2019-04-26 03:09


Vîntu a fost avertizat de Popa asupra pericolului de a fi adus în România. “Dacă vor ajunge să mă aducă acolo, înseamnă că s-a cam f…tut el!”

 |  19:16
Vîntu a fost avertizat de Popa asupra pericolului de a fi adus în România. “Dacă vor ajunge să mă aducă acolo, înseamnă că s-a cam f…tut el!”

NicolaePopa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarulFNI, îi explica, la telefon, la începutul acestui an, şoferului lui SorinOvidiu Vîntu, Alexandru Stoian, că omul de afaceri „s-a cam f…tut” dacă va fi extrădat în România. „Dacă, Doamnefereşte!, vor ajunge să mă aducă acolo, înseamnă că s-a cam f...tut el şi că ampierdut partida!”, l-a atenţionat Nicolae Popa pe şoferul lui Sorin Ovidiu Vîntu.Interceptarea acestei convorbiri telefonice a fost cuprinsă în rechizitoriulîntocmit de procurorii Parchetului Genaral, care l-au trimis în judecată peSorin Ovidiu Vîntu alături de Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoian pentrufavorizarea infractorului.

Discuţia a fost purtată în data de 14 ianuarie 2010 întreAlexandru Stoian şi „un domn”, pe care anchetatorii l-au identificat, ulterior,ca fiind Nicolae Popa.

“AlexandruStoian este contactat de un Domn, aflat la alt post telefonic (acest Domn esteinfractorul POPA NICOLAE, iar postul telefonic face parte din lista numerelortehnice alocate echipamentelor şi centralelor din reţeaua Vodafone, numărulfiind generat automat dacă nu apare informaţie electronică coerentă aapelantului):

A.Stoian: Alo!

Domn:Salut! Eu sunt. Fii atent! Ascultă-mă foarte încet, te rog! Nu am unităţi multeşi după cum bine ştii, sunt unde sunt şi nu am nici timp mult.

A.Stoian: OK.

Domn:Ce am eu de spus este aşa: totul este cum s-a vorbit de la început. Aş fi pututsă fiu afară de trei săptămâni şi nu sunt pentru că nu există tot pachetul.Spune-i că nu vrea nimeni din afară să profite de pe urma noastră. Nu existănici un joc, sunt la curent cu tot ce se întâmplă, cu toate negocierile. Existăîn momentul ăsta riscul de a fi luaţi de neserioşi. Deja se întâmpină priviriciudate şi nu se mai înţelege ce se întâmplă. Mai mult, după cum bine ştii,frate-meu nu are de cheltuieli, să mă ţină şi pe mine, să se ţină şi pe el,plus ceea ce s-a dat la avocat la început. Nu s-a intrat în nimic dincisternele trimise, sunt în stand-by ca să fie livrate, dar nu pot fi livrateaşa cum zice el. Lasă-mă să termin şi după aceea îmi spui tu! Aşa cum zice el,eu să ies şi după aceea să se dea! Nu este! Sunt alte reguli, se joacă altfel!Nu ştiu, mai mult decât atâta, mingea e la el! încă o chestie! Alo!

A.Stoian: Da. Ascult, ascult! Mă auzi?

Domn:Nu ştiu, nu vorbeşti în telefon sau nu se aude.

A.Stoian: Ba da, da, vorbesc în telefon.

Domn:Acum da. Chestia cealaltă: că trimite pe cineva care să se ocupe mai bine, săuite de ea! Nu are ce să facă altcineva nimic mai mult decât ceea ce se face.

A.Stoian: Ştiu, a şi ... s-a şi discutat problema asta; a zis doar că trimitemarţi pe cineva cu restul şi ca să fie..., şi cineva de încredere. De ce?Fiindcă se ştie că se pot face foarte multe răutăţi şi la sume mai mici. Şide-aia a zis că marţi este cineva acolo cu restul. Şi în momentul în care eştiOK dă coordonatele şi vine imediat cu restul. Deci e o chestie, să zicem, de ojuma de oră.

Domn:Mie mi se pare foarte ciudat, dar mă rog! În sfârşit! Nu se joacă nimeni cu viaţamea, cu atât mai puţin eu! Şi nu permit nimănui să se joace cu viaţa mea, darabsolut nimănui!

A.Stoian: Cu siguranţă. OK. Pot să spun şi eu din ce mi-a lăsat să transmit?

Domn:Da.

A.Stoian: A zis că toate salutările cu drag, echipa care este trimisă marţi curestul este pentru siguranţa tuturor. Da?

Domn:Ăăă ...

A.Stoian: Acum se face tot posibilul ca totul să fie OK acolo, dar să presupunemcă nu o să fie – ceea ce nici nu se gândeşte, dar a luat în calcul şi acestaspect -, în 6 luni, un an cel mult, tu eşti OK.

Domn:Nu există! Să iasă din discuţie, să-i iasă din minte chestia asta! Ascultă-mă!El ce nu a rezolvat în 10 ani, nu rezolvă cu mine înăuntru! Iar eu nu accept săajung înăuntru, de-aia am refuzat contactul cu ambasada, de-aia am refuzatcontactul cu presa, de-aia am refuzat orice! Dacă este să se rezolve ceva, serezolvă aici şi am posibilitatea prin tot ce s-a construit să rezolv, să fiusafe aici!

A.Stoian: Se bucură foarte tare.

Domn:Să-i iasă din cap chestia asta!

A.Stoian: Se bucură foarte tare, ştie şi asta şi îşi doreşte!

Domn:Dacă, Doamne fereşte!, vor ajunge să mă aducă acolo, înseamnă că s-a camf...tut el şi că am pierdut partida!

A.Stoian: Nu, nu, nici nu se gândeşte la aşa ceva! A zis că a luat în calcul...

Domn:Nici eu nu mă gândesc şi de-aia am muncit pe tot ce am muncit aici ca să serezolve.

A.Stoian: Se va rezolva.”

SOV va fi cercetat,într-un alt dosar, pentru spălare de bani

Omulde afaceri Sorin Ovidiu Vîntu va fi cercetat pentru spălare de bani, într-unnou dosar, disjuns din cel în care procurorii Parchetului instanţei supremel-au trimis în judecată pentru favorizarea lui Nicolae Popa. ProcuroriiParchetului instanţei supreme l-au trimis în judecată, ieri, pe Sorin OvidiuVîntu pentru că l-ar fi favorizat, prin remiterea unor sume considerabile debani, pe Nicolae Popa, fostul său angajat, condamnat definitiv la 15 ani deînchisoare în România, în dosarul prăbuşirii FNI. În finalul rechizitoriului searată că în cazul lui Vîntu se va face o disjungere, adică un nou dosar, desprinsdin acesta, în care omul de afaceri va fi cercetat pentru spălare de bani. „Dispunemdisjungerea cauzei sub aspectul comiterii infracţiunii de spălare a banilorprevăzută de articolul 23 din Legea 656/2002 de către Sorin Ovidiu Vîntu”,potrivit documentului citat.

SOVa fost trimis în judecată alături de alţi doi apropiaţi ai săi pentrufavorizarea infractorului

Omul deafaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată alături de Octavian Ţurcanşi Alexandru Stoian pentru favorizarea infractorului, în legătură cusprijinirea lui Nicolae Popa în Indonezia. Procurorii au finalizatrechizitoriul, dosarul fiind înaintat spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.

“Înperioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale,inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu atransmis din totalul sumei anuale de 200.000 euro, convenite cucondamnatul Nicolae Popa, două tranşe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro.Suma îi era necesară condamnatului pentru a se ascunde, în scopul de a nufi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul europeande arestare emis pe numele său, pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoarela care a fost condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şiexecutorie”, au anunţat, într-un comunicat, procurorii Parchetului de pe lângăÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ). “Din cercetări a mai rezultat că,în acest scop, inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu a identificat şimodalităţile concrete de transfer al banilor, menite să previnăidentificarea tranzacţiilor şi persoanelor implicate în aceste operaţiuni.Astfel, transferul sumei de 50.000 euro a fost pus în executare de inculpatulOctavian Ţurcan. De asemenea, din probele administrate a mai rezultat că, ladata de 11.11.2009, inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu, prin intermediulinculpatului Octavian Stoian, a transmis o altă tranşă, de 20.000 euro, sumă ceurma a fi folosită pentru plata diferitelor servicii de care Nicolae Popa aveanevoie pentru a nu fi descoperit de autorităţile judiciare”, se arată îndocumentul citat. “După arestarea, la data de 2.12.2009, a condamnatului PopaNicolae de către autorităţile judiciare indoneziene, inculpaţii Sorin OvidiuVîntu şi Alexandru Stoian au desfăşurat acţiuni de sprijinire a infractoruluiNicolae Popa, cu scopul îngreunării procedurii de extrădare a acestuia înRomânia. Sprijinul s-a concretizat în demersuri de îngreunare aprocedurilor de extrădare, pentru a-l scăpa pe condamnat de închisoare şi a-lajuta să rămână în Indonezia”, mai precizează procurorii PICCJ.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-10-13

Mai multe imagini:
Vîntu a fost avertizat de Popa asupra pericolului de a fi adus în România. “Dacă vor ajunge să mă aducă acolo, înseamnă că s-a cam f…tut el!”
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG