2017-01-19 09:13

EVENIMENT


Vîntu vrea să fie eliberat sub control judiciar

 |  19:33
Vîntu vrea să fie eliberat sub control judiciar

Avocatullui Sorin Ovidiu Vîntu - arestat în 29 aprilie de Tribunalul Bucureşti - adepus o cerere de eliberarea provizorie sub control judiciar a clientului său,acţiunea înregistrată la Judecătoria Sectorului 5 urmând a fi luată în discuţieîn 10 mai.

În21 aprilie, Sorin Ovidiu Vîntu, alături de Ion Ilie Cezar, a fost reţinut, pentru şantaj deprocurorii Parchetului instanţei supreme, pentru că a pretinslui Sebastian Ghiţă 150.000 de euro lunar, acţiunea survenind unei plângeri din4 aprilie a managerului Realitatea Media. Lui Ghiţă i s-au cerut 200.000 deeuro, însă managerul Realitatea a spus că dă doar 150.000 de euro. Banii au fost ceruţi pentru ca Ghiţă"să fie lăsat în pace" de Vîntu şi să rămânămanagerul Realitatea, după ce patronul Asesoft a plătit datoriile postului TVşi a făcut investiţii, suma ridicându-se la zece milioane de euro. Ca garanţiecă Ghiţă va face ce i se cere, Vîntu l-a trimis pe Ion Ilie Cezar, zis NeluLegionaru, să fie "umbra" managerului Realitatea TV, a susţinutParchetul, situaţie confirmată de interceptările realizate de anchetatori. Înmomentul în care Ion Ilie a fost prins de anchetatori cu suma de 150.000 deeuro, la sediul Realitatea TV, acesta a spus că reprezintă rata de leasingpentru un elicopter, însă, potrivit contractului, această rată este de 13.000de euro, mai spun procurorii.

JudecătoriaSectorului 5 Bucureşti a respins propunerea procurorilor, iar acuzarea a făcutrecurs. În 29 aprilie, după judecarea contestaţiei procurorilor, TribunalulCapitalei s-a pronunţat pentru arestarea lui Vîntu şi Cezar, emiţând în acestsens un mandat pentru 29 de zile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-07-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image