2018-12-15 23:58


UPDATE. Ponta a primit însemnul de şef al delegaţiei României la Consiliul European

 |  07:36
UPDATE. Ponta a primit însemnul de şef al delegaţiei României la Consiliul European

UPDATE, ora 13.30: Premierul Victor Ponta, preşedintele Partidului Social Democrat, participă, joi, în prima parte a vizitei sale la Bruxelles la o reuniune convocată de liderul socialiştilor-europeni (PES), Serghei Stanişev, între orele 12,15 - 14,00, după care delegaţia României se va deplasa către clădirea Justus Lipsius unde are loc reuniunea Consiliului European.

Înainte de intrarea la reuniunea socialiştilor europeni, premierul Victor Ponta a fost întrebat de jurnalişti dacă a primit însemnul de şef al delegaţiei României la Consiliul European, el răspunzând afirmativ.

După primirea tuturor delegaţiilor la Consiliul European, între orele 16,00 - 17,00 vor avea loc schimburi de opinii între preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şi liderii participanţi la Consiliul European.

Ulterior, după fotografia de familie, între orele 17,15 - 19,00, va avea loc prima sesiune de lucru a Consiliului European.

Liderii de la Consiliu vor participa apoi la un dineu de lucru, între orele 20,15 - 23,00.

Vineri, în a doua zi a reuniunii Consiliului European, între orele 11,00 - 14,00, va avea loc a doua sesiune de lucru, iar apoi şefii de state sau de guverne din zona euro au programat un prânz de lucru.

UP DATE, ora 12.20: Purtătorul de cuvânt al Executivului, Andrei Zaharescu, a declarat că premierul Victor Ponta a primit însemnul de şef al delegaţiei României la Consiliul European, iar miniştrii badge-urile de membri ai delegaţiei.

Primul-ministru a fost întâmpinat la aeroport de Mihnea Motoc, ambasadorul Misiunii Permanente a României la Uniunea Europeană.

UPDATE, ora 10:26. Premierul Ponta a declarat, miercuri, că la Bruxelles va participa mai întâi la întâlnirea liderilor social-democraţi şi a prim-miniştrilor acestei familii politice europene.

Joi după-amiază, la Bruxelles, şefii de stat sau de guvern din Uniunea Europeană se reunesc, în cadrul Consiliului European de vară, pentru a adopta 'Pactul pentru creştere şi locuri de muncă', a lansa faza finală a negocierilor pentru viitorul cadru financiar multianual 2014-2020 şi a acorda oficial Muntenegrului statutul de candidat la aderarea la UE.

Premierul Victor Ponta s-a urcat joi dimineaţa într-un avion de linie Tarom pentru a merge spre Bruxelles. Ministrul de Externe, dar şi de cel al Afacerilor Europene fac parte din delegaţia premierului.

La avionul Tarom, garat în faţa salonului oficial al aeroportului, au urcat jurnaliştii, apoi au fost aduse de la terminalul aeroportului, cu un autobuz, persoanele care au cumpărat bilet pentru cursa spre Bruxelles. Premierul şi membrii delegaţiei oficiale au urcat ultimii în aeronavă.

Miercuri,  Curtea Constituţională a decis, cu majoritate de voturi, că preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului, această atribuţie putând fi delegată de către acesta, în mod expres, prim-ministrului. Însă premierul Victor Ponta a declarat că va merge, "evident", la Bruxelles, la Consiliul European.

Vizita primului-ministru la Bruxelles, în perioada 28-29 iunie, a fost anunţată miercuri seara şi de Guvern, care a transmis că informaţiile referitoare la programul premierului vor fi puse la dispoziţia mass-media, în timp util, scrie Mediafax.

Citiţi şi:


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-29

TAGURI: Victor_Ponta, Bruxelles
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NICULESCU ALEXANDRINA
28 Iun 2012

Ca sa vedeti de cine vreti voi sa fiti condusi...de un ticalos care se gandeste doar la putere...de un om caruia nu ii pasa de decizia Curtii constitutionale...mai bine si-ar da demisia decat sa ne facem de ras..oricum...incredibil! Un om al Legii si al Puterii sfideaza orice norma juridica elementara, orice norma de bun simt. Cate asemenea exemplare au fost, sunt si vom mai avea in fruntea tarii?
GOGA
28 Iun 2012

Doamne apara , ca asemenea avorton cu tupeu a ajuns premierul tarii noastre: Treziti-va , oameni buni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Random imageUltimele stiri


loading...