2018-12-10 17:54


Vasile Blaga, AUDIAT la DNA într-un dosar al Elenei Udrea

 |  12:19
Vasile Blaga, AUDIAT la DNA într-un dosar al Elenei Udrea

Copreședintele PNL Vasile Blaga a venit, marţi, la sediul DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care este anchetată Elena Udrea sub control judiciar pe cauțiune. Surse judiciare, citate de Agerpres, au afirmat că Blaga a fost citat în calitate de martor.

Procurorii DNA au dispus vineri măsura controlului judiciar pe cauțiune în cazul Elenei Udrea. În acest dosar, fostul ministru este acuzat de luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 — 2012).

Potrivit DNA, Elena Udrea este acuzată că, în 2010, „în calitate de ministru și de persoană cu funcție de conducere în partid, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA”.

De asemenea, procurorii DNA o mai acuză pe Elena Udrea că s-ar fi folosit de influența pe care o avea ca ministru pentru a cumpăra prin interpuși, sub prețul pieței, o vilă pe litoral. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-03

TAGURI: vasile blaga, audiat, dna, dosar, elena udrea
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...