2017-01-22 22:27


Vîntu vrea să rămână în arest. Magistraţii au judecat însă cererea de eliberare

 |  18:51
Vîntu vrea să rămână în arest. Magistraţii au judecat însă cererea de eliberare

Sorin Ovidiu Vîntu,arestat pentru şantaj, a solicitat Judecătoriei Buftea să ia act de retragereacererii de eliberare condiţionată, considerând că "totul este omascaradă". Cu toate acestea, judecătorul a dispus aducerea acestuia lainstanţă, ieri, la ora 13.00.

Tot ieri,la ora 14.00, instanţa a început să judece cererea de eliberare provizorie subcontrol judiciar a lui Ion Ilie Cezar, arestat alături de Vîntu.

În 21aprilie, Sorin Ovidiu Vîntu, alături de Ion Ilie Cezar, a fost reţinut pentruşantaj de procurorii Parchetului instanţei supreme, pentru că i-a pretins luiSebastian Ghiţă 150.000 de euro lunar, acţiunea survenind unei plângeri din 4aprilie a managerului Realitatea Media. Lui Ghiţă i s-au cerut 200.000 de euro,însă managerul Realitatea a spus că dă doar 150.000 de euro.

Banii au fost ceruţi pentru ca Ghiţă să"să fie lăsat în pace" de Vîntu şi să rămână managerul Realitatea, după ce patronulAsesoft a plătit datoriile postului tv şi a făcut investiţii, suma ridicându-sela zece milioane de euro.

Cagaranţie că Ghiţă va face ce i se cere, Vîntu l-a trimis pe Ion Ilie Cezar, zisNelu Legionaru, să fie "umbra" managerului Realitatea TV, a susţinutParchetul, situaţie confirmată de interceptările realizate de anchetatori.

Înmomentul în care Ion Ilie Cezar a fost prins de anchetatori cu suma de 150.000de euro, la sediul Realitatea TV, acesta a spus că reprezintă ratade leasing pentru un elicopter, însă, potrivit contractului, această rată este de 13.000 de euro,mai spun procurorii.

Arestat la recurs

JudecătoriaSectorului 5 Bucureşti (sediul arestului unde sunt deţinuţi cei doi fiind înacest sector, astfel că a atras competenţa acestei instanţe - n.r.) a respinsatunci propunerea procurorilor de arestare preventivă a lui Sorin Ovidiu Vîntuşi Ion Ilie Cezar, iar acuzarea a făcut recurs. În 29 aprilie, după judecareacontestaţiei procurorilor, Tribunalul Capitalei s-apronunţat pentru arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, emiţând în acest sens un mandatpentru 29 de zile. Tribunalul Bucureşti a apreciat, în decizia de arestare alui Sorin Ovidiu Vîntu, că stăruinţa infracţională a acestuia sedimenteazăconvingerea că nu are consideraţie pentru normele sociale, ci duce o luptăcontinuă cu legea, pentru că a constatat că poate învinge.

Totodată,Tribunalul Bucureşti arată, în motivarea deciziei, că Sorin Ovidiu Vîntu aurmărit intimidarea lui Sebastian Ghiţă, prin exercitarea unei presiuniconstante, iar numărul mare de persoane trimise la sediul Realitatea TV suntprimele elemente ale şantajului.

Din spatele gratiilor, SOV a vândutRealitatea Media

În ziua încare Sorin Ovidiu Vîntu a fost arestat preventiv, omul de afaceri ElanSchwartzenberg a cumpărat 91 la sută din Realitatea Media.

În 2 mai,Ioana Vîntu, fiica lui Sorin Ovidiu Vîntu, anunţa oficial, într-o conferinţă depresă, că omul de afaceri Elan Schwartzenberg este noul proprietar RealitateaMedia, iar tatăl ei nu mai este asociat în nici un fel în această afacere.

Cezarar putea fi cercetat în libertate

Ion Ilie Cezar, cercetat alături de SorinOvidiu Vîntu, fiind acuzaţi că l-ar fi şantajat pe Sebastian Ghiţă, ar putea ficercetat în libertate, după ce Judecătoria Buftea a admis cererea de eliberaresub control judiciar, însă hotărârea nu este definitivă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-11-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image