2019-03-21 11:58


Viktor Orban, declarație ȘOC: ”Pentru noi, Centenarul nu e un moment festiv”

 |  19:07
Viktor Orban, declarație ȘOC: ”Pentru noi, Centenarul nu e un moment festiv”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă, la Universitatea de Vară "Tusvanyos" de la Băile Tuşnad, că pentru maghiari Centenarul Marii Uniri nu reprezintă "un moment festiv", potrivit Agerpres.

"Acum o sută de ani, România a intrat în epoca modernă. (...) Înţelegem că, din punctul lor de vedere, este un moment festiv, dar să înţeleagă şi ei că pentru noi nu e un moment festiv", a afirmat, potrivit traducerii oficiale asigurate de organizatori, Viktor Orban, adăugând că "de o sută de ani România modernă nu ştie ce să facă cu cei peste un milion de maghiari care trăiesc aici".   El a mai spus, printre altele, că Ungaria şi-a propus ca până în 2030 să devină una dintre cele "cinci cele mai bune ţări din Uniunea Europeană, unde merită să trăieşti şi să munceşti", dar şi să contribuie la "ridicarea Europei Centrale", alături de ţările învecinate.   "Avem resurse, avem curaj şi am arătat vecinilor noştri că aceia care colaborează cu ungurii fac bine. Avem o ofertă pentru vecinii noştri, care se concentrează în ideea să legăm între noi ţările noastre cu autostrăzi, cu căi ferate şi (...) reţele energetice, (...) să armonizăm dezvoltarea armatelor noastre şi să dezvoltăm împreună economia şi investiţiile în Bazinul Carpatic. Deci, avem o ofertă - să construim împreună Bazinul Carpatic, pe baza respectului reciproc", a transmis Viktor Orban, la cea de-a 29-a ediţie a Universităţii de Vară "Tusvanyos", organizată de Fundaţia Pro Minoritate din Ungaria şi Consiliul Tineretului Maghiar din România.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-29

TAGURI: viktor orban, ungaria, romani, centenar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


UNGURUL ROMANIZAT
28 Iul 2018

Retele energetice, hai? fara Romania muriti de frig bai orbane.
UN BOU INFATUAT!
28 Iul 2018

NiCI NU TREBUIE SĂ AI MOTIV SĂ BENCHETUIEȘTI ÎN PRIVINȚA CENTENARULUI PT.SIMPLU MOTIV CĂ NU EȘTI ROMÂN! Iar dacă ”maghiarii” din Ro.sunt nemulțumiți, adoptă-i, ia-i la tine! Faptul că ai ”dovedit” că cine se-ncurcă cu voi o duce BINE, se datorează faptului că 1. aveți în/pe spate RUSIA, 2. SUA care balează între obediența României și eventuala ”autonomie” româno-transilvăneană (ce se vrea a fi, deci deveni DOAR maghiarime...) și 3. mizând pe politica distructivă a pașilor mărunți dar uriaș de distrugători DUȘI de 28 de ani împotriva propriilor cetățeni români, ați mituit români și maghiar (la grămadă) să-și ia cetățenie maghiară, umplându-le buzunarele cu pensii din Ungaria. E-așa sau nu?
îNCă CEVA:
28 Iul 2018

T(R)ĂDICEANU ARE LEGĂTURI CU SPIONAJUL UNGURESC ȘI INTERESE M A R I....știe el, de CARE FEL! TRĂDAREA SATANEI DE TĂRICEANU DATEAZĂ DIN 90...prietenii ȘTIU DE CE!
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
28 Iul 2018

divide et impera.......la asa ceva se pricep de minune austriecii..deoarece ei sunt curva cu doua fetze care doarme in acelasi pat si cu USA si cu Rusia ....si tot ei sunt papusarii lui Orban Cine a declansat ambele razboaie mondiale? Austria.....si probabil isi doresc si al treilea de aia zgandaresc tot felul de tampenii revansarde..noi in Romania nu avem niciun fel de problema cu ungurii si nici ei nu ar trebui sa aiba probleme cu noi Totul are explicatie politica...si economica...se doresc resursele din Romania,petrolul,padurile,mineralele dar daca se poate sa goleasca Romania de romani si sa fure totul....acum cu Brexitul ce zic ei...e momentul sa reinventam imperiul austro-ungar si sa distrugem NATO si sa dezintegram si Romania......si deja JUNKER s-a pisat pe el de frica si a fugit in USA sa ceara iertare la Trump dupa ce a fost anuntat ca USA nu mai protejeaza pe nimeni care mai face afaceri cu rusii in detrimentul USA//La ora asta singurii parteneri seriosi sunt americanii.....cine mai viseaza altceva se inseala
ANONIM
28 Iul 2018

Asta e tagan, poate de prin Austria, dar e cioara
NEGRO
28 Iul 2018

Nici pentru domnul Orban, nici pentru domnul Dragnea aniversarea Romaniei Mari nu este un prilej de bucurie. Pentru domnul Orban stim care este buba, visurile imperiale ale statului liliput pe care l-a ingenuncheat cu aplauze din partea caracudei, sunt o sursa inepuizabila de voturi. Ungurii din Romania sunt o buna vaca de muls. Cum ii trateaza cei din actuala Ungarie stiu si dumnealor. De , sunt frati vitregi! Dar nu le convine nici cu noi, pentru ca nu avem ifose imperiale. De ce domnului Dragnea ii pute Centenarul Romaniei Mari? Este simplu. Cei care au infaptuit-o au fost oameni. Pe cand dumnealui cu oligarhia rosie sunt simple fantose manipulate de altii. Acestia sunt: oligarhii FSB et GRU (din Marea Rusie) care le-au promis ceva de ros; oligarhii AVO, (securitatea maghiara) care doar le iau banii si in ultimul timp s-a aratat plina de interes pentru Romania securitatea sarba. Asta dupa ce si-a destramat cu deplin succes propria tara. (Vezi cum a dat cu tifla justitiei romane in cazul Ghuita zis TV. ) Tovarase Dragnea, vezi ce mai negociezi cu domnul Orban. Fii convins ca ne vrea binele. Bine pe care ti-l dorim numai dumitale. Amin!
MAJORITAR
29 Iul 2018

Domnule p-m, nici pentru noi romanii data de 15 martie - sarbatoare ungurimii de pretutindeni - NU este un "moment festiv" si totusi, niste autoritati, prea ingaduitoare, ii lasa pe minoritarii unguri sa se dezlantuie in serbari de salbateci obraznici in fiecare an … Asa ca dom' musafir, cu pas rapid du-te sa mai canti si la alta masa !
ANONIM
29 Iul 2018

Asta iar vine sa faca zarva. Musai trebuie sa bubuie o magarie dp interiorul sau frustrat. Acum is buni ungurii din Romania? De merg in tara mneatale li se zice tigani si romani imputiti. Populismele, eh ce ai face fara de basini cu iz electoral. Te aseman cu Basaul tatar de la noi, al cu care ne procopsi rautatea bolsevica a melitiei de trista oroare. Nu poti face nimic cu cinste? Ce respect pretinzi daca nu-l dai, bre tigane cocotat la putere? Dc nu ti-ar intoarce ast apelativ si ungurii blamati la voi?
ANONIM
29 Iul 2018

Noi romanii ii iubim pe unguri, nu-i blamam cum li se face in Ungaria. Pe buna masura ei ca o contra replica la apelativul sovinist cu care-i intampinati voi in Hu pe cei ce vor naturalizarea in tara mama, ei va spun ca sunteti o multitudine de natii si nu unguri puri si ca defapt nici nu sunteti unguri ci tot felul de natii maghiarizate. Nu vedem de ce vii sa faci aici dezbinare, ei sunt fratii nostri de chin sau trai bunicel cat de cat. Cu dta chiar nu au nimic in comun, ei sunt oameni la locul lor, majoritatea si ar fi si mai buni vecini si amici daca voi politicul nu i-ati tot bombarda cu nazuinte nefiresti, daca i-ati lasa in pace sa simta ei firescul fratiei umane, dar voi doar separatii ati urzit. Nefiresti si cu tel pt interesele voastre. Lasati-ne in pacea convietuirii noastre, ca toti platim ce facem rau aici nu ne instigati voi, nu e necesar sa ne faceti mase de manevre
ANONIM
29 Iul 2018

Mesajul dat de Orban este unul politic transmis ungurilor din tara sa , cum ca are respect si grija fata de conationalii lor din Romania.Este un dictator protejat al lui putin care l-a inspirat si pe puscariasul jegos din TeleMorman (de prosti ).
ILIE
29 Iul 2018

Pentru unguri și Viktor Orban nu există centenar , e și normal , ar fi contra firii. Dar nici pentru noi niu există Ungaria Mare. Noi respectăm Tratatul de la Trianon.!!
ILIE
29 Iul 2018

Pentru unguri și Viktor Orban nu există centenar , e și normal , ar fi contra firii. Dar nici pentru noi niu există Ungaria Mare. Noi respectăm Tratatul de la Trianon.!!
ANONIM
29 Iul 2018

melodia este prea veche AUTONOMIEEEEEE----mai dureaza d-le orban,ROMINIA are gije de toti locuitorii inclusiv de maghiari care au obtinut multe favoruri, a!!!!! ca nu esti d-ta multumit?????/nu-i bai, timpul hotaraste
ISTVAN NAGHI6169
29 Iul 2018

Ungurii au privilegii de care romanii din Ungaria nu se bucura.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...