2018-12-10 04:25


Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, cercetat de DNA sub control judiciar

 |  11:19
Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, cercetat de DNA sub control judiciar

DNA a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, că procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile față de Anna Horvath, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

„În perioada februarie – mai 2016, inculpata Horvath Anna, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj Napoca, și-a folosit influența pe lângă funcționari publici din cadrul Primăriei pentru urgentarea avizării unui proiect imobiliar în care un om de afaceri avea interese economice. Derularea acestui proiect imobiliar presupunea obținerea în prealabil a mai multor documente: eliberarea unui certificat de urbanism, confirmarea unui aviz de oportunitate, concesionarea unei suprafețe de teren, eliberarea autorizației de construire. Pentru demersurile pe care le-a făcut pe lângă funcționari cu atribuții în domeniul urbanismului și autorizării lucrărilor de construcții, inculpata Horvath Anna a pretins omului de afaceri procurarea și remiterea unui număr de 60 de abonamente (având o valoare totală de circa 20.000 lei) la două festivaluri de muzică, pe care să le ofere ulterior ca stimulent voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale”, se arată în comunicatul DNA.

Potrivit anchetatorilor, cele două persoane au convenit să disimuleze remiterea abonamentelor sub forma încheierii unui contract de sponsorizare, urmând ca viceprimarul Horvath Anna să indice omului de afaceri datele de identificare ale unei persoane juridice cu care să fie încheiat acest contract.

„Inculpata Horvath Anna a promis că și după alegerile locale îl va ajuta pe același om de afaceri și în cazul altor proiecte imobiliare în care acesta din urmă avea interese economice”, susţin procurorii.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Horvath Anna, trebuie să respecte următoarele obligații: să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat, să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar, să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, respectiv activitatea de viceprimar al Municipiului Cluj Napoca. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-11

TAGURI: viceprimar, municipiu, cluj, napoca, cercetat, dna, control, judiciar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
11 Oct 2016

CLASA POLITICA SI GUVERNANTII DE DUPA 1990 NU AU PUTUT ELABORA SAU DUCE LA INDEPLINIRE NICI UN PLAN sau PROGRAM de DEZVOLTARE A ROMANIEI SI NICI SA STABILEASCA VREO STRATEGIE SECTORIALA ORI GLOBALA PE TERMEN SCURT, MEDIU SAU LUNG DE EMANCIPARE A TARII. PENTRU SCHIMBAREA CLASEI POLITICE TICALOSITE SI A GUVERNANTILOR INCOMPETENTI SI CORUPTI CU ELITE NATURALE, DEMINTATI UMANE ADEVARATE, OAMENI DE CARACTER CU INTEGRITATE SI COMPETENTA EXCELENTA PENTRU A SALVA ROMANIA ESTE NEVOIE DE REVOLUTIE. ALEGERILE DE 27 DE ANI NU AU ADUS NICI UN PROGRES ORI SATISFACTIE PUBLICA SAU SOCIALA CI NUMAI DEZMAGIRI DESARTE SI NU REZOLVA PROBLEMA SALVARII ROMANIEI.
Random imageUltimele stiri


loading...