2019-01-20 18:05


Verdict în instanță pentru Alina Bica și Adriean Videanu

 |  16:09
Verdict în instanță pentru Alina Bica și Adriean Videanu

Alina Bica a fost condamnată, de judecătorii de la ÎCCJ, la 4 ani de închisoare pentru favorizarea infractorului, cu executare. Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, a fost achitat de acuzațiile de complicitate la abuz în serviciu. Sentințele nu sunt definitive și pot fi atacate cu recurs la instanța superioară a ÎCCJ.

Alina Bica a fost găsită nevinovată de cei 3 judecători ai ÎCCJ la acuzațiile de abuz în serviciu. Atât procurorii, cât și Alina Bica, pot face contestație la completul de 5 judecători ai ÎCCJ.

Procurorii au cerut, pentru Alina Bica, o pedeapsă maximă pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu şi două infracţiuni de favorizarea făptuitorului.

Procurorul a cerut ca Alina Bica să primească o pedeapsă maximă - 7 ani - pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, dar și aplicarea unei pedepse maxime, cu executare, şi pentru fostul ministru Adriean Videanu, acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Dosarul "Bica 2" a fost trimis de DNA în instanţă pe data de 26 februarie 2015. Procurorii susţin că Alina Bica l-a ajutat pe Adriean Videanu "să-şi pună la adăpost" acţiunile pe care acesta le deţinea la SC Titan Mar SA, prin ridicarea abuzivă a sechestrului instituit de procurori în dosarul Romgaz. Videanu este cercetat în acest dosar alături de alte persoane pentru punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-29

TAGURI: alina bica, abuz in serviciu, adriean videanu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
29 Noi 2016

Nu e de ras pt ca VIDEANU recidivistul BANDIT NOTORIU este acoperitul lui POSTELNICU fost ministru de interne in dec 1989 si al Securistului bolsevic VLAD. CEI CE APARTIN MAFIEI CARE AU CAPTURAT RO IN 1990 MOR impreuna , se apara unii pe altii pana poporul roman va disparea ca natie.
CROCODILUL FLAMAND
29 Noi 2016

ADICA EXACT CE AM SPUS EU......TERORISTII DIN DECEMBRIE 1989 SUNT POLITICENII "KUSHER" SI CAPTALISTII DE CUMETRIE....PROPRIETATEA E UN MOFT...VIATA OMULUI E TOT UN MOFT....ROMANIA ETERNA SI FASCINANTA CONDUSA DE TERORISTII "KUSHER"-POLITICIENI DE CUMETRIE..........CIRCUL SI CRIMELE DIN 1989 S-AU TRANSFORMAT INTR-O PORCARIE GENERALIZATA
Random imageUltimele stiri

loading...