dosar a fost fixat de Tribunalul Bucureştipentru data de 6 decembrie.

Omulde afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată, pe 12 octombrie, deprocurorii Parchetului General, alături de Octavian Ţurcan şi de AlexandruStoian, pentru favorizarea infractorului, în dosarul privind fuga din ţară alui Nicolae Popa. Vîntu şi Stoian sunt acuzaţi că l-au sprijinit pe NicolaePopa, făcând demersuri pentru îngreunarea procedurilor de extrădare dinIndonezia, potrivit Parchetului General. Din probele administrate în cursulurmăririi penale a reieşit că, în perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, în bazaaceleiaşi rezoluţii infracţionale, Sorin Ovidiu Vîntu a transmis din totalulsumei anuale de 200.000 de euro, convenite cu Nicolae Popa, două tranşe de50.000 de euro, respectiv 20.000 de euro, se arată în comunicatul citat. Procuroriispun că suma îi era necesară lui Nicolae Popa pentru a se ascunde, înscopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executaremandatul european de arestare emis pe numele său, pentru executarea pedepsei de15 ani închisoare la care a fost condamnat prin hotărâre judecătoreascădefinitivă şi executorie. Totodată, din cercetări a mai rezultat că, în acestscop, Vîntu a identificat şi modalităţile concrete de transfer al banilor,menite să prevină identificarea tranzacţiilor şi persoanelor implicate înaceste operaţiuni. Astfel, transferul sumei de 50.000 de euro a fost pus înexecutare de către Octavian Ţurcan. De asemenea, din probele administrate a mairezultat că, pe 11 noiembrie 2009, Sorin Ovidiu Vîntu, prin intermediul luiAlexandru Stoian, a transmis o altă tranşă, de 20.000 de euro, sumă ce urma afi folosită pentru plata diferitelor servicii de care Nicolae Popa avea nevoiepentru a nu fi descoperit de autorităţile judiciare, se arată în comunicatulParchetului General. Mai mult, după arestarea, pe 2 decembrie 2009, acondamnatului Nicolae Popa de către autorităţile judiciare indoneziene, Vîntuşi Stoian au desfăşurat acţiuni de sprijinire a acestuia, cu scopul îngreunăriiprocedurii de extrădare în România. "Sprijinul s-a concretizat îndemersuri de îngreunare a procedurilor de extrădare, pentru a-l scăpa pecondamnat de închisoare şi a-l ajuta să rămână în Indonezia", potrivitParchetului General.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-10-09
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG