2017-01-21 12:47

EVENIMENT


Viscolul s-a mutat în nord-vestul ţării

 |  19:29
Viscolul s-a mutat în nord-vestul ţării

Ninsoarea a dat peste cap ieri mai multe judeţe din nord-vestul şi vestul ţării. Blocajele în trafic s-au mutat în Maramureş şi în alte zece judeţe, aflate de miercuri sub avertizare cod galben de viscol şi ninsori.

Ninsorile şi viscolul au afectat Caraş Severin, Timiş, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Bihor, Sălaj, Satu Mare, Maramureş şi Bistriţa Năsăud. Stratul nou de zăpadă depus a depăşit local 10-15 centimetri şi izolat, mai ales în zona Carpaţilor Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali, 25 de centimetri. În Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi la munte vântul a bătut în rafale de peste 50-60 de kilometri pe oră, viscolind zăpada. Circulaţia a fost închisă ieri pe patru drumuri naţionale din vestul ţării, în judeţele avertizate cu cod galben, iar pe 17 tronsoane de drum a fost restricţionat traficul greu, potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). De asemenea, cinci linii de cale ferată erau închise ieri la ora prânzului, alte şapte cu restricţii, iar 197 de trenuri fuseseră anulate.

Conform situaţiei anunţate până ieri- dimineaţă de Ministerul Administraţiei şi Internelor, 22 de judeţe erau încă afectate de fenomenele meteorologice, faţă de 23 în urmă cu o zi, circulaţia fiind blocată pe 84 de drumuri judeţene, faţă de 136 miercuri după-amiază. De asemenea, 142 de localităţi erau în continuare izolate, faţă de 169 în urmă cu o zi, iar în 15 localităţi din cinci judeţe au fost probleme în alimentarea cu energie electrică, pentru remedierea acestor situaţii intervenind 75 de echipe. Peste 4.600 de poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi şi pompieri au intervenit la nivel naţional, cu 1.350 de vehicule.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-04-09

TAGURI: zapada, viscol, ninsoare, vest, circulatie, traficComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image