2016-12-04 02:12

EVENIMENT


Virus mortal în fermele belgiene

 |  19:51
Virus mortal în fermele belgiene

Virusul „Schmallenberg”, o maladie care afectează turmele de oi, vaci şi capre, s-a răspândit în peste 100 de ferme din Belgia, potrivit autorităţilor de la Bruxelles. Agenţia Federală pentru Siguranţa Reţelei Alimentare a detectat maladia la 95 de exploatări ovine, 7 bovine şi, pentru prima dată, la una caprină, scrie agenţia EFE, citată de Agerpres.

Virusul „Schmallenberg” produce malformaţii congenitale la miei şi viţei, provoacă febră, diaree severă şi avorturi la animalele gestante. Virusul a fost detectat pentru prima dată în Germania, în luna noiembrie a anului trecut, însă au fost descoperite cazuri în mai multe state ale UE.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-02-22

TAGURI: virus Schmallenberg, animale ferme Belgia, virus bovine, virus ovineComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Tulpină a virusului gripei aviare, depistată la o lebădă găsită moartă în Constanţa Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVA) a anunţat... 28 Noi 2016 | (0)
Jandarmii au voie să folosească tranchilizante împotriva animalelor Jandarmii vor putea folosi arme cu tranchilizante pentru îndepărtarea sau imobilizarea animalelor... 25 Noi 2016 | (0)