2018-12-10 04:04


VERIFICĂRI. CSM sesizează CSAT

 |  19:43
VERIFICĂRI. CSM sesizează CSAT

Consiliul Superior al Magistraturii a decis miercuri sesizarea CSAT în vederea verificării tuturor magistraţilor pentru a depista dacă sunt sau nu ofiţeri sub acoperire ai vreunui serviciu de informaţii, au comunicat pentru Agerpres reprezentanţii CSM.

Membrii Consiliului au convenit şi trimiterea la CSAT a tuturor declaraţiilor date în formă autentică de judecători şi procurori.

Plenul CSM a luat în discuţie în şedinţa de miercuri solicitarea Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România de a se face „demersurile necesare“ în vederea verificării şi eliminării eventualilor ofiţeri acoperiţi din magistratură şi a se cere clarificări în acest sens de la Serviciul Român de Informaţii.

De asemenea, UNJR a solicitat CSM să ceară „de urgenţă clarificări publice“ SRI, care trebuie să explice corpului de magistraţi şi societăţii ce înseamnă concret „câmp tactic“ când vine vorba despre justiţie şi care sunt mijloacele prin care serviciul operează în respectivul „câmp tactic“. Potrivit UNJR, prin folosirea acestei „vulnerabilităţi“, speculată repetat în spaţiul public, se formează „un nou tip de presiune pe justiţie“, care afectează negativ munca fiecărui magistrat, prin aceea că se inoculează opiniei publice percepţia că aceşti magistraţi nu ar fi independenţi. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-13

TAGURI: verificari, csm, csat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...