2019-01-23 17:58


Viorel Hrebenciuc, ACHITAT în dosarul ”Mită pentru PSD”

 |  19:57
Viorel Hrebenciuc, ACHITAT în dosarul ”Mită pentru PSD”

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost achitat definitiv pentru mărturie mincinoasă, după ce procurorii nu au mai atacat cu apel decizia pronunţată de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, a anunţat echipa de avocaţi care l-a reprezentat în acest dosar.

Pe 10 aprilie, Viorel Hrebenciuc a fost achitat de Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă, el fiind acuzat de procurori că a dat declaraţii nesincere în dosarul "Mită la PSD", în care au fost condamnaţi omul de afaceri Ioan Niculae şi fostul preşedinte al CJ Brăila Gheorghe Bunea Stancu.

Dosarul a fost deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în urma unei plângeri depuse de omul de afaceri Ioan Niculae. Acesta l-a reclamat pe Hrebenciuc că ar fi făcut declaraţii false în dosarul "Mită la PSD" privind finanţarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidenţiale din 2009, Mircea Geoană.

Potrivit Parchetului, la data de 25 octombrie 2011, Viorel Hrebenciuc a fost audiat la DNA în calitate de martor în dosarul "Mită la PSD", însă el a făcut declaraţii nesincere.

De asemenea, el a dat declaraţii nesincere şi în iunie 2013, când a fost audiat ca martor în acelaşi dosar la Judecătoria Sectorului 1. Consecinţa a fost că Ioan Niculae a fost achitat de instanţa de fond.

"Ca urmare şi a faptului că numitul Hrebenciuc Viorel nu a spus adevărul în legătură cu aspectele pentru probarea cărora a fost audiat în calitate de martor, privind fapta săvârşită de numitul Ioan Niculae, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a dispus achitarea inculpaţilor Ioan Niculae, Bunea Stancu Gheorghe, Teodorescu Gheorghe şi Bărac Viorel", arată procurorii.

Ulterior, la data de 19 martie 2015, Viorel Hrebenciuc a fost audiat din nou în calitate de martor la Curtea de Apel Bucureşti, moment în care a dat declaraţii sincere. De data aceasta, Ioan Niculae a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 6 luni închisoare cu executare iar fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila Gheorghe Bunea Stancu a primit 3 ani închisoare cu executare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-05

TAGURI: psd, viorel hrebenciuc, mita psd
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
06 Iul 2017

ACEASTA SCARBA ORDINARA, GUNOI UMAN, ESTE GROPARUL PRINCIPAL AL JUDETULUI BACAU SI AL ROMANIEI, TREBUIE JUDECAT SI CONDAMNAT IN CEL MAI FERICIT CAZ CA RAPOSTUL PRESEDINTE CEAUSESCU .....................
Random imageUltimele stiri

loading...