2019-01-17 13:06


Vîntu, un an la închisoare

 |  21:00
Vîntu, un an la închisoare

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, ieri, condamnarea lui Sorin Ovidiu Vîntu la un de închisoare cu executare şi a lui Ion Ilie Cezar la cinci luni de închisoare cu executare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă. Decizia este definitivă.

Judecătorii CAB au admis recursul procurorilor, au casat decizia Tribunalului Bucureşti şi au hotărât condamnarea la un an de închisoare cu executare a lui Vîntu. Instanţa a mai stabilit ca Vîntu să-i plătească lui Sebastian Ghiţă 100.000 lei. Din pedeapsa primită de Sorin Ovidiu Vîntu va fi scăzută perioada cât acesta a stat în arest preventiv.

Procurorii au cerut pe 7 iunie judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti (CAB) eliminarea circumstanţelor atenuante şi majorarea pedepsei acordate de Tribunalul Bucureşti lui Sorin Ovidiu Vîntu în procesul în care acesta este acuzat de şantajarea lui Sebastian Ghiţă. „Cerem casarea deciziei Tribunalului Bucureşti şi acordarea unei pedepse orientate către mediu, respectiv cinci ani cu executare, iar pentru Ion Ilie Cezar cerem o pedeapsă de patru ani cu executare”, preciza atunci procurorul de şedinţă.

Presiuni pentru o „taxă lunară”

Fostul manager al postului Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, spunea, pe 7 iunie, la Curtea de Apel Bucureşti, că în perioada în care lucra la această televiziune Sorin Ovidiu Vîntu l-a ameninţat şi a făcut presiuni asupra sa pentru a-i plăti suma de 200.000 de euro lunar. „În momentul în care Vîntu mi-a spus acest lucru avea 30 de oameni în jurul său, ceea ce împreună cu tonul pe care mi-a vorbit domnul Vîntu m-a făcut să percep acest moment ca o ameninţare”, a afirmat Sebastian Ghiţă, la judecarea recursului lui Vîntu.

Sebastian Ghiţă a povestit că Vîntu a continuat să-l ameninţe cu diferite ocazii, inclusiv în cadrul unei întâlniri la o benzinărie, iar prezenţa omului de încredere al acestuia, Ion Ilie Cezar, la sediul Realitatea TV, era nejustificată şi fără nici un temei. „Ajunsese ca domnul Cezar să-mi spună că Sorin Ovidiu Vîntu este în parcare sau în alte locaţii din jurul sediului televiziunii şi trebuie să mă văd cu el. Din tot comportamentul şi afirmaţiile lui Ion Ilie Cezar am perceput mesajul că nu e bine să mă pun rău cu domnul Vîntu. Acesta mi-a spus de mai multe ori că trebuie să plătesc 200.000 de euro pe lună, altfel voi fi dat afară, voi pierde banii sau voi fi decredibilizat în mediul de afaceri”, a spus Sebastian Ghiţă.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat în februarie la şase luni de închisoare cu executare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă, prin decizia Judecătoriei Sectorului 1.

Plângeri de la foştii parteneri

Sorin Ovidiu Vîntu a fost reclamat la Secţia 4 Poliţie din Bucureşti pe motiv că ar fi comandat un atac asupra casei omului de afaceri Maricel Păcuraru, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare. Reclamaţia a fost depusă de soţia lui Păcuraru, Daniela Ionescu, au precizat sursele citate. Ea susţine că, în timpul unei nopţi, o persoană necunoscută, despre care reclamanta bănuieşte că ar fi din anturajul lui Vîntu, a aruncat o sticlă incendiară pe una dintre ferestrele casei. Bănuiala Danielei Ionescu se bazează pe faptul că atacul s-a produs la o zi după ce Păcuraru ar fi făcut o plângere împotriva aceluiaşi Vîntu, sub acuzaţia de spălare de bani, potrivit aceloraşi surse. Anchetatorii caută să-l identifice pe atacator. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-02-08

TAGURI: sorin ovidiu vantu, inchisoare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...