2019-01-16 18:44


Vești de la Moscova. RUSIA reacționează la decizia ROMÂNIEI față de vicepremierul rus

 |  21:32
Vești de la Moscova. RUSIA reacționează la decizia ROMÂNIEI față de vicepremierul rus

Moscova a înaintat „o notă de protest hotărât” însărcinatului cu afaceri al României în Rusia în legătură cu interdicția de a survola spațiul aerian al României pentru avionul de pasageri al companiei S7 în care se afla și vicepremierul rus Dmitri Rogozin, informează vineri MAE al Federației Ruse.

În același timp, Moscova a subliniat că acțiunile Bucureștiului au pus în pericol „securitatea mai mult de 160 de pasageri care se aflau în acel zbor.“

„Moscova consideră acest incident ca o provocare deliberată, provocând deteriorarea gravă a relațiilor bilaterale“, - a subliniat Ministerul de Externe rus.

Ministerul a cerut, de asemenea, autorităților române „să efectueze o investigație aprofundată asupra incidentului și să remită părții ruse explicații relevante.“

Viceministrul rus de Externe, Grigory Karasin, a catalogat acțiunile Bucureștiului un demers aflat „la un pas de huliganismul internațional. Acest gest poate fi considerat decât unul profund anti-rusesc și nepoliticos", a declarat Karasin, citat de stiripesurse.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-28

TAGURI: rusia, romania, moscova, premier rus
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...