2017-01-22 08:00

EVENIMENT


Vîntu: Baaklini mi-a cerut să-l ţin la curent cu audierea sa la DNA

 |  19:42
Vîntu: Baaklini mi-a cerut să-l ţin la curent cu audierea sa la DNA
Sorin Ovidiu Vîntu a dat o declaraţie în calitatemartor în dosarul „UCM Reşiţa” în legătură cu discuţiile avute cu libanezulSaid Baaklini atât înainte ca acesta să plece din ţară, cât şi în momentul reţineriisale de autorităţile bulgare. Publicăm integral declaraţia dată de omul deafaceri, pe 27 ianuarie, procurorilor anticorupţie, de pe patul de spital.

„Am avut o relaţie de prietenie, de mai mulţi ani, cuadministratorul firmei Libarom, Said Baaklini, pe care îl cunosc de mai mulţiani, cu prilejul unor întâlniri în cadrul mediului de afaceri.

Nu pot preciza cu exactitate data, dar în perioadadinaintea arestării lui, Said Baaklini a venit la domiciliul meu din comunaCorbeanca şi mi-a povestit că a fost chemat la Parchet pentru o greşeală pecare o făcuse o persoană din aparatul lui tehnic, cu referire mai concret la ocerere de rambursare a TVA.

Said Baaklini mi-a povestit în mare aceste aspecte, iareu, în calitate de prieten, l-am întrebat «cu ce îi pot fi de folos?». Acestam-a rugat, dacă pot, să îi furnizez informaţii, mai exact, dacă există informaţiiîn presă despre chemarea lui la Parchet.

L-am asigurat că mă voi interesa în legătură cu acestaspect şi îi voi comunica.

După aceasta, fără a putea aproxima ora, Said Baaklinia plecat de la domiciliul meu, revenind în aceeaşi zi, pe fugă, întrebându-mădacă am aflat ceva.

I-am replicat că în presă (mediul jurnalistic) nu secunoştea absolut nimic în legătură cu chemarea sa la Parchet.

În aceeaşi zi, târziu către miezul nopţii, în timp cemă aflam la domiciliu, am fost sunat de pe telefonul lui mobil de Said Baaklini,care mi-a spus că a fost coborât pe aeroportul din Sofia, de către autorităţilebulgare, din avionul în care se urcase pentru a merge la un spital pentruinternare.

Ştiu că acesta mi-a spus destinaţia la telefon, dar nupot preciza acest lucru întrucât nu îmi amintesc.

Ţin să fac precizarea că altă discuţie nu am mai avutcu Said Baakini pe această temă. De asemenea, revin şi arăt faptul că la primavizită pe care Said Baaklini a făcut-o la domiciliul meu «am inclus şi discuţiadespre vânzarea unui imobil, oferta lui nefiind convingătoare, motiv pentrucare i-am spus să meargă pe drumul lui». Între noi această afirmaţia avândsemnificaţia de neacceptare a ofertei lui financiare.

Menţionez faptul că în nici o împrejurare Said Baaklininu mi-a spus în amănunt ceea ce avea să facă şi cu atât mai mult nu mi-a spus căar vrea să fugă din ţară.

De altfel, dacă ar fi avut intenţia de a fugi din ţară,nu cred că ar fi fugit având asupra lui telefonul personal.

Nu mai am de făcut alte declaraţii.

Pentru care, aceasta este declaraţia care o dau, susţinşi semnez, personal şi nesilit de nimeni, din ce am citit cuvânt cu cuvânt şim-am convins că cele consemnate corespund cu cele declarate de mine verbal.

Declaraţie dată azi, 27.01.2001, la Spitalul de UrgenţăFlorească, în intervalul orar 13.45-14.20”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-30

Mai multe imagini:
Vîntu: Baaklini mi-a cerut să-l ţin la curent cu audierea sa la DNA
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image