2018-07-20 20:57


Vladimir Putin ordonă lansarea unor manevre militare de amploare în Marea Neagră

 |  13:17
Vladimir Putin ordonă lansarea unor manevre militare de amploare în Marea Neagră

Desfăşurarea unor „exerciţii militare de o anvergură extraordinară în regiunea Mării Negre” a fost ordonată de preşedintele rus Vladimir Putin, Comandantul Suprem al Forţelor Militare ale Federaţiei Ruse. „La ora 4 dimineaţa, ministrului Apărării i-a fost adus un plic, care conţinea ordinul corespunzător”, a anunţat secretarul de presă al preşedintelui Putin, Dmitri Peskov, informează ITAR-TASS, citat de Agerpres.

În aceste manevre militare vor fi angrenate 36 de nave militare, desfăşurate în Sevastopol şi Novorossiisk, precum şi unităţi ale aviaţiei. „În total, până la 7.000 de militari”, a precizat Peskov. El a subliniat că, „în conformitate cu practica internaţională, participarea la exerciţii a unui număr de până la 7.000 de militari nu necesită înştiinţarea preventivă a partenerilor, inclusiv din cadrul NATO”.

„În cadrul practicii internaţionale, acesta este dreptul suveran al fiecărei ţări, de a desfăşura exerciţii militare planificate sau extraordinare”, a spus Peskov. El a precizat că, în afară de nave maritime, la manevre vor lua parte „parţial aviaţia rusă, trupele de desfăşurare rapidă, infanteria marină, forţe cu destinaţie specială GRU”.

Peskov a declarat că „navele au ieşit deja din Sevastopol”. „Este planificat ca în timpul exerciţiilor să aibă loc o desantare pe trei poligoane de pe teritoriul Federaţiei Ruse”, a mai explicat Peskov, precizând că principalul scop îl constituie „verificarea capacităţii de luptă şi a coordonării diferitelor unităţi ale forţelor armate ruse”. Peskov a adăugat că astfel de manevre militare vor avea loc în mod regulat.

Interese în Mediterana

Interesele Rusiei nu se opresc la Marea Neagră. Amiralul Viktor Şirkov, comandantul Marinei, anunţase, în urmă cu două săptămâni, că Moscova a iniţiat crearea unei forţe de intervenţie permanente în Mediterana, informează RIA Novosti, citat de Mediafax. Decizia a fost luată în contextul unor tensiuni internaţionale în zona de est a Mediteranei, din cauza intensificării războiului civil din Siria.  Totodată, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, vorbise anterior despre o asemenea iniţiativă. Totuşi oficialii ruşi nu au avansat un calendar în vederea dezvoltării acestei noi forţe, care va necesita eforturi semnificative. La începutul lui martie, un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului Apărării a declarat că această intervenţie ar putea implica zece nave de luptă şi auxiliare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-09-15

TAGURI: Vladimir Putin, manevre, Marea Neagra

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova