2017-01-18 06:17

EVENIMENT


„Vicele” CJ Cluj a cerut şpaga pentru o vacanţă în Austria

 |  15:02
„Vicele” CJ Cluj a cerut şpaga pentru o vacanţă în Austria

Judecătorii Curţii de Apel Cluj susţin că apărarea vicepreşedintelui CJ, Radu Bica, potrivit căreia banii găsiţi la el acasă ar fi provenit dintr-un împrumut, este nesinceră, având în vedere că din interceptări reiese că ar fi cerut urgent cei 10.000 de euro pentru o minivacanţă în Austria.

În motivarea deciziei prin care Radu Bica a fost arestat preventiv pentru 29 de zile se arată că vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj a respins orice acuzaţie legată de promisiunea oferirii unor informaţii pe care le-ar fi avut în virtutea funcţiei, referitoare la viitoarea licitaţie privind mentenanţa pe Cluj Arena. "În acest sens, inculpatul a arătat judecătorului că nici măcar nu se punea problema demarării unei astfel de licitaţii, deoarece stadionul se afla în perioada de garanţie oferită dată de constructor", se notează în motivare. De asemenea, Bica a afirmat că cei 43.000 de lei pe care procurorii i-au ridicat din locuinţa sa ar fi fost de fapt împrumutaţi.

"Curtea reţine că apărarea formulată de inculpat este nesinceră deoarece, conduita şi discuţiile telefonice purtate de acesta pun în evidenţă presupunerea rezonabilă că  el a pretins remiterea de urgenţă a sumei de 10.000 euro, bani de care avea nevoie la imediata plecare în minivacanţa din Austria, din suma totală de 25.000 euro acceptată la începutul lunii octombrie 2011", se mai arată în motivare.

În motivarea instanţei se arată şi faptul că femeia ar fi împrumutat cei 10.000 de euro de la un avocat din Bucureşti, învinuit în dosarul vicepreşedintelui CJ Cluj.

Mai mult, judecătorii au reţinut că Bica vorbea codat cu femeia de la care ar fi primit mită, "ceea ce conduce la concluzia că sumele de bani constituiau obiectul unei tranzacţii ilicite". De asemenea, instanţa a subliniat şi faptul că la dosarul de urmărire penală nu este depusă nicio convenţie civilă de împrumut, care să ateste persoanele între care s-a realizat înţelegerea, suma împrumutată, durata în timp şi scadenţa, nefiind precizată nici moneda în care s-a perfectat tranzacţia.

Din datele strânse de procurorii anticorupţie, judecătorii au reţinut şi faptul că, pe 31 octombrie, vicepreşedintele CJ Cluj a primit cei 43.000 de lei în maşina femeii, iar ulterior a mers în apartamentul său, procurorii care l-au prins în flagrant descoperind suma de bani în lada unei canapele.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-27

TAGURI: bica, austriaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image