2017-01-23 08:45


Verdict: „Lokal Kombat” Traian Băsescu

 |  19:58
Verdict: „Lokal Kombat” Traian Băsescu

Traian Băsescu a săvârşit un act de violenţă fizică asupra minorului aflat în public la mitingul electoral din 2004, se arată în motivarea deciziei Judecătoriei Sectorului 1 în procesul cu Dinu Patriciu, dată publicităţii ieri. Instanţa susţine că declaraţia preşedintelui ţării făcută la o emisiune are valoarea unei mărturisiri extrajudiciare verbale.

Băsescu a câştigat, în 19 octombrie, procesul în care l-a dat în judecată pe Dinu Patriciu şi a cerut despăgubiri de un leu pentru „minciună şi trucarea unor filmări”, după publicarea unui film în care şeful statului părea a lovi un copil la un miting electoral din 2004.

„În temeiul probelor arătate mai sus şi ţinând cont că prin verbul «a împinge» se înţelege şi «a îmbrânci» (conform DEX, ediţia 1998), instanţa reţine că reclamantul (Traian Băsescu - n.r.) a săvârşit un act de violenţă fizică asupra minorului aflat în public, la mitingul electoral din 2004”, notează judecătorul în motivarea deciziei.

Instanţa mai arată că „nu este învestită cu o acţiune având ca obiect tragerea la răspundere a reclamantului pentru această faptă săvârşită în septembrie 2004”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-05-06Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image