2016-10-26 00:11

EVENIMENT


Viile din Vrancea, distruse de ger

 |  19:54

Vrâncenii nu se mai pot bucura de refrenul “bun îi vinul ghiurghiuliu” întrucât, la toamnă, butoaiele vor fi cu 60% mai goale decât în anul precendent. Din cauza temperaturile scăzute înregistrate la mijlocul lunii februarie, suprafeţele de viţă-de-vie din judeţul Vrancea au fost calamitate în proporţie de peste 60%.

Potrivit meteorologilor, cele mai scăzute temperaturi din Vrancea au fost de -25,3˚C, înregistrate, pe 11 februarie, la Nereju. Trei zile mai târziu, pe 14 februarie, la Lepşa, s-au înregistrat -25˚C. O primă situaţie întocmită la nivelul Direcţiei Agricole arată că gerul a afectat toate podgoriile vrâncene. ”Primăriile au transmis situaţii în care arată că suprafeţele de vie sunt calamitate în proporţie de 60-100%. Situaţia detaliată va fi stabilită de comisia formată din specialişti, însă, deocamdată, drumurile sunt impracticabile către suprafeţele de vie”, a afirmat Mariana Botea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Agricole.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-09-07

TAGURI: vrancea, directia_agricola, podgoriiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Orașul Adjud și patru comune din Vrancea, inundate Locotenentul Paul Petruț Bîndar, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, a declarat că orașul... 12 Oct 2016 | (5)
Avertizare hidrologi: Cod portocaliu de inundaţii în Buzău şi Vrancea Hidrologii au emis o avertizare Cod portocaliu de inundații valabilă miercuri, între orele 9:35... 12 Oct 2016 | (0)