2017-01-19 06:25

EVENIMENT


Viceprimarul din Joseni, executat de un prieten cu care ar fi avut relaţii homosexuale

 |  18:51
Viceprimarul din Joseni, executat de un prieten cu care ar fi avut relaţii homosexuale

Dacă,iniţial, anchetatorii au crezut că au de-a face cu o crimă la comandă, motivulfiind interesele mafiei lemnului în zona Joseni, acum investigatorii cred că omorulare două motive. Unul sexual şi unul patrimonial. Autorul ar fi un tânăr de 31de ani, Lorincz Robert, cu care, în urmă cu mai mulţi ani, viceprimarul ucis,Csala Zsolt, ar fi avut relaţii sexuale.

Sâmbătă,la aproape două luni după ce procurorii Parchetului General au preluat dosarulprivind omorul a cărui victimă a fost viceprimarul comunei Joseni, Csala Zsolt,a fost prins un suspect. Acesta are 31 de ani şi este din Joseni. Suspectul afost reţinut. Surse judiciare susţin că cei doi ar fi fost prieteni până acumcâteva luni, când s-au certat de la un teren.

LorinczRobert le-a spus anchetatorilor că, în urmă cu câţiva ani, a avut un conflictcu viceprimarul după ce au întreţinut relaţii intime. Ciudat, spun localnicii,fiindcă erau amândoi familişti convinşi, cu frică de Dumnezeu.

Ceidoi se ştiau din copilărie, iar viceprimarul îl ajutase pe criminal să îşigăsească un loc de muncă în Elveţia. De la această pistă au plecat şianchetatorii după ce au stabilit modelul de armă cu care ar fi fost ucisviceprimarul. Era un model folosit de Garda Elveţiană. „Cel care ne-a ajutatmult în descoperirea criminalului este un cetăţean stabilit în Elveţia, acolounde viceprimarul a lucrat o perioadă”, a explicat unul dintre anchetatori. Mergândpe firul investigaţiilor au aflat că un individ din Joseni deţine o astfel dearmă, fără autorizaţie. Mai mult, în urmă cu câteva luni, viceprimarul şi celcare deţinea arma respectivă s-ar fi certat în primărie de la nişte terenuri.

Dupăce l-au audiat pe suspect, anchetatorii au conturat şi un posibil motiv alcrimei. „Din declaraţiile suspectului principal am reţinut că mobilul omoruluiare două aspecte, unul de natură sexuală, unul de natură patrimonială”, a spusprocurorul Marius Iacob.

Sursejudiciare au declarat că, în timpul audierilor, Robert Lorincz şi-a recunoscutfapta şi i-a condus pe anchetatori, în teren, la locul unde a îngropat arma. „Armaera îngropată în apropierea locuinţei sale din Joseni. O vom trimite laInstitutul Naţional de Criminalistică pentru a fi expertizată”, a declaratMarius Iacob, prim-procuror adjunct al procurorului general al României.Specialiştii vor stabili cu certitudine dacă este arma cu care s-a tras. Suspectula fost reţinut pentru 24 de ore pentru omor calificat şi nerespectarearegimului armelor şi muniţiilor.

Crima din VinereaMare

Fostulviceprimar Csala Zsolt a fost ucis pe 22 aprilie, chiar în Vinerea Mare, încasa sa de vacanţă de la marginea comunei Joseni. El fusese împuşcat de treiori, de la mică distanţă. Două proiectile l-au lovit în abdomen, iar al treileaîn picior. Levente Krizbai, angajat al primăriei, este ultima persoană care avorbit cu viceprimarul. „Mi-a zis «Ajută-mă, Levi, că mă arde! Vino, că e bai!».Nu ştiam ce s-a întâmplat. Am crezut că e vreun incendiu, ceva. Dar acum măgândesc că îl ardea rana de la picior... Am mai încercat să îl sun înapoi peZsolt, dar nu a mai răspuns”, a povestit Levente Krizbai. Bărbatul a ajuns lacabană în şapte minute şi l-a găsit pe Csala Zsolt prăbuşit pe spate, în pragulîncăperii unde se afla centrala termică.

Primarulcomunei Joseni, Gyorgy Istvan, declara, după incident, că Csala Zsolt a fost „măcelărit”,fiind împuşcat cu trei focuri de armă. „A fost, pur şi simplu, măcelărit, afost împuşcat de trei ori. În abdomen şi la picior”, spunea Gyorgy Istvan,adăugând că viceprimarul a fost „un om de treabă” alături de care a lucrat timpde 11 ani. El preciza că nu ştie cine ar fi putut să facă un asemenea gest.

ViceprimarulCsala Zsolt avea 42 de ani, era căsătorit şi avea doi copii minori.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-05-17

Mai multe imagini:
Viceprimarul din Joseni, executat de un prieten cu care ar fi avut relaţii homosexuale
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image