2019-01-22 00:56


Viitorul posibil președinte american Mitt Romney și-a declarat averea

 |  14:55
Viitorul posibil președinte american Mitt Romney și-a declarat averea

Candidatul republican la Casa Albă, Mitt Romney, a precizat că averea sa este cuprinsă între 190 şi 250 de milioane de dolari, în dosarul pe care echipa sa de campanie l-a transmis Comisiei Federale Electorale (FEC). Rezultă că acesta nu este americanul cel mai bogat din istoria cursei prezidenţiale, dar este fără îndoială printre cei mai înstăriţi.

Dosarul de la FEC stabileşte o avere care se situează între 83 şi 255 de milioane de dolari, o marjă care este în mod intenţionat largă pentru a nu spune prea mult despre bogăţia candidatului. Dar echipa de campanie a candidatului conservator a publicat o gamă mai precisă, între 190 şi 250 de milioane de dolari.

Acest nivel de patrimoniu îl face unul dintre candidaţii cei mai bogaţi din istoria americană, departe însă de miliardarul Ross Perot, candidat la Casa Albă în 1990.

Mitt Romney declară de exemplu depozite la Goldman Sachs care se ridică între 5 şi 25 de milioane de dolari. Alte active sunt cuprinse între unu şi cinci milioane de dolari.

În ianuarie, el şi-a publicat declaraţia de impozit, dezvăluind că plăteşte 15 la sută din venituri la Fisc, cu mult mai puţin decât media salariaţilor americani.

Fostul guvernator al statului Massachusetts, în vârstă de 64 de ani, care a făcut avere la conducerea unui fond de investiţii, a declarat venituri de 21,7 milioane de dolari pentru 2010 şi de 20,9 milioane pentru 2011.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-07-02

TAGURI: presedinte, mitt romney, avere
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...